Oppositie Suriname kwaad om uitspraak tribunaal

22

PARAMARIBO, 21 sep – De oppositie is woedend om de uitkomst van het maritiem dispuut bij het Internationaal Zeerechttribunaal. De regering wordt laksheid verweten bij het verdedigen van de Surinaamse zaak. “Dat is nu eenmaal de aard van onze oppositie”, zegt president Venetiaan.

Het als één man achter de nationale zaak staan is er niet bij. “Toen wij in de oppositie zaten ten tijde van het verjagen van het CGX-boorplatform, hebben wij dat ten volle ondersteund. Ook nu zeggen wij dat het terecht was”, aldus Venetiaan. Bovendien is in dezelfde regeerperiode (regering Wijdenbosch 1996-2000, red.) besloten Suriname toe te laten treden tot het Zeerechtverdrag van de VN.

Dat heeft voor Guyana de deur geopend. Suriname kon worden aangesproken als medeparticipant in het verdrag. Oud-president en nu oppositieparlementariër Jules Wijdenbosch noemt desondanks de uitslag ongehoord: “Een zaak die men nationaal moet aanpakken, zit je in hokjes voor te bereiden. En dit is dan wat je krijgt.” De uitspraak was beslist anders geweest bij een nationale aanpak.

Suriname heeft het lid op de neus gekregen. “Het ging meer om Eagle en Horse Shoe (vermoedelijk olierijke plekken, red.). Daar gaat het om. En daar waar het CGX-boorplatform verwijderd is in 2000. Dat gebied is gewonnen door Guyana, want voordat zij naar de trial gingen, hadden zij niets en nu hebben zij alles”, zegt NDP- parlementariër Rashied Doekhi.

Als naar de uitslag wordt gekeken hoefde het hele proces niet. Het geschil had net zo goed uitgesproken kunnen worden met de Guyanese president Jagdeo. “Suriname zou een week moeten rouwen. Ik ben als Surinamer niet blij met de uitslag. Trouwens geen enkele Surinamer mag en kan blij zijn. De president kan ons komen vertellen dat wij blij moeten zijn dat het grensgeschil is opgelost, maar als dit het resultaat is, dan hoefde voor mijn part deze zaak niet naar het tribunaal”, aldus Doekhi.


22 REACTIES

 1. Er rest ons niets anders over dan onze wonden te likken!!
  Als je de uitspraak van Somo de pindaverkoper hoort nl. Ik wil toch ook niet de hele wereld hebben en dat Suriname blij moet zijn dat ze niet zoveel dollars hoeven te betalen, terwijl het om miljarden ging dan zak je broek af van dit soort politici!!
  Deze koning onbenul had liever bij Farzand Ali kunnen werken ik denk dat hij daar beter op zijn plaats zou zijn!!


  Maak melding

 2. Wat de autoritaire oppositie nooit kan begijpen is dat het recht niet kan worden gemeten exclusief aan het eigen belang. Daarom willen ze ook geen 8 december strafproces, omdat op voorhand Bouterse vrij van strafvervolging moet staan.Maar heren van de oppositie: zonder recht komt oorlog. Daarom heeft onze president wijs gereageerd. Welcome to civilization!
  Just Wijnberg


  Maak melding

 3. zwaare tegenslag voor suriname… dat gebied was het laatste gebied wat suriname nog economisch erboven op kon helpen.. de 4na grootste olieplaats van de wereld!! miljarden vaten olie… zomaar weggeven zonder ook maar even tegen te stribbelen!!
  Als ik de president was zou ik een aanklacht indienen.. mischien zelfshet gebied hardhandig innemen! aangezien DAT gebied het laatste gebied is wat suriname toekomst bied.. wat suriname rijk kon maken. het gebied waarom de buitenwereld nog contact wou met suriname… zodra de bauxiet op zullen ze zelf denken! hadden we dat gebied nog maar.


  Maak melding

 4. dit is nou echt een uitspraak van de ndp doekhi moet zijn grote smoel dicht houden , binnen de ndp weet met niet wat het recht is de uitspraak is daar dan moeten we mee leren leven en zien hoe het in de toekomst zal uitpakken want wie zeg dat wel waarde in de grond zit of zee is de uitspraak is daar en dan kan iedereen roepen die zou het beter doen dat is onzin . wat ik wel mis is goede uitleg over dit probleem enige wat je ziet is een tekening met lijnen verder niets meer jammer .


  Maak melding

 5. Rashied Doekhi het is de schuld van NPS de groene bana partij. Jagdeo is een held. Rashied Doekhi kan Suriname redden. Geweld met doppie pistolen heeft Suriname meer schade toegebracht. Kost Suriname straks 40 miljoen.


  Maak melding

 6. Vtje kan zeggen wat hij ook wil, men heeft hem jaren van tevoren gewaarschuwd dat die zekere Lim-a-po nooit een frisse geur verspreidde.
  Maar nu ziet men dat: a man poer a po weer tapu Vtje edi now heer Sranang e ka…soso ka-ka.

  Vtje een domoor, landverkoper,landverrader no 1.

  Front aub, aub, ga weg, ga weg, het land gaat vanaf nu zwaar en heel pijnlijk afglijden.

  Ik dacht dat hij een behoorlijke hekel had aan Bouta en daarom vaak zo raar deed.
  Maar nu geeft hij ons het gevoel dat hij Suri’s haat.
  Hard op weg om ons in KATIBO te dompelen.


  Maak melding

 7. Surinamers stem weer front en suriname wordt van de kaart geveegd,jullie leren het nooit.
  frankrijk claimt 25% van suriname , guyana de rest en de binnenlandbewoneers alle goud en hout en onafhankelijkheid tgv vredes verdrag.
  Zie daar de kaart van Suriname.
  suriname wordt weggevaagd van de wereldkaart


  Maak melding

 8. @just wijnberg ik vind jou reaktie prima en juist, eigelijk heb ik daar niets meer aan te voegen ,een aantal van onze landgenoten laten zig meeslepen met het politieke spelletje wat de NDP speeld en wijdenbos ook het zelfde , als jij jou recht gaat halen kan het zijn dat het niet krijgt dat je vooroordeeld word of vrijgesproken dat is het recht maar de mensen van de ndp weten niet wat recht is omdat ze alles met macht willen beslissen zo gaat het niet landgenoten , en wie zeg dat als er olie of gas daar is suriname vooruit zou gaan , ik zal een voorbeeld geven kijk naar nigeria daar hebben ze ook olie corupt tot en met laten ons niet rijk gaan rekenen want dat doen een hoop doemdenkers onderlijding van de ndp , ik vind dat dit het beste manier is om hier uit te komen zonder bloed vergieten .


  Maak melding

 9. jongens jongens. hoe ver liggen de olie boor plaatsen van het stuk dat suriname heeft gekregen. In venezuela dat verderop ligt boort men ook olie voor de kust. Het guyanees continentaalplat ( de zeebodem) loopt schuins af naar beneden richting het Surinaamse deel. Waar denk je dat het olie dat in de bodemlagen ligt naar toe stroomt. Suriname boort ook naar olie in haar gebied. Laten we kijken wat daaruit komt. Ik ben het er mee eens het recht heeft gesproken. Laten we over gaan tot de orde van de dag. Maar een paar NDP adepten proberen zo de aandacht af te leiden van waar het om mgaat het poces tegen bouterse. De mensen die om oorlog vragen zitten zeker in Nederland. Jongens hou je bek. ik heb familie in suriname en wil ze niet gebombaderrd zien worden om een beetje olie. De Surinaamse economie zit in de lift, Aan olie zijn weinig arme landen rijk geworden. Kijk maar naar venezuela en Nigeria wat een armoede en ellende. We hopen de guyanezen het beste. ze zijn lang genoeg straat arm geweest. En laat Suriname in haar deel naar Olie zoeken. Want geloof me als het een paar mijl verder ligt, ligt het ook in Suriname.


  Maak melding

 10. du ben je nou echt achterlijk nigeria heeft miljoenen ongeschoolde mensen tuurlijk dat het niet goed gaat met de olie daar maar sur kan je niet mee vergelijken.we hebben ons eigen staatsolie dat nog voor de volle honderd%van sur is het kan voor beide landen economich goed uitpakken als men ertoe berijdt is en wat betreft het deel dat sur toekomt moet olie hebben gezien de lage breukligging vanuit venuzuella.maar dat de oppositie zo reageerd is niet meer dan logies.wat denk je dat zou gebeuren als zo een uitspraak gedaan werdt tegen nederland of amerika ja vul dat maar zelf in sur hoeft niet alles te pikken hoor.we hebben een democratie maar weten niet wat dat woordt betekent in sur.


  Maak melding

 11. Wat verwachten we van een natie die bedelen tot nationaal exportprodukt en grootpraats tot dominante cultuur heeft gemaakt? Zo’n natie kan nooit en te nimmer de eigen broekriem ophouden en zal altijd gedoemd zijn de wonden te likken.


  Maak melding

 12. @ 5,10.Burwha ik denk dat dombo Du een goede duiker zou zijn bij Farzanalie,hij kraait ,alleen maar sh…uit( zig) zicht e moeilijk eng fu schrify ,hij weet nieteens waar nigeria ligt.Hij zit in Ned.Zijn fieter op te houden voor een uitkering,hij ken niet in zien dat Su, reeds verkocht is aan Buitenlanders en alle rijkdom wordt weg gedragen .


  Maak melding

 13. Laten anderen nu hun smoel verroeren ,en vinden dat Doehkie een grote bek heeft ,wat zeggen zei….nu,dat hun president valse berichten gelanceert heeft, dit is een big shame.Duiker farzanali


  Maak melding

 14. Als je alle reacties leest op de vele site’s waar surinamers hun hart kunnen luchten kom ik tot de conclusie dat iedereen de hoop heeft opgeven, dat het ooit wat wordt met Suriname.
  Het lijkt wel dat wij als land en volk in een vicieuze cirkel zitten waar we niet weten hoe uittekomen?!!
  Elke surinamer weet wel hoe het zou moeten, maar waarom het ons niet lukt kan niemand mij vertellen!!


  Maak melding

 15. Ik zou alle surinaamse politici willen adviseren een liaan beettepakken en zich terugtetrekken in de bomen want daar horen ze thuis!!
  Of ze kunnen ook als lemmingen achter elkaar in de Suriname rivier springen dan is het surinaamse volk van deze creaturen verlost en kan dan eindelijk beginnen aan een leefbaar Suriname!


  Maak melding

 16. Just Wijnberg hoe kan jij lijnen trekken naar 8 dec. ben jij een imbeciel of idioot.

  Su heeft verloren en daarom ook iedere Suri. oppositie & coalitie en vooral de kleineman en vrouw, kinderen enz. enz. kan jij dat niet inzien grote domoor dan jij bent.

  Als wij alles mogen geloven krijgen de buren enkel miljarden USD dollar’s per jaar naar binnen.
  Dan kan jij straks bij de buren met je fam. toilet gaan schoonmaken Just Wijnberg.


  Maak melding

 17. Daar heb je het weer met die oude politiek.
  eerst onze zuid grens,en nu onze wateren voor de kust.What is next? “De Corantijn)
  En als dat niet genoeg is,het distrikt nickerie.
  Waarom hebben wij een regering,die niet wil vechten voor ons grondgebied?Waarom hebben zij voor onafhankelijkheid gekozen,als er niet de will bestaat, om zelf ons grondgebied met man en macht te beschermen?
  Het gaat hier niet om de rijkdommen in de bodem,maar onze waardigheid,onze trots.
  Dit is een sombere dag voor elke surinamer.
  Is dit waar wij mee opgescheept zitten voor acht miljoen dollars?
  en dan noch zo schaamteloos het volk voorhouden dat wij “gewonnen” hebben.
  Maak dat de kat maar wijs.

  Lang leve Suriname


  Maak melding

 18. Duidelijk te zien wie de NPS-lovers zijn! De NPS is het echte kwaad in Suriname en niet de NDP of Bouterse.
  Du, ik denk dat JIJ je grote bek moet houden en niet Rashied Doekhie.
  Die heeft meer kennis en durf, alleen al in zijn ene pink dan jij in je hele body!

  @Waterkant.net, niet mijn reactie verwijderen als ik NPS aanval!?


  Maak melding

 19. Alhoewel ik geen NDP fan bent moet ik nu toegeven dat ik vind dat Doekhi 100% gelijk had toen hij zei dat het STAMHOOFD VENE MOEST OPPLEUREN.
  Vene go home je hebt een opdonder van Jagdeo gekregen en je hebt de zaak verloren.


  Maak melding

 20. Ik vind dat het tijd wordt dat die klootzak van een Vene opgeruimd wordt en die hele massa om hem heen, op een andere manier schijnen wij niet van die domme klootzakken af te komen, wat heeft een stomme wiskundeleraar te zoeken als president, hij denkt dat in een wiskundig vraagstuk is?
  Mijn hart bloedt als ik dit soort zaken lees, het is in en in triest dat wij overgeleverd zijn aan een laffe, bange idioot. Het land wordt verkocht aan de Brazilianen en de Canadezen die al het goud wegsjouwen, de Chinezen en Indonesiërs die het hout en de vis wegsjouwen, het land wordt overspoeld met chinezen en hun goedkope goederen, de Amerikanen en de Nederlanders die de bauxiet wegsjouwen, de Japanners die illegaal onze visgronden plunderen en ga zo maar door, nu wordt ons gebied ingepikt door een stomme Guyanees(Jagdeo) die precies weet dat wij een laffe president hebben die wij zo kunnen omkopen, die geen ruggegraat heeft, dus nu wordt een rechterlijke beslissing genomen in het voordeel van de Guyanezen, omdat de Canadezen internationaal invloed kunnen uitoefenen op de rechtspraak, want die weten weer dat de Guyanezen pinaren no ka, dus de olie kan van die kant uit gratis uit de grond gehaald worden.
  wanneer gaat het tot ons doordringen dat het FRONT bezig is ons naar de verdoemenis te brengen. Elke partij in die formatie is bezig het land waar zij oorspronkelijk vandaan komen te bevoordelen, er zitten daar geen nationalisten, geen Surinamers, alleen maar Indonesiërs(Indonesië)/Somohardjo en Chinezen(China)/de chinese tak in de NPS, Hindoestanen(India)/VHP en het is het arme volk dat verder verpaupert.
  Binnenkort krijgen wij ook nog India over ons heen die ook nog een deel komt halen.
  Who’s next?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.