zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameJapan bedenkt Surinaamse vissers, drugsverslaafden

Japan bedenkt Surinaamse vissers, drugsverslaafden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 sep – Vissers en drugsverslaafden zullen dit keer profiteren van Japanse goedgeefsheid richting Suriname. Niet minder dan vijf en zeventig duizend dollar uit Tokyo gaat naar de opzet van een centrum voor vrouwelijke drugsverslaafden. Bijna tien maal meer wordt geïnvesteerd in een nieuw visserijcentrum.

De bedoeling is bij Paramaribo aanmeer- en opslagfaciliteiten aan te leggen voor kleine zeevissers. Die worden nu nog geplaagd door aanhoudende verliezen vanwege gebrekkige opslag. Japan geeft zeven miljoen dollar en de Surinaamse overheid betaald de rest van de kosten. De particuliere afkickorganisatie De Stem gaat de schenking besteden aan een centrum voor vrouwen.

Een dergelijk afkickhuis is er nog niet, hoewel het aantal drugsverslaafde vrouwen aanmerkelijk toeneemt sinds enkele jaren. In het centrum kunnen dertig vrouwen worden opgevangen. Er komen ook een bakkerij en een landbouw- en veeteeltbedrijf. Japan is ook na het verplaatsen van zijn ambassade naar Trinidad & Tobago gemeenschapsprojecten blijven financieren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Ik vraag me hierbij af wat het tegenprestatie van suriname moet zijn. De regering heeft zijn westkust al kado gegeven aan Guyana. Japanners zijn de grootste uitroeiers van de wereldzeeen op deze wereld. Dus zullen er zeker bijbedoelingen hierbij aan de orde zijn, mischien ook onder de tafel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES