dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse wil Surinaamse bevolking mobiliseren

Bouterse wil Surinaamse bevolking mobiliseren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 sep – De samenleving zal in het geweer moeten komen tegen het gebrek aan daadkracht van de regering Venetiaan. Dit stelt NDP-leider Desi Bouterse. De regeerders moet kenbaar gemaakt worden dat het welletjes is geweest. Er komt daarom een grote protestdemonstratie.

Op 1 oktober, wanneer de begroting voor 2008 wordt ingediend in het parlement, zal massaal uiting moeten worden gegeven aan de ontevredenheid. Die is er alom en lang niet alleen om de uitspraak in het maritieme geschil met Guyana. Volgens Bouterse is ook op het gebied van onder meer onderwijs en werkgelegenheid genoeg reden tot klagen.

“We gaan onze ontevredenheid kenbaar maken aan de regering”, zei Bouterse tijdens een partijbijeenkomst. Eerder heeft de gezamenlijke oppositie acties aangekondigd om uiting te geven aan het protest tegen de uitspraak. Die zou nadelig zijn uitgevallen voor Suriname. Volgens de coalitie, inclusief president Ronald Venetiaan en vice-president Sardjoe mag vooral de verkregen duidelijkheid over wie wat heeft voor de kust, niet uit het oog verloren worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Dit is toch weer een fraai staaltje van die man die uit alle macht probeert om buiten de ijzeren deuren van Boma te blijven.Geef hem ongelijk.

  Mieneer gaat het volk mobiliseren om onrust te creëren.Typische manier van het dienen van het nationaal belang.Wat een gotspe.
  Vene heeft toch groot gelijk om die oproerkraaier niet op audiëntie te ontvangen.Hij stuurt zijn briefje met zijn geografisch/geologische en juridische schrijfseltjes m.b.t. die grenskwestie maar via de post.Zo doen we dat.


  Maak melding
 2. Onder dictator Bouterse werden protesten afgestraft door het vermoorden van de demonstranten. Tegenwoordig mag gelukkig iedereen demonstreren in het democratische Suriname. Ook parlementslid Bouterse en zijn politieke vrienden.


  Maak melding
 3. Bouterse,

  En wat als maar een handje vol mensen komt opdagen? Welke conclusies trek je dan vervolgens daaruit? Als je mans bent dan doe je vooraf daarover een uitspraak. Of is het alleen de zoveelste poging om de dans te ontspringen.


  Maak melding
 4. Vtje moet gaan begrijpen dat hij geen Pres. is van een land vol domoren.

  Hij moet het nu echt gaan begrijpen !!!!

  He better go !! He cheat us to much !!

  Maybe we will big-up him later but not at this time.

  Pres….Goooooooooo.


  Maak melding
 5. “Volgens de coalitie, inclusief president Ronald Venetiaan en vice-president Sardjoe mag vooral de verkregen duidelijkheid over wie wat heeft voor de kust, niet uit het oog verloren worden”

  Kristalhelder toch regering Venetiaan, Guyana 93%, Suriname 7%!!!
  Guyana 51%, Suriname 49%!!!
  Guyana grote winnaar, Suriname grote verliezaar!!!

  Die mensen hebben echt een Bord voor hun Kop!!!
  Kan niet geloven dat sommige een universitaire studie hebben gehad…

  Ben totaal geen Bouterse fan maar een vijand van m’n vijand is mijn vriend.


  Maak melding
 6. De samenleving zal in het geweer moeten komen tegen het gebrek aan daadkracht van de regering Venetiaan.Hahahahaha laat me niet lachen. Bouta kwam doode en stal. Bouta vertrok en liet ons met een schuld achter. Bosje kwam en liet ons met een schuld achter.Wie heeft steeds weer de staats schuld weten af te lossen???????? Bosje kwam weer en liet ons wederom met een schuld achter.Vene kwam weer en VERLOSTTE ons weer van die schuld af.Kom op mensen… wie willen wij nou als leider??? Als je schulden hebt moet je deze eerst weg werken voordat je wat reserves heb voor je zelf. Wie heeft voor betere wegen en riolering en nog meer gezorgd? Wat hebben Bouta en consorten nou werkelijk gedaan voor het land. Als Bouta weer aan de macht komt………. ik moet er niet aan denken.
  De corruptie in Suriname vertoont een scherp dalende lijn. Dit meldt corruptiewaakhond Transparency International. Suriname is opgeklommen naar de tweeënzeventigste plaats. Vorig jaar werd nog de negentigste plaats toebedeeld.

  Suriname wordt aangemerkt als een van de weinige landen die het afgelopen jaar grote stappen vooruit hebben gemaakt.

  Illegale goudzoekers zijn bij bosjes verjaagd uit het natuurpark Brownsberg. Operatie Clean Sweep van leger en politie heeft ook nog ruim dertig arrestaties opgeleverd.

  De bijstand die Colombia had toegezegd aan het Korps Politie Suriname in de drugsbestrijding, is bekrachtigd. Dit gebeurde tijdens het bezoek van minister Chandrikapersad Santhoki van Justitie en Politie aan het Zuid-Amerikaanse land. De bewindsman woonde in Colombia een conferentie bij voor alle ministers van Justitie en Politie op het zuidelijk halfrond. Gesproken is over rechtshulp- en uitleveringsverdragen. Dit vindt moeilijk plaats tussen Zuid-Amerikaanse landen, omdat er te veel juridische angels zijn die moeten worden weggewerkt om zo’n verdrag vlot te laten verlopen, zei Santhoki gisteren aan journalisten voor aanvang van de Raad van Ministers.

  Dus wat mij betreft… uitleveren die angel dan heeft de welwillende en hard werkende surinamer geen last meer van zakken vullers en coke gebruikende regeringsleiders..

  A tang so.


  Maak melding
 7. Politiek bedrijven hoef je heus geen universitair geschoold te zijn.
  Politiek of reregeren is vooruit denken, en voelen wat onder de gemeenschap leef.
  aapie


  Maak melding
 8. Nationalis zegt.

  Kristalhelder toch regering Venetiaan, Guyana 93%, Suriname 7%!!!
  Guyana 51%, Suriname 49%!!!
  Guyana grote winnaar, Suriname grote verliezaar!!!

  Ik vraag me af zou het(uitspraak)anders geweest zijn onder een andere regering(Bouta/Bosje)Dit is toch een internationale bindende uitspraak. Van waar al die ophef men heeft toch dit zien aankomen.
  Blakka


  Maak melding
 9. @nr7

  Je schreef in je posting om 7:05 pm

  Quote”Bouta kwam doode en stal. Bouta vertrok en liet ons met een schuld achter. Bosje kwam en liet ons met een schuld achter.Wie heeft steeds weer de staats schuld weten af te lossen???????? Bosje kwam weer en liet ons wederom met een schuld achter.”unquote

  Je opsomming klopt grotendeels, maarruh begrijp ik nou goed dat Bosje Su met een schuld achterliet, en niet gestolen heeft?? Hé…. ik altijd weer met mijn vooroordelen.


  Maak melding
 10. Winston Hermelijn,
  wanneer zijn er mensen vermoord tijdens proteseten tegen Bouterse?

  Ik heb in Su gewoond tot en met 1994 en heb veel protesten meegemaakt, maar volgens mij zijn er nooit mensen dood gegaan.

  Of bedoel je die landverraders uit 1982?


  Maak melding
 11. “eindelijk , mensen in suriname kom op voor je rechten , het is genoeg geweest met die corrupte-bende van el-vene, het volk heeft lang genoeg geslapen

  dame”

  Volgens mij heeft u liggen slapen tijdens
  het moordenaar regiem!


  Maak melding
 12. Blakka, vanwaar alle ophef, is je vraag???…

  De fout, herstelde beweging, de blunder is uiteraard gemaakt in de periode van de pompeuse opgeblazen Wijdenbosch, die Suriname lid heeft gemaakt van , waardoor Guyana deze stappen kon zetten en die uiteindelijk tot deze situatie hebben geleid.

  Als het de Regering Bouta/Bosje zou zijn geweest, hadden ze de zaak ook keihard verloren daar beiden geen nationaal front vormen en elke Surinaamse regering uit een totaal verdeelde coalitie bestaat.

