NDP: Suriname moet protesteren tegen uitspraak

35

PARAMARIBO, 5 okt – Suriname moet protest aantekenen tegen de uitspraak van het zeerechttribunaal. Dit zegt NDP-leider Desi Bouterse. Onder meer is de equidistantielijn tussen Guyana en Suriname niet goed getrokken. Ook is geen rekening gehouden met andere spanningsvelden.

“De nauwkeurigheid van de verdeling is in het geding. Ook speelt het conflict tussen Guyana en Venezuela over een deel van het zeegebied”, zegt Bouterse. Door het conflict is het gebied aan Guyanese zijde een stuk kleiner. Suriname zal dit moeten aangeven voordat de periode verstrijkt waarin kanttekeningen zijn toegestaan. Er is dus haast bij, over ruim een week verstrijkt het ultimatum.

Overigens is de NDP er nog niet helemaal uit. Volgens Bouterse komt de vaststelling van “lokale en buitenlandse deskundigen”. Er zullen nog meer worden geraadpleegd voor het opstellen van een dossier. Dat zal ook worden aangeboden aan president Ronald Venetiaan. “We moeten het tribunaal snel informeren, om toch een wijziging te krijgen”, aldus Bouterse. Tegen besluiten van het tribunaal bestaat geen beroepsmogelijkheid.


35 REACTIES

 1. in a disi Bouta ab’leti, ma fa wo lus a tori efu masra Vene ney arki. un ‘ab wan wiki nomo. a tori fu Tigri en a her zuidgrens unu ney yere noti moro. drape bi o regel tegelijk tu toh, of a no ben de so?

  dus den deskundigen san ey tak ow regel a grens jugu jugu na zomaar den pot den man dati drape. kondreman, pe un sa dé tamara nanga den sortu suma disi.


  Maak melding

 2. Suleyman, ach, dat is een e-pajongwaaier van Bevel, die moeten direct na een NDP bericht positief reageren. Doorzichtig alleemaal. Duiiedlijk is wel dat Bouterse met geen enkekl concreet argument of feit komt alleen suggestieve zaken. Hij zoekt naar dyugu dyugu om de regering voor december ten val te brengen (staatsgreep?), om zijn afleggen van veranmtwoordelijkheid voor 8 december te escapen, die lafaard.
  Just Wijnberg


  Maak melding

 3. vanaf waneer is deze riool rat dekundige op deze gebied ik wist niet dat hij op alle fronten zo slim is , wat me bevreemd van deze klootzak bouterse is dat hij in het verleden op alles wat met het buitenland temaken had niets moest hebben, en nu het hem uikomt spreken ze nu de waarheid over hoeveel triljoenen die we mis lopen lopen over equidistantielijn ik wist niet dat de ndp zoveel diskundigen in huis heeft .waar waren ze toen alibuxde staat heeft opgelicht waar waren ze toen bosje voor al zijn buitevrouwen een huis liet bouwen en hij leningen sloot met het buitenland waar de bevolking nu voor opdrai en niet vergeten onze koetie van de centralebank sliepen die deskundigen toen .


  Maak melding

 4. Su. moet zwaar protesteren anders kunnen wij gewoon weer gaan zitten en op Bassia wachten voor een pot Katibo.

  Dat wil Front niks en ook niks anders Front haat Bouterse niet (als mens maar,wel om politiek hem uitschakelen,dan kunnen zij doen en laten wat zij willen met de bevolking)
  Men wil ons terug voeren het liefst onderwerpen naar het koloniaal verleden het zit bij deze oude mannen(NPS/VHP) in het bot.

  Het beste is deze mannen zo snel mogelijk daar aan de macht weg te halen..er zit niks in (NPS/VHP)alleen zich zelve verrijken en de bevolking laten uitbuiten door anderen.

