vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDirecteur Staatsolie: Suriname heeft niet verloren

Directeur Staatsolie: Suriname heeft niet verloren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 sep – “Ik vind niet dat er verliezers zijn, ik denk dat we allebei gewonnen hebben, want zowel Guyana als Suriname zit te wachten op het moment dat we kunnen gaan werken.” Dit zegt directeur Mark Waaldijk van Staatsolie. Het zoeken naar aardolie kan nu pas goed beginnen.

Eerder kon niet, omdat ook Staatsolie rekening moest houden met de betwiste aarde van bepaalde delen voor de kust. Het besluit van het internationale tribunaal heeft hoe dan ook een verlossende werking. “Ik denk dat het een Salomon’s oordeel is geworden. Laten we gaan werken, olie gaan zoeken. We kunnen nu wel gaan werken. Voorheen hebben we dat vermeden omdat het gebied in dispuut was”, zegt Waaldijk tegenover Radio 10.

Of Guyana meer reden heeft tot feest vieren, moet nog blijken. “Wij denken dat een deel van de olieprovincie daar ligt, waar we allebei van mogen gaan genieten. Maar we moeten de olie nog gaan vinden”, aldus Waaldijk. Staatsolie gaat zelfverzekerd aan de slag. “We zaten op dit moment te wachten, omdat het toch een stuk gebied is waar wij denken dat er olie zit en waar wij niet konden komen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. Directeur Mark Waaldijk van Staatsolie spreekt zichzelf tegen.

  EERST ZEGT HIJ; Of Guyana meer reden heeft tot feest vieren, moet nog blijken. “Wij denken dat een deel van de olieprovincie daar ligt, waar we allebei van mogen gaan genieten.”

  VERVOLGENS ZEGT HIJ; “We zaten op dit moment te wachten, omdat het toch EEN STUK GEBIED is waar wij denken dat er olie zit en waar wij niet konden komen.”

  Laat je geen zand in de ogen strooien Surinamers!!!

  Suriname is de grote verliezer van het besluit van het internationale tribunaal en Suriname had in tegenstelling wat Marc Waaldijk zegt gewoon in het betwiste gebied kunnen werken want dan had het zijn claim erop gelegd als het lef had gehad.

  Guyana heeft zoals altijd nooit geaarzeld en actie ondernomen, dit heeft geresulteerd in een besluit waar Guyana kosten noch moeite bespaard heeft gelaten om een bevredigend uitsluitel te krijgen.

  Het conflict ging om de maritieme grenzen in de Atlantische Oceaan niet om de Corantijnrivier, daarin heeft Guyana zich nooit geinterresseerd!!!


  Maak melding
 2. aangezien UK en USA al goed naar olie heeft gezocht in dat gebied.. en hebben 99% van de olie vooraaden in guyaans gedeelte gevonden.. zal er niet zoveel meer zijn voor suriname..
  het zoeken naar olie gaat ze nog meer geld kosten denk ik.


  Maak melding
 3. Dat we niet verloren hebben moet de regering nu bewijzen. komt er genoeg olie of wat ook waarde daar mocht hebben,dan mag de Surinaamse samenleving niet klagen en juist goed en verstandig omgaan met ons “nieuw gevonden” rijkdommen.


  Maak melding
 4. Ooo ja, gaat Mark 40 miljoen aan Guiana betalen. Eddy Jarap deed het beter. Hindustaanse partij van Guiana heeft van de Groene Bana partij of NPS gewonnen en ze hebben meer voor gekregen en straks nog 40 miljoen bij. Guiana gaat het beter doen.


  Maak melding
 5. Wat een dom geleuter van sommige Surinamers t.a.v. winst of verlies voor Suriname en t.a.v de visie van dhr. Waaldijk. Laat straks maar eerst blijken waar er olie zit en laat een ieder zich niet rijk rekenen.

  T.a.v. de toekenning van het zeegebied (2/3 Guyna en 1/3 SME). Nou , is het U opgevallen dat op de kaart van Zuid Amerika Guyana een stuk verder naar het Noorden loopt i/d Atlantische Oceaan, zoals SME ook hetzelfde heeft t.o.v. Frans Guyana.
  In dat opzicht is de toekenning van het zeegebied een goed Salomon’s oordeel.

  Eigenlijk is heel krom dat heel de Corantijnrivier aan SME behoort.
  Normaliter zou je beide landen de vaargeul als grens kunnen laten hanteren, of het midden.

  Heel krom dus dat SME in feite de Guyanezen kan verbieden gebruik te maken van de rivier omdat het SME grondgebied is. Wat vinden wij daarvan.

  Laat ons nu zorgen west SME (Tigri) in handen te krijgen (behouden).

  De oliestroonm vanuit Venezuale loopt langs de kust, dus als Guyna olie vindt, zal SME ongetwijfeld ook wel olie vinden in hun gebied.

  Olie leuk en aardig, maar verder gaat het erom hoe men ermee omgaat. Zie Nigeria. Dus het verstand moetteen alle tijde zegevieren.

  Olie hoeft geen zegen te blijken zijn indien leiders of groeperingen voor eigen gewin gaan en niet in landsbelang.

  In dat geval kan de vonds achteraf eerder een vloek blijken te zijn.

  God zij met SME.


  Maak melding
 6. Nog even het volgende ter zijde:

  Laten wij (Surinamers) ons geen enkele illusie maken t.a.v. het bereiken van goede accoorden(deals) onder het bewind van een president zoals dhr. Venetiaan.
  De man is absoluut niet de geschikte (daadkrachtige) staatsman.

  Zijn doel is enkel te trachten de vrede te bewaren binnen een coalitie en de rit uit te zitten (5 jaar. Niks meer en niks minder.

  Tevreden zijn over de uitkomst kun je in feite mooit indien uiteindelijk het deel waar jij gasten uit verjaagd hebt aan de tegenpartij is toegewezen. Men geeft dus aan dat er in het verleden onrechtmatig gehandeld is door SME.

  Anyhow, laat ons hopen dat na het tijdperk Venetiaan / Somohardjo en andere Moegonze partijen er eindelijk personen aan ht bewind komen die ECHT BELEID maken en langer termijn doelstellingen formuleren.

  Tot nu toe heb ik geen Surinaams kabinet gezien met een langer termijn visie/doelstelling.

  Het lijkt vaak regeren bij de dag.
  de enige uitzondering lijkt op monetair gebied (Hildenberg/Telting)


  Maak melding
 7. Waaldijk is kennelijk een huurling van de llosers de regering.laat hij ons komen uitlgeen hoe 15 miljard vaten ruwe olie die nu aan Guyana toebehoren een overwinning is voor Suriname.Suriname is gewoon een groote looser en heeft op alle 6 punten helemaal verloren


  Maak melding
 8. Het lieve land staat bol van dit soort gasten. Het is pure lijfsbehoud. derhalve
  Mr Waaldijk speaks his masters voice. Als hij anders zou beweren wordt hij per direct ontheven. Zo simpel is dat.


  Maak melding
 9. Vtje probeerde land en volk wijs te maken met de woorden: Wees blij dat wij land op zee kwijt geraakt zijn…Dit omdat hij de boel als domoor toch verkwanseld zou hebben.

  Dit omdat NPS lobi na libi fu miki sma pina.

  Geloof Hoop & Liefde noh !!! wat een leven
  if din no serie: d’e tja go lasi.


  Maak melding
 10. Waaldijck mond dicht:jouw voorganger zou dit nooit gezegd hebben.

  Zeker weten nooit hij zou het erg vinden minder ruimte te hebben.

  Dat noemt men verder kijken dan je neus domoor Waaldijck.


  Maak melding
 11. Deze man lult gewoon weg uit zijn nek.
  Venne en de zijne zijn landverraders.wij hebben niets gewonnen alleen zout water met vis vol kwik.Als je een team van advocaten stuurd om te onderhandelen dan had deze heren voor honderd procent ingezet, en geen natte vinger werk.


  Maak melding
 12. Mensen, waar zeuren we over ? Er heerst toch stabiliteit in het land ! En dat was het voornaamste van deze regering ‘stabiliteit’ de rest is c.q. was ondergeschikt.

  Straks worden alle Surinamers nog hun eigen land uitgeknikkerd door de multinationals en buurlanden.
  En maar schelden op de Surineds maar zelf kunnen ze niks.
  Any way; God speed, Suriname !


  Maak melding
 13. ik kan me nog herinneren dat in suriname het verhaal rondging dat wij olie bezitten omdat lager zitten dan landen die het wel bezitten koffie dik kijken laten we afwachten en kijken wat de toekomst breng en niet rijk rekenen wat niet van jou is is niet van jou klaar uit we moeten leren omgaan met het recht of dan moeten je niet naar het tribunaal gaan zo zie ik het , de rest is lul koek en bigie ai


  Maak melding
 14. ik ben benieuwd hoe het met tigri afgaat.
  de guyanezen oefenen er beheerstaken uit en de indianen praten ook al engels.
  dat kan er ook af denk ik we zijn groot.
  we worden geregeerd zonder visie
  zoals iemannd het zei bij de dag.

  el vene sari tori


  Maak melding
 15. Ik word zo zoetjes aan moe van alle tegenslaggen die mij uit Suriname bereiken!!
  Het lijkt Afrika wel waar ook maar niets wil lukken niettegenstaande alle theoretische geouwehoer!!
  Ik kan mij geen enkele positieve gebeurtenis voor de geest halen dat ik denk wat goed van Suriname!!
  Misschien weet iemand er een dan zou ik het graag horen, want ik word er behoorlijk somber van en van die porums van die bakra’s word ik ook niet vrolijk van!!


  Maak melding
 16. Suriname heeft niets verloren ze hebben alleen geen klote gewonnen !!!!
  Trouwens hoe komen deze mongolen aan dit soort uitspraken?!
  Zijn ze zo rete stom of denken ze dat wij zo stom zijn?!


  Maak melding
 17. no. 8 en 9 de passant
  Geef me een brik met je slap gezwets dit is gewoon een trauma voor alle surinamers!!
  En het lullige is ze gaan daar gewoon over tot de orde van de dag, want met alle steun van de Surned’s deng mang ne spang!!


  Maak melding
 18. Wat een onnozele uitspraak van deze dromer, Waaldijk (directeur Staatsolie). Nooit gehoord van ; Hebben is hebben, maar krijgen is de kunst. Anders gezegd, met slechts berekeningen maken heb je nog geen zekerheid.

  Suriname hoe zal het u vergaan met deze onnozele uitspraken, ook met de uitspraken van Mr.President him self,wat als zwak en laf en met valse voorwendsels mag worden getypeerd omdat daarmee het klootjes volk weer misleid wordt t.g.v het eigen/front belang. Nationalisme kan en zal met deze houding nooit gedijen.En zo wordt het land voor de zoveelste keer verkwanseld.


  Maak melding
 19. het volk van suriname moet nu respect krijgen en zich als een waardig volk moet laten zien ,net als toen in het verleden het volk luidkeels riep “bosje go home” nu moet het volk ook de straatop en roepen”vene go home” want nu is het weer aan het volk om te beslissen geen president directeur of” hoge piet” of mensen vandezelfde”kliek”maar laat het volk nu eindelijk deze koekenbakkers naar huis sturen niet alleen om deze kwestie maar voor vele andere legio’s van fouten die zij gemaakt hebben maar dit is de druppel die de emmer laat overlopen. vene go home

  vene go home


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES