Amerikaanse minister van Defensie bezoekt Suriname

17

PARAMARIBO, 4 okt – De Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, zal Suriname kort bezoeken. De ambassade van de Verenigde Staten in Paramaribo wil formeel geen bevestiging geven. Het bezoek is gepland voor 6 oktober.

Gates zal onder meer de missie van het Amerikaanse marineschip Comfort formeel afsluiten. Ook zijn ontmoetingen gepland met president Ronald Venetiaan en minister Ivan Fernald van Defensie. De samenwerking op militair gebied is aanmerkelijk toegenomen de laatste jaren. De VS behoort tot de grootste donoren van het Surinaamse defensieapparaat.

Voor volgend jaar staat operatie New Horizons gepland, een periodieke oefening in rampenbestrijding en hulpverlening. De Comfort heeft de afgelopen dagen honderden Surinamers gratis medische hulp geboden. Het schip staat geankerd bij de monding van de Surinamerivier. Patiënten worden af en aan gevlogen per helikopter. Volgens de Amerikaanse ambassade is de missie bedoeld als vriendschapsdaad.

17 REACTIES

 1. Is hem om hulp gevraagd….moet hij de boel een ruggen steuntje geven.
  Of moet hij getuigen naar aanleiding uitlatingen van USA. Pres. over de jaren ’80.
  Of is hij op zoek naar een of ander wilde Taliban.


  Maak melding

 2. W.Whome jij wordt langzaam wakker.

  Ding boi fu yu din man serie unu alla-mala.

  Why we figthing for….stok achter de deur 8.dec….maar die mannen verkwanselen een leider van een deel van de bevolking…maar in het bijzonder het hele land en bevolking

  Front is een verkwanselende verkwist bende.
  Zwaar onder CORRUPTIE…..vernietig na heer volk.


  Maak melding

 3. Dan moeten jullie goed kijken hoe de Suri’ in mekaar steekt, vooral die Neger…men gaat een ander beul halen om zijn eigen Suri…te kleineren of het liefst te doden..daarom zullen wij als vieze vuile arbeidsslaaf kind door het leven gaan.
  Morgen ben jij in eigen lijve aan de beurt.

  Unu dong ba!!!!!


  Maak melding

 4. Hmm,….Bouta krijg spontaan diarree van de zenuwen,..haha.De amerikanen komen de zaak bouta afronden,….aan een kankantrie moeten ze hem hangen!!!
  Bouta heeft Suriname wereldwijd zwart gemaakt,…drugs,..binnenlands oorlog om niks,..armoede,..volkerenmoord,…zijn tijd is nabij!!!Suriname,…..bevrijding is nabij,..weg van die takroe hebie,..free a kondre!!!


  Maak melding

 5. er zijn tijden geweest waar niemand wat van suriname moest hebben omdat het geregeert werd door een stelletje macht dronken militairen en burgers ,gelukkig zijn die van de machtcentrum verdwenen en wat zie je er gaan veel mensen op vakantie naar suriname remigratie neemd toe de economie is stabiel,wat velen mensen vergeten is dat deze regering puin moet ruimen van onze zogenaamde leider bouterse , en al die mensen die in hun reaktie de slaven en weet ik veel erbij halen wil ik zeggen dat bouterse kennis heeft dood gemaakt op 8december ga maar na wie die mensen waren net zoe iets als pol pot zoek maar op jou pc wie pol pot was .


  Maak melding

 6. De rollen edeth clossetpapier zijn niet aan te slepen ergens op leonsberg. Dan hebben we het nog niet over noritt tabletten. Ka-watra e moro wang ex-dja-dja-mang


  Maak melding

 7. tjsssssssss, ze ,de Amerikanen willen Cuba nadoen, waarom nu pas medische hulp bieden?Cuba doet dit al jaren.
  Hahahahhahaahah bezig puin te ruimen ,man,man dat is 27 jaar geleden en nog steeds wprdt er puingeruimd?Hoe dom kan je zijn hahahhaha aii bajaaa Du,steeds maar weer laat je me in een deuk liggen met je dom gezwetst.

  Ai Krabada, right to the point,en Du gaat er gelijk tegen aan,maar het is zo en niet anders.

  Amerika een klein en mieterig,land helpen?Maar tja, deze klote regering, neemt alles wat ze aangeboden wordt,ze denken alleen aan hun eigen zakken.Economie is stabiel????????Hahahahahahhahha, gie soema baja,hahahhaah niet de man op straat merkt dat,alleen die mensen die aan Brunsie,Somo en de hangaliptip,hangen de gewone man op straat, schreeuwt om Bouterse,ga op de centrale-markt ,praat met de mensen Du-Dombo dan zal je gauw genoeg achter komen hoe men deze regering haat.

  Bouterse is niet bang zelfs de Amerikanen kunnen hem gestolen worden.Jammer he,hij is zowat de enige echte sranang-mang die het durft om zich onafhankelijk op te stellen en niet foetoeboi wil zijn an Amerika zowel an Nederland.


  Maak melding

 8. @12 hahahahaha toet ja hoor hij is de enige sranangmang die geen foetboi wil zijn van amerika en holland ik ga niet zeggen dat jij dom ben maar ik zal jou een aantal dingens duidelijk maken misschien begrijp je het wel toen bouterse in febru 1980 de regering naar huis stuurde was het nederland die miljoenen gaf aan chin a chen want hij was toen de burger precident en na de moorden van 8 december heeft nederland alle geld stop gezet naar suriname je weet wat er toen is gebeurt en de amerikanen moesten niets van bouterse hebben zie wat er toen is gebeurt met bisschop hij ging naar libie naar cuba niemand heeft hem geholpen , je weet hoe lang de rijen waren voor de winkels dus wat jij zeg is larie koek slaat nergens op


  Maak melding

 9. Nr 8 John: Front maakt Su. niet zwart maar WIT & die andere djoeka maatje van jouw heeft vrouwen verkracht en eigen landgenoten geboeld en vermoord.


  Maak melding

 10. Zeg aan die man om geen wapens achter te laten en dat wij niet kiezen om mensen op te leiden…in gevecht en moord technieken.

  Dit omdat het later/ooit tegen de eigen bevolking ingezet kan worden…laat hem ver weg blijven van ons Su. probleem…hulp hebben wij echt niet nodig van een externe militair ministers over onze Su.

  Unu no go du don.!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. @nr 15, ik denk dat jij het bent die een grote imbiciel is en niet Du.Wat Du shreef in z’n posting nr 13 klopt als een bus. bouta is een hypocriete klootzak hij zit al die tijd te lullen over nederland maar hij kon wel na die coup van hem wel geld van de nederlanders aannemen. Toen het werd stopgezet ging hij als een straathond overal bedelen, maar dat heeft hem ook niet geweldig veel geholpen.
  Nou ja binnenkort wordt Suriname verlost van die hond.In tegenstelling tot al die kontlikkers van hem hier op WKN zal ik geen traan om hem laten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.