  Het ligt zoals ik al vaker heb gezegd aan het totaal verrotte parlementairstelsel die klakkeloos uit Nederland is gekopieerd, het zogenaamde coalitie consensus Poldermodel waar Suriname keihard in blijft volharden, maar die nooit zoden aan de dijk heeft gezet.

  Guyana is altijd beter geleid dan Suriname, eerst door Forbes Burnham, die autarkie predikte maar later een xenofobische despoot werd, toen door Desmond Hoyte die keiharde bezuinigen doorvoerde, iets wat men in Suriname al jaren lult maar niet wil noch kan uitvoeren, toen door Cheddy Jagan die het economisch herstel verder doorvoerde, vervolgens door zijn vrouw Janet Jagan die als vrouw Guyanese vrouwen stimuleerde dat vrouwen ook hoge ambten kunnen bekleden en nu door Bharat Jagdeo, die al jaren een stabiele politiek voert en Guyana steeds in de spotlight brengt door bv, Cricket WK, internationale schuld kwijtschelding van het IMF en nu een maritieme arbitrage zaak die Guyana fantastisch heeft gewonnen.

  Uiteraard gaat mijn respect dan uit naar de Guyanese regering die de ballen hadden om deze stappen te zetten, ik kan alleen zeggen als Surinaamse nationalist, sjappo!!!


  Maak melding
 13. Bouta kan naar goud “boren” in Santo Boma er zijn vele Goud mijnen daar van 18 en ouder.
  Er zijn nog een paar mijnen buiten Santo Boma zaols blakaboy.
  Die Bouta is weer poppenkast aan het spelen als Katrijntje en die NDP achterban is dus weer zoet.
  Wanneer jullie weer 2500 SRD moeten neertellen voor 1 US$ zullen jullie weer schreeuwen. Bouta en Bosje zullen jullie buiken vullen.


  Maak melding
 14. Nr2# Winston Hermelijn nemen jullie hem niet kwalijk.
  Die vent is knetter gek en doet niks anders dan maar dom lullen als een idioot.
  Hij weet gewoon niks !!!!! leeg hoofd.


  Maak melding
 15. Langlef nr 7. jij neemt het op voor landverkopers ben jij een landverrader
  wanneer wordt jij wijs.
  Of krijg jij ook domeingrond of drieg jij die nu kwijt te raken.
  Of jouw vriendjes op financien in bescherming nemen.(verduisteraars)
  Teveel schurken op dit moment in het land of zie jij dat niet.
  Langlef ga jouw tijd nuttig besteden en wees geen domoor.


  Maak melding
 16. 8 dec wordt altijd als camuflage misbruikt door de voorstanders van venitiaan en cornuiten om de oppositie mond dood te maken zo wordt die 8 dec zaak al jaren om de verkeerde redenen misbruikt nu dit is potverdomme nu weer het geval.anton de kom en alle andere strijders van de tweede WO niemand heeft hun botten ooit kunnen opgraven voor forentisch onderzoek en tot de dag van heden zijn er fasistische groeperingen in heel europa dus onkruid vergaat niet. ik vind die hele 8 dec moorden kwestie eigenlijk helemaal niet zo zwaarwichtig als een ieder wil doen geloven .militairen pleegden een staatsgreep in suriname en het breken van het verzet tegen de militairen heeft geresulteerd in de 8 dec slachtoffers zo eenvoudig is dat en that’s it. wat doet men nu zodra men de haan hoort kraaien heeft heeft men direct over 8 dec en dat is manupulatie dus bouterse heeft helemaal gelijk om te zeggen dat die case{8dec} politiek misbruikt wordt. is a fact .en het mag niet zo zijn dat 8 dec suriname in de houtgreep klemvast houdt.gevolg is nu reeds al dat men in troebel water gaat vissen.de samenstelling van deze regering was reeds een ramp.nu is guyana de lachende derde van de politieke onstabiele suriname.wanneer men het suriname.je kan het leven niet alleen van een zonnige kant beleven,anders ontvang je windeieren


  Maak melding
 17. Die man heeft gelijk de Surinaamse regering neemt te snel beslissingen en zeggen bijna op alles ja tegen het buitenland en buitenlanders, ze willen lief en aardig overkomen voor het buitenland maar ze snappen niet dat als ze zo doorgaan zelfs de grond waar hun toilet op staat straks in buitenlandse handen is. Ze zorgen voor ellende voor hun nakomelingen maar dat is niet erg als hun naam maar als goed in de buitenlandse geschiedenis boeken gaan, boeriki’s!

  De regering moet zorgen dat ze het land op bouwen en niet weg geeft.
  Laat Venetiaan en Sardjoe maar eens naar bv Nederland komen en zeggen dat ze een stukje van Nederland willen hebben ka gaan ze krijgen!

  Die mannen moeten het voorbeeld geven, als zij in het openbaar laten zien dat ze niks om Suriname geven hoe zullen de jongeren daarmee dan omgaan.

  In plaats dat ze voor Suriname vechten en alles doen om het land nog mooier te maken dan het nu als is, daarmee pushen ze de jongeren misschien om niet naar het buitenland te vertrekken maar in Suriname te blijven studeren en er later te investeren.

  Suriname is gezegend met zoveel grondstoffen ipv dat de regering er iets mee doet maar hun vinden het belangerijker om het in buitenlandse handen te duwen voor een kleine zakcentje. Suriname moet met opleidingen beginnen om die grondstoffen te winnen en te verwerken zodat ze er aan verdienen, dan hun schulden aflost en daarna het geld in het land het investeren. Als ze geen geld hebben voor machine’s die er nodig zijn dan maken ze toch een deal met rijke ondernemers of het buitenland dat ze bv een bepaalde periode lang de grondstoffen of de eindprodukten voor een gunstige prijs krijgen en op die manier de machine’s aflost.

  Op die manier vinden er ook genoeg mensen een baan in Suriname, kunnen ze een huisje kopen, een auto enz met andere woorden het geld blijft in Suriname rollen.


  Maak melding
 18. Wie kan vertellen onder welke partij in de jaren na’75 miljarden Nfl. verkwanseld zijn in het bos.(binnen 2 tot 3 jaar alla kaba…bodem mi boi)
  Alles weg zomaar duku smoko, maar een ding mi sabi VHP. njang dikki.


  Maak melding
 19. w. whome , ik wil even reageren op jouw persoonlijke mening naar mij toe gericht,dat jij mijn reactie als bedreigend ervaart zegt al genoeg hoe achterlijk je bent, op deze site mag een ieder zijn of haar mening geven , dat heb ik ook gedaan , maar als jij , je bedreigd voelt of wat dan ook , HEB JIJ EEN GROOT PROBLEEM MET JE ZELF , WANT ALS HET GESCHREVEN TAAL JOUW ALS ZO RAAK , ZEGT AL HEEL veel hoe je als mens in het leven staat, ZWAKKE BROEDER OF ZUSTER . dat het volk zich heeft laten misleiden door de ene corruptie na de ander , de zogenaamde hoog geplaatste lieden liegen en bedriegen het volk , en dat heeft de bevolking jaren gepikt , geeft aan dat ze hebben geslapen , daar ze nu het licht hebben gezien en wakker zijn geworden , mogen ze op komen voor hun rechten, DAAR is niets mee, dus jouw opmerking slaat nergens op DOMBO, je moet begrijpend leren lezen , jouw reactie zegt al heel veel , je bent door de mand gevallen , zoek een therapeut op om jouw te helpen met je onverwerkte trauma.s, GOEDE RAAD IS DUUR


  Maak melding
 20. Alweer bouterse we hebben het steeds over deze man.terwijl er levende zaken zijn die de aandacht vragen.
  Wat voor haast hebben jullie,of vinden jullie geen bevrediging op de wijze hoe deze zaak wordt behandeld.jullie zijn erger dan die man waarover jullie het hebben.
  De meeste schreeuwers waren niet eens geboren en van mede schreeuwers gehoord te hebben
  Ik kan wel van mee praten en ik zeg u allen dat wij een verkeerde beeld vormen over deze man.hij heeft wel zijn gebreken zoals wij allemaal.
  Maar deze was toen onder toezicht van de militaire raat.dus het is uit gesloten dat hij de persoon is geweest van al de zonden


