Zieke Surinaamse rechter heeft nog niet afgemeld

4

PARAMARIBO, 4 okt – Rechter Krishnapersad Pultoo heeft nog formeel niet aangegeven dat hij niet in staat is het strafproces rond de Decembermoorden te leiden. Dit zegt mr. John von Niesewand, president van het Hof van Justitie. Er worden voorlopig dan ook geen voorbereidingen getroffen voor vervanging van Pultoo als voorzitter van de Krijgsraad.

De resultaten van de opname in het ziekenhuis worden afgewacht. “Ik zal van Pultoo moeten vernemen of hij in staat is de zaken af te wikkelen. We hopen dat hij na niet al te lange tijd uit het ziekenhuis wordt ontslagen”, zegt Von Niesewand tegenover de Ware Tijd. Als blijkt van niet, zullen maatregelen worden getroffen. Pultoo is met spoed opgenomen, nadat hij zich plotseling onwel voelde.

Hij heeft onder meer ook de witwaszaak van oud-minister Siegfried Gilds in behandeling. Het strafproces rond de Decembermoorden moet formeel op 30 november van start gaan. Familieleden hebben eerder opgelucht gereageerd over het in zicht komen van de berechting. Oud-legerleider en hoofdverdachte Desi Bouterse heeft het proces bestempeld als de “muziek van de regering.”


4 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat Rechter Krishnapersad Pultoo zich de eigenschappen van willie soemita heeft eigen gemaakt. Want willie soemita had er een handje van om zich in het ziekenhuis te laten opnemen telkens als hij moest stemmen ten aanzien van een heikele politieke kwestie in de staten


  Maak melding

 2. Dit is t begin van de show van 8 december proces zolang we aan t eind van de rit zijn zal de rechters, officieren, getuigen, verdachten in t ziekenhuis belanden en bedrust krijgen en soms in t lijkenhuis, waarom wordt t geld voor deze poppenkast niet besteed voor schoolgebouwen een land met zoveel; olie, goud, hout, bauxiet en land moeten kleine kinderen naar de middagschool is gewoon een schande een land van niet eens 600.000 zielen kan je geen eten en drinken geven


  Maak melding

 3. Is in het geval van ziekenhuisopname van de Rechter Pultoo een onderzoek ingesteld inzake zijn plotselinge ziekte en ziekenhuisopname ofwel de oorzaak van zijn plotselinge overlijden terwijl van vele bekenden, vrienden en familieleden van deze Rechter bekend is dat hij kerngezond was een dag vóór zijn ziekenhuisopname? Deze vraag wordt gesteld, omdat het vermoeden bestaat vooral bij familieleden van de Rechter, dat vergiftiging door medestanders ofwel in opdracht van de hoofdverdachte in het 8 decembermoordproces is gehandeld! Belangen van verschillende prominenten in Suriname stonden op het spel, als het proces voortgang zou vinden door Rechter Pultoo.


  Maak melding

 4. Op 18 juni 1980 vluchtte ik uit Suriname, na gemarteld te zijn door Militairen van het regime Bouterse die de leiding had van de Nationale Militaire Raad (NMR), na de cuop van februari 1980 in Suriname. Tijdens de begrafenis van mijn vader in augustus 1983, werd mij door mijn ex-collega van sectie-2 de verbindingsdienst van de Surinaamse Krijgsmacht in Suriname Korporaal Hasselbaink -die bij de begrafenis aanwezig was- verteld, dat de doodsoorzaak van mijn vader “vergiftiging” was!!! Het lijkt wel een soortgelijke liquidatie als die van Rechter Pultoo; vandaar dat ik zijn geval met de mijne in verbinding wil brengen. Hoogstwaarschijnlijk, zullen er meerdere mensen uit Suriname hiermee te maken hebben gehad, waarvan in dit geval, naar mijns inzien een onderzoek wel verdient!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.