zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieUitgifte Surinaams natuurgebied zo slecht nog niet

Uitgifte Surinaams natuurgebied zo slecht nog niet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 sep – De uitgifte van delen van natuurparken aan particulieren hoeft niet slecht uit te pakken. Dit stelt Harold Sijlbing, oud-directeur van Stinasu. Het hangt er maar vanaf wat voor type natuurbescherming wordt voorgestaan. Waar vooral rekening mee gehouden moet worden zijn de constanten.

Tot die constanten behoren de rechten van lokale gemeenschappen. “Je kunt er niet zonder meer aan voorbijgaan en de mensen niet op de hoogte te houden”, zegt Sijlbing tegenover Dagblad Suriname. Voorlichting kan een heleboel misverstanden voorkomen. Voor de rest zullen internationale verdragen waar Suriname in deelneemt, niet al te veel in de weg leggen.

De wereld zal best wel begrijpen dat Suriname behoefte heeft aan vooruitgang. Waar economische activiteiten milieubehoud niet al te veel in de weg staan, moeten kansen ook maar benut worden. “Er is helemaal niets mis met de uitgifte van twintig hectare van het Matapicastrand voor toeristische doeleinden. De minister heeft alle bevoegdheid daartoe en beleidsmatig vind ik het een heel goede zaak”, aldus Sijlbing.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. ook dijken bouwen, anders spoelt jou hut ook in zee, en heb je 20 hectare oceaan extra gekregen!!! met extra rondzwemmende hamerhaaien erbij, die opzoek zijn naar jou verse vlees; barbeque party in je eigen 20 hectare; iedereen is uitgenodigd…


    Maak melding
  2. booster u heeft gelijk. Weten jullie de verdronken plantage van de Indianen? Voor 1600 was de strand kilometers naar voren. De zee heeft de plantages van de Indianen genomen. Je kan het in oude luchtfoto’s zien.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES