Suriname mag Nederlandse verdachten uitleveren

8

PARAMARIBO, 21 sep – Justitie mag twee Nederlandse verdachten, Marciano W. en Dwight W., uitleveren. Dit heeft de rechter beslist. De twee hebben nog recht op hoger beroep. De rechter ging voorbij aan de aanspraken die de twee meenden te mogen maken op het Surinamerschap.

Volgens hun advocaat was de aanspraak gebaseerd op de Toescheidingsoveeenkomst tussen Suriname en Nederland. De twee dienden als Surinamer behandeld te worden en zouden dus niet uitgeleverd mogen worden. Bovendien zou het uitleveringsverdrag met Nederland niet rechtsgeldig zijn, omdat het opgeschort was tijdens de militaire periode, evenals andere wetten.

Volgens de rechter klopt dit niet. Het verdrag is rechtsgeldig, omdat beide landen hebben voldaan aan de voorwaarden. Marciano W. wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident in Nederland op 27 april dit jaar. Er viel toen één dode..Ook wordt hij verdacht van deelname aan een crimineel netwerk en drugshandel. Dwight W. wordt witwasserij verweten.


8 REACTIES

 1. Als het hoger beroep net zolang duurt als de zaak van Janki dan zitten ze er over 8 jaar nog!
  En zolang kunnen ze niet worden vastgehouden door de surinaamse justitie, want ze hebben daar geen misdrijf gepleegt.
  Dus het is een slimme zet van ze!!


  Maak melding

 2. Als die 2 boys chinees waren zouden ze niet uitgeleverd worden.want glad/lang haar telt in su……schande.(overheid)su is altijd bang geweest(schoothondjes) van ned…..SU word eens een echte LAND beide benen op de grond…..


  Maak melding

 3. Goed zo 2 afro criminelen gaan terug naar Nederland waar ze thuishoren. Jammer dat ze niet allemaal naar Nederland geschopt kunnen worden, dan zo Suriname geweldig vooruit gaan


  Maak melding

 4. NASA,

  Mensen zoals jij wakkeren iets aan dat we (nog) niet kennen in Suriname.

  Als je slangen niet kunt temmen, moet je geen wormen kweken.

  Je bent een racist !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.