woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurHerdenking Dag van de Marrons in R'dam

Herdenking Dag van de Marrons in R’dam

-

Does Travel - naar Suriname

Dit jaar wordt voor de 33ste keer de Dag van de Marrons gevierd. Hierbij wordt de strijd herdacht die Marrons als vrijheidsstrijders hebben geleverd tegen slavernij en slavenhandel in de achttiende eeuw in Suriname. De strijd van hun voorouders wordt door de hedendaagse Marrons gezien als een strijd voor vrijheid voor de Surinaamse mens. De dag wordt ieder jaar zowel in Suriname als in Nederland gevierd.

Dit jaar staat de herdenking in het teken van het traditioneel gezag in het binnenland van Suriname. Hierover worden een tweetal sessies in Rotterdam georganiseerd waaronder een besloten expertmeeting van 10:00 tot 12:00 uur voor deskundigen, organisaties en andere personen die affiniteit hebben met het Binnenland van Suriname. Daarna is er een conferentie van 13:30 uur tot 17:30 uur met twee inleidingen van Kaptein A. Pakosie en dhr. H. Jabini en paneldiscussie, toegankelijk voor iedereen.

Als speciale gasten zijn uit Suriname uitgenodigd het Grootopperhoofd van de stam der Saramaccaners, de heer B. Aboikoni, kaptein E. Wanze en basia K. Akwadjani. De dagvoorzitter van de conferentie is Gerda Havertong. Verder zijn er optredens van Marronartiesten, zang en dansgroepen.

Herdenking Dag van de Marrons
Datum: Zaterdag 6 oktober 2007
Plaats: Conferentiecentrum Engels, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES