vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieProces Decembermoorden Suriname start 30 november

Proces Decembermoorden Suriname start 30 november

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 sep – De behandeling van de strafzaak rond de Decembermoorden begint op 30 november. Dit meldt de Krijgsraad. Het is dan iets meer dan een week voor de herdenking van de executies vijfentwintig jaar geleden. Aan de voorbereidingen van het proces wordt de laatste hand gelegd.

Behalve dat extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, is ook in materieel opzicht niets aan het toeval overgelaten. De oude marinebasis te Domburg voorziet in alle nodige faciliteiten, zodanig zelfs dat er ook na het proces verder gebruik van kan worden gemaakt door justitie. Formeel zullen vijfentwintig verdachten worden gedagvaard, waaronder Desi Bouterse.

De oud-legerleider treft intussen voorbereidingen voor een massademonstratie tegen de regering. Als voornaamste reden geldt de “voor Suriname zeer nadelige” uitspraak in het maritieme geschil met Guyana. De NDP heeft president Ronald Venetiaan om een spoedonderhoud gevraagd om een strategie te bespreken die de vermeende schade moet beperken. Venetiaan zegt met een schriftelijke uitleg genoegen te nemen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. het proces van de eeuw gaat beginnen tegen dhr bouterse, terwijl heelveel prominenten van destijds al dood zijn. zelfs vind ik het proces tegen dhr. bouterse zinloos, omdat men destijds zelf ,n coup wilde plegen tegen dhr bouterse. dus als het aan mij ligt, mag dit proces verjaard worden, zodat we gezamelijk suriname met z,n allen kunnen opbouwen met desi bouterse.we moeten vooruit kijken, en niet achteruit. bokka???


  Maak melding
 2. na jaren wachten kunnen de nabestaanden horen wat er met hun geliefde is gebeurt en waarom ? door een man die nu de hoogste woord heeft in suriname iemand die van zulke misdaden beschuldig word mag eingelijk geen podium krijgen om hebben om het volk te misleiden dat neem ik deze regering wel kwalijk en nog iets belangrijk er is nergens in suriname waar de jongeren informatie kunnen halen over revolutie wat de militairen allemaal hebben gedaan in die tijd vele jongeren die bouterse als hun leider zien weten echt niets avondklok in rij staan voor jou levens behoeften de wrede binnenlandse oorlog 8 december radio station die in puin werden geschoten als dictator bouterse niet met jou eens was , ik kan een boek schrijven over deze man zwaar aan de drugs ik praat niet zomaar ik weet waar ik het over heb. ik kan mij nog een geval herinneren dat de stvs een omname had van bouterse tijden een bijeenkoms maar hij was zwaar onder de drugs maar die opname mocht niet op tv hij heeft toen militairen gestuurt op die opname helemaan in de studio van de stvs te halen tijden feesten zag je openlijk hoe er gesnoven werd daarom zijn vele militairen junkies geworden omdat zelf in de kazerne en gesnoven werd , dus niemand moet mij komen vertellen dat deze man de leider van suriname is en hij de gene is die ons land vooruit gaat brengen dan zeg ik tegen die mensen jullie slapen je heb nog niets gezien . weet je ik ken bouterse daarom zeg deze dingens hij is een smeerlap en hij weet dat vele mensen die in de revolutie geloofden nu gaan praten en velen praten nu al en die mensen weten veel . ik haat niemand maar als fouten heb gemaak moet eerlijk zijn en toegeven kom vooruit dat 8 december een grote fout was bied jou verontschuldeging aan maar ga niet groot lopen alsof niemand jou wat kan doen , ik weet ook dat er rond bouterse een aantal mensen zijn die sterven voor hem maar hij heeft die mensen zeer afhangkelijk van heb gemaakt maar al het doek valt hopelijk zien ook die mensen in dat deze man bouterse niet te vertrouwen is kijk maar hoeveel naaste vrienden van hem dood zijn gegaan op onverklaarbare manier horb kapitein fernandes ik kan nog meer zeggen maar ik sluit het nu af.het recht zal zegevieren ook voor de nabestaanden en mensen die nu nog steeds niet naar suriname willen gaan zolang deze moordenaar leeft .


  Maak melding
 3. Marinebasis Domburg bestaat niet,wordt marinebasis Boxel genoemd maar het ligt te La ressource op de grens bij Boxel.Dit was in de jaren 80 een buitenverblijf van Bouterse.


  Maak melding
 4. Eindelijk dan gerechtigheid,voor de tegenstanders wil ik dit zeggen,mensen denk aan het volk het wordt tijd voor economische stabiliteit in Suriname.Een land kan alleen maar ontwikkelen als er democratisch omgegaan wordt met de rechtsgang.Belemmer Suriname niet,maar gun het ons wa wang kondre man.


  Maak melding
 5. Het is toch opmerkelijk dat nooit een regering of individuele personen deze “clown”
  Desi Bouterse heeft opgebracht.
  Het is ook aan Suriname zelf te danken dat men een “derde wereld land” is of met betere toepasbare woorden een klassieke “banane republiek”.
  Beschamend voor Nederland.


  Maak melding
 6. Beste Bokka,
  Je hebt mooi praten he? Als je nabestaande was van de slachtoffers dan zou je anders piepen.
  En beste Young, het is wel ironisch dat Bouterse wordt berecht in zijn tot rechtbank verbouwde voormalige luxe villa.


  Maak melding
 7. Desi.boxel ken je als je broekzak no spang 1 oct naf joe. en 30nov is ook van jou je zet ze allemaal in je broekzak vooral de gene die op de voorste bank zit die zogenaam gaan bepalen.laatze maar lekker dromen zonde voor het geld waarvan sranang e pina schande……..old soldier nooit e dede. desi go for id wie het laasts lach lach het best……………


  Maak melding
 8. In de wandelgangen verneem ik dat de volgende
  “massameeting” van de ndp, aanwezig 3 man en 1 paardenkop in Santo Boma gehouden wordt.
  Oh! Nu begrijp ik waarom de gloote leidel
  een werkbezoek aan dit luxehotel wilde brengen.

  Here comes the judge, here comes the judge,
  court in session!


  Maak melding
 9. Politiek NF is gebaseerd op 8 Dec.in het bijzonder de NPS (in zeer hoge mate)

  Maar ik weet een ding 5 dec. komt de Sint,het is niet gek dat vele van jullie blijven mee doen.


  Maak melding
 10. du. Sorry voor je. maar eerlijk is eerlijk het waren zeer zware schurken.

  Moge God met ons als Suri’s zijn, en ons vergeven.

  Maar Schurken, Rovers de nek omdraaien !!!
  Ook na 30 nov. gewoon de nekken breken.
  Er moet een einde komen van belazeren(i.h.b.Belazer politiek)


  Maak melding
 11. aan min.santoki,ik hoop dat u ook zo voortvarend te werk gaat om een onderzoek te gelasten naar de misdaden gepleegd door de Jc en dat u de bevolking nu ook uitleg waarom er een veroordeelde van een bank overval zich ook in het surinaams parlement bevind.de uit komst van dit proces zal heel verassend zijn.Orlando


  Maak melding
 12. Neen geen berechting voor JC, want ze zijn lievertjes van Santokie en Vene ze mogen roven,
  moorden, mensen hun huizen en percelen inpikken.ze zullen beeedigd worden als ambtenaren in beveiligheiddienst, wat schopt je zogoed dat ze zijn,vene moet zelf berecht worden wie ging naar adjonnie om deze zelfde figuren aan te spreken om de militairen te vermoorden,de beelden waren zeer duidelijk.dus deze hele regering de goede niet nagesproken zijn moordenaars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES