Ook RBTT Suriname overgenomen door Canadese bank

5

PARAMARIBO, 4 okt – De Royal Bank of Canada neemt ook de Surinaamse vestiging over van de Royal Bank of Trinidad & Tobago, RBTT. De overname van alle vestigingen in het Caribisch gebied voor ruim twee miljard dollar, moet binnenkort beklonken worden. Voor de vakbond bij RBTT Suriname is één voorwaarde het belangrijkst.

“De belangen van het personeel verdienen prioriteit bij de overname. Zij hebben waarde toegevoegd aan de bank”, zegt voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C-47 tegenover de Ware Tijd. Er zijn goede bedrijfsresultaten neergezet dankzij de inspanningen van het personeel. De ongeveer tweehonderd werknemers in Suriname mogen dan ook bedacht worden bij de overname.

Bovenal mag de overname geen negatief effect sorteren op het personeelsbestand. Berenstein ziet overigens de economie wel varen bij de overname, onder meer vanwege de goede reputatie van de Canadezen. “Als de financiële sector zich kan meten aan de internationale standaarden, zal de samenleving profiteren.” De Surinaamse vestiging is enkele jaren terug overgenomen van ABN Amro. RBTT heeft ook vestigingen op Trinidad & Tobago, Aruba, Sint Maarten en Bonaire.


5 REACTIES

 1. Ai Sranang, mi moi switi kondre
  Ai mi lobi joe sote
  Te mi knapoe en mi loekoe na ala sé
  We dan mi hati a ne sari foe troe

  Te mi doro na ini Coroni
  Dan mi e go firi na switi sé winti
  Ala deng kronto bon taki deng ben sèki
  Ai Coroni joe switi leki njoen honie

  We na so a ben de, we na so a sa da de
  Pasensie, pasensie we begi tide

  Ai boto n’ai go na Nickerie
  Drape srefi joe no de kan ferferi
  Bikasi joe de go njang gesond’ alesi
  Ai Nickerie na ini joe mi sa wan beri

  Dan drai joe hede dan loekoe go na Mungo
  Dan joe sa sie pe na bauxiet e komopo
  Oen moe breti oen moe prisirie oen moe dansie
  Bikasi ala jari m’o ge tan nombroe wan


  Maak melding

 2. Jullie mogen kiezen:
  Suriname opgekocht door Brazilie
  Suriname opgekocht door Guyana
  Suriname opgekocht door Frans-Guyana
  Suriname opgekocht door Antillen


  Maak melding

 3. Zie je tog HET BEGIN al Canada BAnken al banken aan het over nemen IN Su En Heel Caraibisch gebeid hoop niet dat er later geflooten wordt met juli fluit. Zal een ding zeggen West doet stoer maar zij geilen water tanden van ons Land Zij komen voor winst dus onze natuur boeit hun niet aaaai boy loek boeng nanga deng


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.