  Er is genoeg bewijs tegen hen.(NPS/VHP/PL)


  Maak melding

 5. Bouta bing ka los a probleem dies langating op.A mang be da maktie toch,?. Of niet.
  Soming haast eneens.????????????.Fa dang???.
  Wang san nee klop.Soema kang verteer me sa ne klop.
  Wij benne beniewd.


  Maak melding

 6. suleyman mek un wakty bosje af,hij komt met onthullingen,da wo sjie fa alla ding riool allata o finny den ollo.Den kumakoisy kakkalaka O lon go iny den postolo fu Akumakoisy, da wo sjie somo e lik trawan bakasee.voorlopig gedrag ik mij als een tijger, die op de loer zit voor zijn prooi.


  Maak melding

 7. Geachte redactie,

  San Vene nanga en mati poti na den ede, na faya watra nomo nomo kan puru en gi den.

  Den en sribi sribi teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  Gado wanwan sabi o langa ete.

  ke.


  Maak melding

 8. Bouterse en Doehkie hebben beiden boter op hun hoofd!!
  Het staat me nog bij dat toen dit speelde Doehkie ijlings naar Nickerie vertrok om zijn diensten aantebieden aan CGX!
  Trouwens een neef van Doehkie is gelieerd aan CGX en hij heeft zelfs guyaneese roots!
  Ik word doodziek van deze opportunisten die zelfs geen moer deden toen zij de lakens uitdeelden!!
  En laten we onszelf niet voor de gek houden en ieder die op vakantie naar Suriname gaat en de de kranten leest ziet dat er toch wel meer verbetering gaande is dan toen deze betweters aan het bewind waren!
  Niettemin ben ik van mening dat alle surinaamse politici een vloek zijn voor Suriname!!


  Maak melding

 9. Volgens mij is het beter als de surinaamse regering aan het ITLOS vraagt de guyanezen duidelijk te maken, dat de Corrantijn een Surinaamse rivier is, want daar zal vroeg of laat een gewapend conflict over uitbreken en ik denk eerder vroeg dan laat!!
  Jagdeo heeft al zijn hele militaire top naar huis gestuurd en vervangen door jong bloed en in bedekte termen laten ze al doorschemeren, dat ze Suriname zullen afdrogen als deze ze een strobreed in de weg legt op de Corrantijn!!
  Vene zal er dan achter komen, dat hij wel de surinaamse hindoestanen kan tegenwerken, maar dat het met die koelie van Guyana slecht kersen eten is!!
  In de surinaamse kranten melden ze wanneer die Jagdeo weer op reis gaat naar het buitenland alsof dat van belang is voor Suriname!!
  Vene verschuilt zich liever in zijn kantoor en dat verbaast mij niet met zo’n lip, want ik kan mij best voorstellen dat andere regeringsleiders alleen geobsedeerd zullen zijn door zijn schotel lip!!


  Maak melding

 10. Goed zo Bouterse ,

  Al komt 30 november dichterbij ,
  jij blijft vechten voor Suriname .

  Dat kunnen ze jou niet ontnemen .

  Prof.Dr.reporter

  Jij begrijpt hem tenmiste, Het is ook iemand die voor het land wat doet,terwijf vene anga en bradi moffo e lek ete


  Maak melding

 11. Tussen de zogenaamde informanten van Front zitten behoorlijke criminelen.
  De meeste overvallers, oplichterspraktijken,roofovervallen,zijn daardoor ontstaan.

  Er is nu gebleken dat er mannen daar zitten en deze gegevens aan misdadigers door geven.

  Kijk dus uit jouw fam. kan reeds bij 50 of 100. euro na overboeking dood geslagen worden.


  Maak melding

 12. De coalitie denkt nog steeds dat oppositie geen Suri’s zijn.
  Maar de NPS moet een ding niet vergeten zij hebben nooit de blakkaman gemotiveerd om ooit iets te ondernemen.

  Men nam het liefst tjoekoe’s van de Koelieman en van de Chinees.(verkwanselen van de neger)

  En dat doen zij nu ook weer jij moet niet hebzuchtig zijn, jij moet je erbij neerleggen
  >>>>de Wit man heeft gesproken.(de zwarte zegt dus gewoon de blakka weet niks)

  Daarom zullen wij als honden blijven vechten puur door minachting van de een door de ander,en de wit man instelling te brengen om rotzooi met de blakka uit te halen,daarom noemt men ons NEGER.

  Kijk Domein zaken altijd een NPS bolwerk toch lopen aanvragen ruim 40 jaar de meeste zijn nu oud anderen dood…nu komt Somo hij weet maar een ding grijpen/roven.

  Zij krijgen een brief van de oppositie wat doet Vnoshine, hij zet het in het toilet klaar, om zijn bil later mee schoon te vegen.

  Wat kan men anders verwachten een Su. waar men steeds zat te smeken wij willen Democratie terug.
  Zij hebben nu Democratie wat vragen zij nu.
  Een harde hand om ze te verdrijven, dus uw ziet dat Front gewoon een trieste droevigebende schurken en domoren bij elkaar zijn.

  Met een zeer grote moordenaar uit het zogenaamde Raad van bevrijding zeg gewoon FRONT.(Raad van bevrijding was niks anders dan FRONT)
  Dus wij kunnen op niks en niks anders wachten, wachten op de wit man dat zit in Vnoshine zijn genen hij is een zwarte met een wit hart en geest.


  Maak melding

 13. @nummer2 wijnberg jij heb het heel goed verwoord velen snappen niet dat deze man dat het einde nabij is hij moet zich verantwoorden daarkom hij met deze lul verhalen , en de mensen die op het nieuws van bosje wachten zeg ik dit als deze mensen zeggen dat ze van suriname houden en hij weet iets heel belangrijk gaat hij eerst op vakantie en daarna komt de zogenaamde onthulling je zal zien dat weer een dronken mans verhaal word van bosje ,


  Maak melding

 14. meneer nummer 2 Just Wijnberg als jij bij de site van cgx energy op de offshore kaart had gekeken zou je anders fluiten. (tenminste als je wat voelt voor Suriname) het gaat om grote gebieden die anders zonder protest wordt weggegeven omdat meneer Vene en zijn maatjes zo dom zijn.


  Maak melding

 15. Het onderschatten van de contacten in de politiek en daar buiten die Dhr.Bouterse, heeft is een feit.
  Als het niet een persoonlijke en politieke zaak was dan was er met zijn politieke contacten gewerkt om de juiste informatie te hebben.


  Maak melding

 16. Voor wie het NIET weet is Bouterse op vele fronten onkundig maar heeft wel die intelligentie om kundige mensen in te huren van het binnen- en buitenland om zo toch beslissingen te kunnen nemen.Dat wat vele leiders in de wereld doen.Alleen de frontleiders zoeken die kundige mensen in hun eigen gelederen en dan hoef je geen proffessor te zijn om te kunnen zien dat ze er niet zijn als het om kunde gaat om een land op te bouwen,Er zijn wel heel wat als het gaat om roven,vernietigen,verkopen voor halve prijs en verkrachten.Dus als leider van het grootste deel van het Surinaamse volk zegt meneer Bouterse dat het niet goed is wat de Zeetribunaal besloten heeft en komt hij op voor de gehele Surinaamse bevolking ook voor hen die niet achter hem staan.
  Ik sta ook te wachten op 30 November ,ik hoop dat Santhokie die van 2007 bedoelde en dat hij voldoende reserve rechters heeft want NU al krijgen ze diarree.

  Succes bij het proces fronters


  Maak melding

 17. Het beste protest is opdonderen van alle Guyanezen,naar hun eigen land.Geen handelsbetrekking met dat land.Vissers die voor de Surinaamse kust vissen via Suriname , oppakken. en over de grens zetten.Ook binnen de caricom geen woorden meer tegen Guyana.Guyanezen hebben geen angst voor Surinamers ze weten dat Surinamers een liplap volk is .


  Maak melding

 18. ben niet voor Bouterse, maar ik vind dat Bouterse beter is dan Venetiaan.hij heeft een keer een fout gemaakt daar voor heeft hij sorry gezegt.daar heb ik respect voor.
  dankzij bouterse en wijden bos is een brug gebouwd. die venetiaan en sardjoe heeft geen moer gebouwd. ja wel, sinds de aan komst van venetiaan is de aarmoede 50 keer hoger geworden.en nog erger.sur is ook een sex paradijs geworden.dankzij venetiaan en sardjoe, en de dief ijzer in alle huizen. en de roof moorden.bouterse zij als hij zou winnen dan zou hij alle dief ijzer laten weg halen. hij doelde dat hij de rovers hard zou pakken.die rot sur regering pakken het geweldadige roof en verkrachting niet, sur wil bouterse gaan pakken om bij nederland te gaan likken.


  Maak melding

 19. Als je het aan mij vraagt hebben alle partijen in deze het gelijk aan hun zijde.
  In een handgeschakelde transmissiebak zijn er synchronisatie-inrichtingen om omtreksnelheden gelijk te maken om zodoende kunnen schakelen. Zonder synchronisatie zal het altijd kraken. Alleen oprechte onderlinge synchronisatie tussen alle broeders en zusters van dit land zal ons redden van alle kwalen.

  Totop zit moment verkwanselen wij onnodig veel energie om elkaar achterna te zitten.

  Die energie zou kunnen worden aangewend om het land met vereende krachten daadwerkelijk vooruit te brengen.


  Maak melding

 20. ik moet soms lachen om de mensen die het opnemen voor bouterse echtwaar , iemand beweerd dat hij intelligent is om kundigen mensen van binnen en buiteland in te huren ,eerst heeft de kundige mensen in suriname vermoord op 8 december ,en waarom heeft die kundige mensen niet laten helpen bij de opbouw van suriname toen hij aan de macht was , dus ik snap jullie niet ik haal iedere keer die onzin van jullie onderuit ,dus nu is zogenaamd intelligent omdat hij hij vind dat die uitspraak niet goed is maar toen hij zelf aan de macht was heeft geen moet van gebakken, nou jullie weer en kom mij niet zeggen dat het de schuld van nederland of het buitenland is geweest dat hij niets van heeft gebakken alleen elende veroorzaakt.


  Maak melding

 21. @akuba waar was jij toen suriname werd geplundert door bouterse en bosje en goetschalk koetie van de centrale bank het waren niet die buitenlanders onze eigen mensen hebben suriname leeg geroofd, , waar was jij toen onze landgenoten in de rij moesten staan in de felle zond waar was jij met jou grote smoel akuba , waar was jij toen er geen auto onderdelen waren in suriname geen schoolboeken de adek gesloten waar waren jullie toen het handtje vol mensen die achter bouterse staan hebben een zieke geest laat jullie genezen door dokter jenny simons , ik heb informtie waar bosje naar toe is gegaan hij is de verjaardag van rovers maatje koetie , zie je hoe dom sommige surinamers zijn. hij gaat eerst feest vieren zuipen dan komt hij met het zogenaamde nieuws wat hij heeft als het zo belangrijk is en in lands belang dan doe je het voor je gaat zuipen tog,maar de surinamers worden wakker .


  Maak melding

 22. Du,joe baka no,ai bajaaa DOMBO-DU.Je kan huilen en huilen tot je een ons weegt.Wie rooft nu het land leeg,nog steeds Bouta en Bosje no?Wie denkt aan de armen ?Je Leijers .Wie bedelt zich het apezuur bij de blanken,Bouta no?Ze bedelen,jouw leijers,maar de arme mensen zien niets.

  whawhawha A-No-smeerboeng DU is een DOMBO met een slaafsementaliteit.


  Maak melding

 23. toet,

  1 Keer heb ik je ook dom genoemd en je weet dondersgoed waarom. Het viel toen behoorlijk verkeerd.
  Jij bent 1 van de mensen die absoluut geen respect heeft voor de mening van anderen.
  Hoevaak heb ik al niet gelezen dat jij du voor een DOMBO uitmaakt.
  Zoals jij toen geen respect had voor mijn mening en ik dus je voor dom had uitgemaakt
  (fout van mij trouwens, want omgekeerd had ik ook geen respect voor jouw mening)zo heb je geen respect voor de mening van du.

  Ga je mij weer uitschelden. Zal jouw probleem zijn en verder zal het mij aan mijn reet roesten.


  Maak melding

 24. we moeten verder kijken en niet alleen op wraak uit zijn. de meeste surinamers die honger hebben die hebben geen bal aan de proces of wat dan ook. als bouterse de leiding zou hebben dan hoefden de jonge vrouwen hun lichamen niet te verkopen voor een paar srd. nu is dat het geval.triest….
  dat hebben ze te danken aan die huidige regering Venetiaan en sardjoe. dankzij de regering venetiaan zijn meer mensen van de honger dood gegaan of door zelfmoord.dat deden ze om dat ze geen perspectief hadden. dat is veel erger dan bouterse. dankzij venetiaan criperen de mensen dood. ik heb gehoord dat mannen.huis mannen verhuren hun vrouwen alleen om te overleven.ook sommige hindoestaanse mannen doen het.is dat niet erger dan Bouterse.ik vind het duizend keer erger. suriname sex paradijs had je dat kunnen verwachten. ik heb dit gehoord van mensen die er verstand van hebben.hoog opgeleiden mensen.


  Maak melding

 25. sommige mensen zijn door de coup beter geworden maar klets wel.bouterse persoonlijk is geen slecht mens………..
  hij heeft zo veel wegen gemaakt. en de brug.
  venetiaan heeft niet eens een luciver fabriek niet gemaakt.


  Maak melding

 26. Jezus man, hebben jullie soms geen manieren geleerd. alweer die ongemanierde surinamers. Ik heb geen politiek gelinieerde maar als ik in een riool vol vreselijke karkelakken er eentje MOEST kiezen dan zou het Z.E. Drs Rinaldo Ronald Venetiaan blijven hij is de beste er uit. Als je vindt dat het niet goed gaat in het land (verander de wereld begin bij je zelf) Het volk krijgdt de leiders die het verdient, wil je een betere leiding dan moet je op je knieen gaan en bidden tot na moro hey man Jezus Christus.


  Maak melding

 27. Wat een reactie allemaal,
  Heel triest.
  Een goede discussie is bijna niet meer mogelijk.
  Als Suriname moet prtesteren moeten ze niet nu komen.
  De oppositie moest vanaf het begin alle argumenten en mededelingen op tafel zetten.
  Ze moesten als echte Surinamers continu door alle info van wie dan ook, wat van belang was gewoon in het openbaar bekend maken.
  Niet nu wanneer de uitspraak een feit is.
  Hebben ze al die tijd geslapen.

  Dit heeft duidelijk andere bedoelingen dan die hele ITLOS.

  En trouwens Suriname heeft meer dan de helft van de olie gekregen.

  Moet je binnenkort naar juiste nieuws luiteren wanneer er al geboord is.
  Dan gaan de guyanesen huilen.

  Barca


  Maak melding

 28. wat een kut onderwerp..we weten toch allemaal dat een terorrist jaren gedoogd is geweest wereldwijd..nu willen we Bouta allemaal lynchen..what the fuck..
  Wat Bouta moet fdoen als ie nog voor november iets wil doen aan zijn ondergang..is of een nieuwe coup plegen zo snel mogelijk of een kogel door zijn hoofd schieten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.