Bijlmerramp voor vijftiende maal herdacht

2

Tientallen mensen hebben donderdagavond in Amsterdam de Bijlmervliegramp herdacht. Een El Al-Boeing stortte precies vijftien jaar geleden neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Bijlmermeer in Amsterdam. Daardoor stierven 43 mensen.

De minister-president van de Nederlandse Antillen, Emily de Jongh-Elhage, hield een toespraak. Ook de Nederlandse minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) woonde de herdenking bij.

Nabestaanden, genodigden, buurtbewoners, hulpverleners en andere belangstellenden kwamen aan het einde van de middag samen bij de boom, het Groeiend Monument aan het Nellensteinpad. Ze hielden om 18.35 uur een minuut stilte, waarna nabestaanden, de minister, loco-burgemeester en wethouder Hennah Buyne namens de gemeente Amsterdam en vertegenwoordigers van Israël, de Nederlandse Antillen, Aruba, Suriname en Ghana bloemen bij ‘de boom die alles zag’ legden.


2 REACTIES

  1. Dit soort drama,s daar moeten haatzaaiers op dit medium op reageren want ELAL is machtig en wordt gesteund.
    Als de ramp in Wassenaar was geweest hadden ze in nederland moord en brandt geschreeuw om een hogere financiele compensatie.
    Je krijgt de doden er niet mee terug maar recht is recht en krom is krom.
    Rust zacht mensen en sterkte nabestaanden want hoe lang geleden het ook is, het verdriet blijft.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.