dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandScholierenwedstrijd over slavernijverleden

Scholierenwedstrijd over slavernijverleden

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nationaal instituut Nederlands slavernij verleden en erfenis (NiNsee) komt met een wedstrijd voor scholieren. De organisatie roept leerlingen van basis- en middelbare scholen op een werkstuk over de slavernij te schrijven, maakte een woordvoerster maandag bekend.

Doel is scholieren te betrekken bij dit deel van de Nederlandse geschiedenis. Kinderen kunnen hun werkstuk tot 29 februari inleveren. De prijsuitreiking is op 21 maart, de internationale dag tegen het racisme. De winnaars krijgen een klein geldbedrag of een museumjaarkaart.

Het NiNsee organiseert elk jaar de herdenking van de slavernij in het Oosterpark in Amsterdam. Bij de meest recente bijeenkomst kondigde minister Ronald Plasterk (OCW) aan dat het nog te bouwen Nationaal Historisch Museum in Arnhem aandacht gaat besteden aan dit aspect van de geschiedenis van Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. wat mooi om dit te horen,ik ben erg blij hiermee,hopelijk dat ze hun best doen met deze werkstuk.het zal heel mooi worden.er is zoveel te vertellen over het slavernij verleden.heel veel sterkte toegewenst met dit besluit. dan weten ze een beetje meer wat er allemaal gebeurd is.


    Maak melding
  2. Wat een onzin geen mens die nu ademt heeft de slavernij nog meegemaakt, en toch zeiken ohooh de slavernij, de slavernij is erg voor de slaven en hun toenmalige familie, die zeikerds van nu doen hun voorouders ernstig tekort


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES