Proces Decembermoorden begint 30 november

24

PARAMARIBO, 27 sep – Het proces tegen de vermeende daders van de Decembermoorden in 1982 in Suriname, begint op vrijdag 30 november. Dat heeft het Surinaamse radiostation ABC uit betrouwbare bronnen vernomen schrijft De Telegraaf.

Er is een kwart eeuw overheen gegaan, voordat de krijgsraad in Paramaribo zich kan buigen over deze zwarte bladzijde uit de Surinaamse geschiedenis. De meest prominente verdachte is oud-legerleider Dési Bouterse. Hij is volgens justitie in Suriname hoofdverantwoordelijk voor de slachting die in december 1982 werd aangericht.


24 REACTIES

 1. Wel, zoooo toevallig dat kort nadat Bouterse het volk oproept tot demonstratie dat er plotseling weer word gesproken over december moord…….pfffffffffffff…………


  Maak melding

 2. Volgens wie ABC. nee hoor als zij het zijn.

  ABC moet stil blijven zij waren het hart van COUP 25-02-80.
  Voor ’80 was A.K. volop bezig land en volk te manipuleren voor een COUP desnoods een POLITIE COUP…Hij maakte daarom gretig gebruik van militairen…ga maar en vraag dit na Suri’s,.

  En hoe dacht u dat ABC (A.K)aan geld kwam om zijn COUP love station te beginnen.

  Door corruptie…door de staat te laten veroordelen tot het betalen van 1 milj. USD.
  aan A.K.
  Door rechtelijke corruptieve lieden dus weet wat ABC uit brult.
  Er zijn teveel schurken in het land en zij zetten aan om te haten en te moorden.
  A.K. ooit NPS’er kent die Limapo het zijn zware schurken dus volk let op.

  Deze mannen verhinderen denkt processen voor welvaart in Su.

  Wat ABC moet doen de bevolking 1 milj. USD. terug betalen of gewoon verdwijnen.
  ABC schurken station !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Uw ziet wij hebben een zee probleem met de Guya’s.
  Een stel lummels komen met 8 dec.
  Dit zijn echte schurken streken.
  Puur om de bevolking te misleiden,om rustig verder aan de verrijking te doen van NF lieden.
  De bevolking zou het toch met schijterij van de Nf lieden moeten doen.
  Rot op met je 8 dec. en haal Su. uit de stront waar het nu beland is.


  Maak melding

 4. hello wat deken jullie te doen ai boi ,alleen maar ellende hebbeb jullie gezocht in sur ,we kijken mooi af wat er gaat gebeuren vene you mpp dommy beest die jij bent ,time will tell


  Maak melding

 5. Kijk weer een afleidings tactiek. Het proces moet er komen, maar je gaat mij niet wijs maken dat de datum nu pas bekend is. Deze regering weet het tij altijd te keren als het volk zijn stem laat horen. De timing is weer perfect.


  Maak melding

 6. Je zou bijna denken dat heel dat gedoe inmiddels verjaart is.

  Van mij hoeft het niet hoor, laat het zo als het is want door dat hele ding kan je dalijk misschien weer een hoop gedonder krijgen als het tegenzit. Natuurlijk snap ik wel dat het voor de nabestaanden belangerijk is maar ja als je 25 jaar zo heb geleefd kan het misschien straks als alles bekend is een enorme klap zijn als alle herinneringen zoals bv de bekendmakingen van de overledenen, beelden de lijk enz enz. Wie weet in welke gezondheids situatie sommigen van de nabestaanden 25 jaar later verkeren.


  Maak melding

 7. waar deze regering goed in is, IS LIEGEN , BEDRIEGEN ,MISLEIDEN EN GEBRUIKEN dat wordt ieder keer bewezen , LAAT HET PROCES MAAR KOMEN , , laat de beerput maar open gaan
  TIME WILL TELL


  Maak melding

 8. wat een opblazerij allemaal.proces van de eeuw….. da,s een lachertje in mijn ogen.Net wat my main man Desi zegt in een oud intervieuw; ,” wie sneller handelt wint.”Hij heeft toen op tijd ingegrepen. ik vraag mezelf al jaren af of de comite,s zo zouden zijn blijven zeuren indien Deci door de betrokken gasten,vermoord was.DECI: “GO ON”YUO ARE STILL MIJ MAIN MAN. LAAT HETRECHT MAAR ZEGEVIEREN


  Maak melding

 9. Ik ben benieuwd als er echt een strafproces komt,dit is gewoon een poppekas spel.Dit is het volk voor de gek houden en de nabestanden weer zoveel pijn doen,de open wonden weer open gooien.


  Maak melding

 10. sommige mensen horen iets en luisteren niet goed of lezen het niet vooral sommige surinamers , voorbeeld het bouterse die zij dat het de zwartste bladzijde van suriname is geweest en als je goed leest dan zeggen de de pers hier de zwartste bladzijde van de republiek suriname en daar zit erin daarvoor was suriname een kolonie na 25-2-1975 een replubliek dus mensen die slavernij erbij halen weet wat je zeg en de slachting zijn in 1980 geweest ik weet niet meer hoe je de voorstander van deze moordenaar bouterse kan overtuigen dat deze fout is geweest en nog steeds zo is en dat vind ik gevaarlijk en jammer dat er toch surinamers zijn die in het gelijk van bouterse geloven ik begrijp het niet . ik zelf ben een voorstander geweest toendertijd van een verandering in suriname en met mij vele surinamer en nog sterker de coup werd verwelkomt, maar nu komt het als jij geen kaas van politiek heb gegeten en geen verstand heb van hoe je een land moet besteuren en er pirania om jou heen zwemmen dan krijg je het moelijk,terwijl ik nogmaals zeg bouterse heeft de kans gehad om grote leider van suriname te worden maar toen ik zag dat hij zig liet omringen door verkeerde mensen toen dacht ik hey dit gaat fout , en het is ook fout gegaan het zou hem sterker maken als hij zijn fouten had toegegeven want we zijn mensen we maken allemaal fouten , maar hij gaat door hij komt niet in het parlement onvangt zijn salaris hij denk dat hij boven de wet is verheven hij heeft schijt aan recht en orde en zijn drugs verleden ai sranang man en toch willen jullie deze man als leider , ik zeg ook nogmaals dat deze regering niets aan heeft gedaan om de jongeren te informeren over deze man ook op scholen dat is een gemiste kans dat neem ik deze regering heel erg kwalijk , misschien zijn we nog niet zover maar dat wijger ik tegolven want er zijn genoeg mensen in suriname die weten hoe met de media en pers moet omgaan om de informatie naar het volk te brengen dat vind een tekortkoming van deze regering , maar ik heb al genoeg over deze man gezeg het wachten is op 30-11-2007


  Maak melding

 11. Die Meneer “v/d Speurhondenclub” moet
  eens besnuffelt worden door zijn
  club-members.
  Het lijkt wel of hij door de ratten besnuffelt is!

  En die “dame” schijnt nog steeds te slapen.

  Wat een onzin zeg!


  Maak melding

 12. het is jammer dat er een 8 december is, anders was dhr D bouterse een van de beste of wel de beste die de surinamers hun ogen heeft geopent voor het landsbelang,zo slecht is hij ook niet,kijk wat er nu gebeurt met ons geliefd Sur. dit kan niet op het bord van hem geplaats worden. een hoge woningnood groeiende criminaliteit,laat ons met z,n allen suriname voor uit brengen.Orlando


  Maak melding

 13. Orlando Zie no 14,die likt stiekem,zijn eigen wonden

  het is verschrikelijk als je een haatsaaier bent.begin bij jezelf, Vrees niet Orlando eens zullen, we verlost worden van al die ellende


  Maak melding

 14. Akuba,

  Waarom blaas jij altijd zo hoog van de toren?
  Hoe vaak ik al niet gelezen heb hoe jij ‘du’
  afkaffert op zijn fouten.

  Ga maar eens je eigen fouten na, ik haal er weer 1 uit:

  “Saya kan ook plaats nemen te Boxel,hij steld zich beschikbaar
  Akuba”

  Akuba steld schrijf je in bovenstaande zin niet met een ‘d’ maar met een ’t’.

  Saya is een zij en geen hij en ze woont vanaf haar geboorte in NL en is noch pro, noch anti Bouta.
  Je bent trangayesi Akuba.

  En als je mij weer gaat uitschelden, dan ben jij degene die zwak is en niet ik.

  So Sad!


  Maak melding

 15. Het stikt weer van de DDB aanhanger die zonder enige feitenkennis en historisch besef alles goed praten van die moordenaar.

  Laten we wel zijn. Hij was een van de belangrijkste coup plegers, de coup was omdat de militairen zich beledigd voelden toen zij geen vakbond mochten oprichten ( puur eigen belang was de start), de regeer periode van “bewind”kenmerkte zich door chaos, wanbeleid, gebrek aan visie,corruptie en machts misbruik. De economie was volledig kapot gemaakt, de overheid functineerde niet langer naar behoren (veel van de hedendaagse problemen in het overheidsapparaat vinden hun oorsprong in deze periode). De politiek is van een jong volwassen ethnisch getinte democratie veranderd in een “scheld, bral en beschadig”- democratie. En dan nog zijn er mensen die vinden dat er iets positiefs is gebeurt?


  Maak melding

 16. Nr 15 W.Whome denk jij dat ik ga zitten liegen en bedonderen als de heer Vnoshine.
  Vraag na tijdens bewind VHP-PNP…die A.Kamp is ook ooit NPS’er geweest.(info)Ik kan nog meer vertellen maar laten wij het hierbij laten die man heeft ook fam. en kinderen achter gelaten daarom alle respect voor hen.

  Nr 19. Neus kaba man.
  Wat doet die moordenaar van eigen landgenoten in de coalitie(ik zie wel verschil hoor)Jij kent hem een zekere R. Bruns.(asielzoeker)gefinancierd door corrupte lieden(land vernielers) van uit Ned.

  En nog erbij een wiswijs mannetje die de bevolking wijs loopt te maken dat het goed gaat….(lopen bedonderen)Hij heeft alleen de Sf(gulden) laten verdwijen en het SRD. laten noemen met de 3 nullen eraf van de Sf.

  Verder geen enkele intentie heeft naar eigen streven voor land en volk…alleen maar lopen te rommelen en te verkwanselen.

  Waarom kreeg Jagdeo(Guya)kwijt schelding van staats-schuld van de wereld en Su. niet…lopen slapen of straf van de wereld.

  Neus ga echt vanaf nu jouw door God gegeven bovenkamer nuttig gebruiken jij maakt te veel idioten grappen.


  Maak melding

 17. Meid ik wil je alleen maar vragen wat je over Su. weet en is het zo geweldig te weten dat je in ned.geboren bent en van de socialedienst gevreten hebt,vraag niet waar ik woon wie weet dichtbij jou. ,maak niets uit als ik zwak of sterk ben,jij en du zijn een stel haatzaaiers jullie zijn mensen die zo heilig zijn vasten noem maarop, voorzichtig, wie weet zien jullie beiden op een goededag, een varken boven jullie kophangen in de moskee,jullie roepen steeds dat Bouterse
  een moordenaar is,jullie jagen hem zelf de dood in,wie is dan een moordernaar?????,nou stop jij zowel du jullie kop in de kumakoisi trek maar lekker de damp in jullie hersenen,


  Maak melding

 18. Hahahahahhaahah here she goes again,Saya de neerlandicus hahahaah,zelfs op wk-chat kotsen ze je uit,is Du soms je man of zo?
  Hij typt niet alleen maar koeterwals hij denkt ook koeterwals,als je op de man gaat spelen en een persoonlijke hekel aan iemand hebt,kan je nooit objectief reageren,DU is niets meer dan een HAATZAAIER,zeker was hij 1 die toendertijd,met rotzooi op de markt stond om te slijten aan de mensen hij is gepakt door de militairen en raakte alles kwijt.Zo moet het gegaan zijn,waar komt zijn haat anders uit?

  De omgebrachten hadden een agenda,ze hebben risico`s genomen door te heulen met Nederland en de uitbuiters(NPS)tja dat hebben ze met de dood moeten bekopen,het was hun of de Militairen klaro.
  Brunswijk is ook een moordenaar maar die wordt gekoesterd door Vene en Santoki,anders kunnen ze naar huis ,want Brunswijks zwaard hangt als het zwaard van Damocles boven hun kop.

  En Saya, kijk naar je zelf, dan naar anderen,je bent gewoon een jaloerse kreng,.


  Maak melding

 19. mijnheer of juffrouw Du.Het is goed om ook verder te kijken in de geschiedenis van Su om je mening beter gestaafd eruit te doen komen.Ja Deci heeft mensen doen omkomen…Da,s fout.(uw zienswijze)Ik heb als jongeman in de jaren79/80 de vakbondsstrijd van de soldaten gevolgd. Weet je wel in welke positiedesoldatenverkeerden toendertijd?? Neen!het was een ongeregeld zooitje de leiding van elstak namens de NPK regering van die tijd weet jij dat wel?goed.
  we gaan de geschiedenis een beetje dieper in
  De moord op burgers in Su..defam..Du Plessie do it rings a bell ….?De moord op de indische contractanten in Commewijne ..?Moet ik doorgaan…! Du eerst goed informeren dan komen met terechte kritiek hoor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.