  Maak melding
 21. Er moet een round trip worden gemaakt bij de verschillende sur/net.nl website,om te weten te komen of deze geen pajong waaier zijn
  Suriname wordt echt niet op deze manier gediend maar meer persoonlijke belangen.de koloniale denkt wijze wordt nog steeds in stand gehouden door deze figuren.de oprechtheid bij het publiceren van berichten over Suriname wordt verdraaid en bezig te zijn tweedracht te zaaien onder de surinamers alhier.
  Wat wil men hiermee bereiken?
  Eerst lees je dat Suriname de zaak heeft gewonnen en dan weer heeft verloren,wat moet het precies zijn.
  Dit roept twijfel op bij het lezen van bepaalde berichten,je voelt zo dat dit geen Surinaams Nederlands is
  maar van eigen bodem
  Dank aan de oppositie in suriname ben ik te weten gekomen dat dit niet zo is,als hoe men het hier in Nederland vertaald


  Maak melding
 22. Over goed lezen gesproken!

  “eindelijk , mensen in suriname kom op voor je rechten , het is genoeg geweest met die corrupte-bende van el-vene, het volk heeft lang genoeg geslapen

  dame”

  “Volgens mij heeft u liggen slapen tijdens
  het moordenaar regiem!

  W. Whome”

  Mijn bovenstaand gaat om het volgend;

  U stelt: “corrupte-bende van el-vene”

  Ik vraag: Sliep u, toen er gestolen,
  gemarteld, brandgesticht en gemoord
  werd. Door wakaman baas met een kleine b!?

  Door de zinsnede, “corrupte-bende van el-vene”, sluit u de wurgende praktijken van
  het militairenregime uit van alle ellende aangedaan aan het volk van Suriname.

  Met andere woorden het geen Vene doet is
  slecht en het geen baas b heeft gedaan was
  goed.

  Had u het over lezen? Of heeft u het over
  goed lezen!?

  Tot slot, volgens mij bent u niet bevoegd
  om een diagnose over mij vast te stellen.
  Het zorgstelsel keert namelijk niet uit
  wanneer deze diagnose gemaakt is door een
  kwakzalver!


  Maak melding
 23. Bouta is een idioot als hij denkt dat hij mensen kan laten geloven het beste met ze voor te hebben ,hij heeft toen de kans gehad zich te bewijzen maar ja macht maakt mensen blind hij is net zo een zakkenvuller als de rest.dus berechten die vent.


  Maak melding
 24. vene en bouta, bouta en vene,allebei hebben zij verdiensten vergaard, ten goede en ten slechte. bij beiden is er sprake van negativiteit. de een zijn daad is niet minder dan de ander,beiden hebben dzelfde neiging nl.MOORD,de een heeft zijn daden openlijk begaan,de ander is een lafaard want ook hij moord.de uitkomst: beiden moeten veroordeeld worden en een nieuwe regering moet zich vormen,waarbij de wil van het gerespecteerd wordt .


  Maak melding
 25. Tot slot, volgens mij bent u niet bevoegd
  om een diagnose over mij vast te stellen.
  Het zorgstelsel keert namelijk niet uit
  wanneer deze diagnose gemaakt is door een
  kwakzalver!

  W. Whome

  Jij vraagt erom W.Whome ga liever naar een bonu man of pandit.
  Jij hebt echt hulp nodig…blijf niet te lang ermee lopen,zij zullen jouw schurken praktijken bij brengen.
  Dit omdat jij geen corruptie wil en kan zien.


  Maak melding
 26. dame

  n.a.v. je reactie op W. Whome
  Je kunt je naam beter wijzigen. Misschien is domme trut of heks iets.

  Je reactie getuigt nml van een volstrekt onvermogen om zaken het zij in zijn verband te kunnen zien, het zij dit te willen.
  Gezien de vele onzinnige en kromme reacties die de NDP aanhang plaatst heb ik bewondering voor het geduld dat W. Whome indeze kan op brengen.

  ff voor de goede orde ik ben beslist geen front aanhanger, maar waar ik mij meer aan erger is “leugens, selectieve waarneming, bewust verdraaien van feiten, ongezonde adoratie van criminele”. Het laatste is gedrag dat ook standaard is bij ghetto gangs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES