zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGetuigen bezwaren verdachte Surinaamse politicus

Getuigen bezwaren verdachte Surinaamse politicus

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jul – Het heeft er veel van dat het justitieel web steeds nauwer sluit rond de van witwaspraktijken verdachte ex-minister Siegfried Gilds. Getuigen hebben voor de rechter bezwarende verklaringen afgelegd. Hoewel dat steeds is ontkend, zeggen de getuigen geld te hebben ontvangen van Gilds zelf.

Het geld is betaald namens de in Nederland veroordeelde Andy Groenewoud. Volgens de eerder tot een jaar cel veroordeelde Carlos Arron heeft Gilds hem verzocht om contact op te nemen met Groenewoud, toen die reeds vastzat in Nederland. Arron moest vragen of het “project”door zou gaan. Het betrof de voorgenomen bouw van een appartementencomplex in Paramaribo.

Volgens Arron heeft hij betalingen verricht bij Gilds thuis, die toen minister van Justitie & Politie was. Aannemer Derrick Emanuels zou zelfs uitdrukkelijk hebben verzocht om het geld thuis bij Gilds te brengen en niet op zijn architectenbureau. Een andere getuige, de de aannemer Soekroella zegt dat de ondertekening van het contract voor de bouw van het appartementencomplex thuis bij Gilds heeft plaatsgevonden.

Groenwoud betaalde het voorschot van dertienduizend euro in aanwezigheid van Gilds. Soekroella zegt de laatste betaling van de politicus zelf te hebben ontvangen. Ook heeft Gilds bemiddeld in een conflict tussen Soekroella en Groenwoud over de vordering van het bouwwerk. Volgens Marvin Harman, bedrijfsleider bij Soekroella, heeft Gilds hem verzocht bij de politie te verzwijgen wie de laatste betaling heeft verricht.

Opmerkelijk was dat Arron aanvankelijk ontkende Gilds te kennen. Hij moest inbinden toen de rechter hem confronteerde met zijn eigen verklaringen bij de politie. De zaak wordt op 8 augustus voortgezet. Siegfried Gilds was gedwongen af te treden als minister van Handel & Industrie, nadat hij formeel in staat van beschuldiging was gesteld. Hij is voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid.

opening
Fernandes Express
BODO Party

35 REACTIES
 1. Wat zullen de advocaten van Gilds nu uit hun bruine hoed toveren? Gilds is een leugenaar 1e klas en de advocaten volgen hem op de voet zogenaamd ter verdediging van hun client. Straffen die man want hij heeft niet alleen het volk van Sur belazert maar ook meerdere personen. Die hij willens en wetens heeft beschadigd.


  Maak melding
 2. Deze zaak stinkt naar schijt.
  Als het een pommerak dief was geweest zou hij meteen achter de tralies zitten. Maar Vene beschermt deze man nogsteeds.
  Het is duidelijk dat deze man betrokken is in deze torie. Alleen vraag ik me af wat is er gebeurd met al het drugs dat gevangen werd genomen tijdens het bewind van deze man?

  Kan Vene de samenleving hierover informeren?

  allen drugsdealers in de politiek…


  Maak melding
 3. De man die zichzelf god waande en het altijd over het opsluiten van anderen had.
  Je bent een schande voor het justutieel apparaat die je hebt besmet.
  Waarom heb je die journalist verraden waardoor hij niet meer kan getuigen over je praktijken????????????


  Maak melding
 4. ik herinner mij wat woo- srooo -ting.
  Suma o sroto trawan now ik benne benieuwd, wie kuil graaft voor een ander valt er zelf in.

  spannende story

  Akuba


  Maak melding
 5. Er zal wel niets gebeuren met die Gilds in het bacovenland.
  De zaak wordt uitgesteld en allen met belastende verklaringen worden opgeruimd.
  Dan wordt ze zaak weer geopent 20 jaar later…en hij wordt vrijgesproken!!!


  Maak melding
 6. Gilds loopt nog steeds rond omdat er hier een kat en muis spelletje wordt gespeeld binnen het hele front enerzijds en anderzijds tussen nps en vhp en ook tussen Gilds en Bala Balesar.
  Niemand durft Balesar aan te pakken, in zijn zaak hebben toch ook tientallen getuigen bezwarende verklaringen afgelegd,waaronder vele medefoermangs en zelfs ook getuigen maanden in de bak hebben gezeten.
  Balesar heeft gedreigd om de beerput, ja ja en die is er en wat voor één…, van het front open te trekken. Dus loopt Bala Balesar nog steeds rond. Hiertegenover staat dat Gilds ook nog rond loopt. Het OM heeft allerlei belastende verklaringen in handen, maar het Front overweegt om dhr te benoemen tot ambasadeur. Is Balesar ook niet gespot voor een ambassadeursfunctie. Waar riekt dit naar.
  Santhoki regeert met ijzeren hand en staat zowat dagelijks in de krant, maar Bala Balesar die bewezen geroofd heeft loopt nog rond. waarvoor hebben ambtenaren van Balesar maanden moeten brommen of is het rechtssysteem gebaseerd op de socalled pommerakdieven.
  Een gedetineerde heeft zelf gezegd “Sma sa e foer pommerak ay kon foer (vullen) a cel dja” ja en als je de de Staat en het volk benadeeld dan ligt een ambassadeursrol in het verschiet. Net als de Hells Angels in Nl. je moet je eerst van je criminele kanten bewijzen. wil je een ambassadeursrol krijgen.


  Maak melding
 7. Kleren maken de man, is een gezegde die voor deze figuur niet opgaat, want al draagt een aap een gouden ring, dat betekend niet dat hij niet geslepen is. Of probeerde hij indruk te maken om “gesoigneerd” te verschijnen? Doe maar, want straks in t grote huis te Santo Boma, zal je dit geen status aparte verschaffen. . koning, keizer admiraal, schoften en gajes zijn daar allemaal gelijk.


  Maak melding
 8. Het is een algemeen bekend weetje dat Gilds en voor hem Derby, voornamelijk S.P.A. aanhangers, familieleden, buitenvrouwen en mensen die op hem lijken beloond heeft door ze banen bij de SLM aan te bieden.Dit werd gedaan met de stilzwijgende toestemming van N.P.S. Het is dan ook geen wonder dat er teveel mensen bij de SLM in dienst zijn. Verder weet ik ook dat familieleden en meestal ook buitenvrouwen v.d. SLM werknemers tegen sterk gereduceerde tarieven mogen reizen.Geen wonder dat er zoveel, met minstens 20 gouden kettingen behangen, bolletjesslikkers op schiphol gepakt worden.

  Zal er ooit daarnaar onderzoek worden gedaan??? En zullen al die overtollige drugssmokkelende SPA luilakken ooit ontslagen worden??? Of wilt de door de N.P.S. gedomineerde regering SLM failliet laten gaan, zoals ze zoveel sectoren en bedrijven gebroken hebben met hun wan beleid??
  De toekomst zal dat uitwijzen. Maar het ziet er uiterst somber uit met de N.P.S. in charge.


  Maak melding
 9. Kop en inhoud artikel kloppen niet.
  De schrijver van het artikel is uit op sensatie en probeert met de kop Gilds te criminaliseren terwijl inhoudelijk uit het artikel blijkt dat Gilds en advocaten de aanklagers en getuigen alle hoeken van de rechtzaal heeft laten zien.
  Ik denk dat de Hindostaanse drugsmaffia en/of
  de Bouterse maffia wraak nemen.
  De aanklagers en getuigen zullen het niet redden, vrees ik door louter en alleen met
  negatieve etiketteringen Gilds te beschuldigen.


  Maak melding
 10. Goedzo kabila, inderdaad die journalist kan echt niet meer getuigen men kwam zogenaamd zwaaien met een pistool om derest af te leiden het werd heet onder zijn poot hij moet nog vertellen over dat vliegtuigje dat met pimba geland was in het binnenland.
  Lafaard


  Maak melding
 11. Aan R.Wereldsman en andere SPA en NPS sympathisanten!!!!!!!!!

  Er zullen natuurlijk mensen zijn die gaan beweren dat Bouterse, hier iets mee te maken heeft omdat ze via Gilds,ook vrij konden opereren.
  En wat die andere maffia betreft, ze zijn en blijven Surinamers en deden al in de jaren zeventig al deze praktijken.
  Die journalist fluisterde Gilds in de oren over de landing van het vliegtuig en voor wie die was, Gilds, fluisterde dat weer door en weg was die journalist met een zogenaamde zelfmoord.Ach de tijd zal het leren of Venetiaan gaat inzien dat ook hij gelden voor zijn campagne uit dezelfde hoek heeft gekregen, ik weet het zeker maar wacht op Gilds zijn wraak.


  Maak melding
 12. Ha ha ha ha ha ha Kabila duidelijke taal en uitleg nu moeten derest hun mond open doen vooral die slappe,
  Gado juru doro, de beerput gaat langzaam maar zeker open,een mooie film wordt
  dat Pimba story.

  Akuba


  Maak melding
 13. BetsyB
  Je kunt het spreekwoord liever in het surinaams zeggen “if joe plak ka tegen a planga a ka denkie ing na wan schilderij”
  Asi go lontoe ma toch ai ka fokantie (schijn bedriegt).

  Het is duidelijk dat Gilds de financiële sluis is geweest en nu speelt hij heilig boontje die nu wilt ontsnappen aan zijn loontje. Straffen die man maar zover zal het niet komen in het corrupte Suriname.


  Maak melding
 14. Gilds is nooit officieel in staat van beschuldiging gesteld. Het bericht is op dat stuk totaal onjuist. Venetiaan heeft Gilds gevraagd zijn ontslag in te dienen om zo te voorkomen dat het Parlement hem in staat van beschuldiging zou moeten stellen. Die vergadering zou dan nooit komen, want dan zou blijken achter wie de fronters zouden moeten staan: rechstaat of corruptie.


  Maak melding
 15. Deze Gilds heeft heel veel mensen onrecht aangedaan tijdens z’n functie als min. van Jus & Pol. Ik denk nu dat de tijd van ‘back fire’ is aangebroken.
  De SPA (zgn. klein maar fijn) is al lang dood maar moet nog begraven worden.
  Anyway, ze willen Bouterse ophangen maar als Balesar, Gilds, Punwasie, (misschien ook Santokhie) etc. ook niet op deze lijst staan kunnen ze zekers problemen verwachten.


  Maak melding
 16. Naar Nederland vluchten kan ook niet wwant ook in Nederland is er een dossier, maar we weten hoe ze denken, laat die Surinamers elkaar opvreten.
  Tot slot kan ik zeggen, geef Gilds, amnestie na zijn veroordeling en royeer hem voor het leven uit de SPA en de politiek.
  Ik weet wat sommigen nu gaan denken, maar ik wil amnestie voor Gilds, met redenen zoals dat in de wereldse politiek gaat.Wat over Gilds, duidelijk is, is over anderen niet duidelijk en toch worden ze al jaren verketterd waardoor het land niet ontwikkeld kon worden, ook al was en is de wil er altijd geweest, maar door politieke boycot kan je een land en de politici die aan de macht zijn klein krijgen.
  Waar is Hooghart nu met zijn stakingen zoals hij Wijdenbosch heeft weggekregen, de man die na vijftig jaar belofte,s wel een brug heeft gebouwd.
  Wijdenbosch heeft gewoon gedacht, ik wil niet de stempel van dictator krijgen dus neem maar over.
  En zie daar dat geboefte gaat maar door, Gilds shame on you als minister van justitie en politie.


  Maak melding
 17. hij(Gilds) moet durven vluchten waarmee met een stuk papier,misschien kan hooghart pleiten dat hij zijn paspoort terug krijgt,Guyana of cayenne krijgt hij ook geen kans tot Albina wel.goede citaat Kabila.

  Akuba


  Maak melding
 18. overal in de wereld gebeuren dit soort dingens waar politieke viguren in bepaalde gevallen de hand boven het hoofd houden voor bekenden, in amerika ook pas gebeurt bush heeft zijn vriend geholpen die in de gevangenis moest ik keur het niet goed maar het gebeurt en het licht aan waarvan jij beschuldig word dat moet je niet uit het oog verliezen mensen rechten schenden of mensen afslachten, of curuptie of witwas praktijken is een groot verschil dat gilds en ragoebarsing berecht moeten worden daar ben ik voor , maar a.u.b niet gelijk roepen van die wel en die niet dat is appels met peren vergelijken ..


  Maak melding
 19. Wat ik wil duidelijk maken is dat niet aan leed vermaak doe, doch kan ik stellen dat de houding van ons eigen volk Suriname met deze regering heeft opgezadeld.
  Het is al langer dan vandaag een wetenswaardigheid met wie Gilds zaken deed en wie hij vrije doorgang gaf.
  Hij had voor verzoening moeten vechten dan was hij een waardige politicus en geen flauwekul dat hij niet wist waar zijn neef met het gaal vandaan kwam.
  Dat zou juist reden moeten zijn om te bewijzen dat hij een integere minister van justitie en politie was, maar nee het land distabilliseren voor eigen roem.


  Maak melding
 20. er is ook geen democratie meer
  vene heeft het ook door ,bouterse had het allang door.
  niet dat ik achter de man bouterse sta,
  maar democratie is voor domme mensen.
  er is geen demo meer..
  nergens op de wereld.
  doe waar je zin in hebt. nu is de tijd
  pak het aan en…


  Maak melding
 21. Er is wat met de mensen die hier reageren.
  Het lijkt erop dat ze erop uit zijn Gilds te bekladden en te criminaliseren.
  Maar niemand beklad of criminaliseert een ander persoon zomaar.
  Als je een persoon als Gilds beklad of criminaliseert dan geef je ook precies aan wat je dan precies wat voor slechte dingen hij gedaan heeft of welke criminele activiteiten hij op zijn kerfstok heeft.

  Doe je dat niet dan zitten er meestal aandere redenen achter zo’n daad. Wraak of pijn?

  Neem de eerste reactie maar:
  Gilds is een leugenaar maar er wordt niet gezegd waarom hij een leugenaar is.
  Vene beschermd deze man maar wordt niet gezegd hoe Vene en wanneer Vene deze man beschermt.

  De sneki-tere die Gilds direct bekladde en criminaliseert moet bepaalde wraakgevoelens hebben. Misschien kan hij aangeven wat die gevoelens zijn? Ik heb gehoord dat “Baas” betaalt om troebelwater te organiseren. Gilds is als minister toch altijd de man geweest die “Baas” de baas was. Gilds stuurde Baas vanuit het leger terug naar huis. Gilds is de man geweest die het proces tegen Baas begon. Er zit dus heel veel pijn en heel veel drugsgeld in die hoek wordt er beweerd.

  Maar Gilds is ook de man die de Hindostaanse drugsmaffia het leven zuur maakte.
  Let ook maar op welke journalisten de vreemde stukken over Gilds schrijven.

  De pijn van Kabila is volgens mijenigszins duidelijk toch?
  Hij schrijft:
  De man die zich zelf als God waande en het altijd over opsluiten van anderen had.
  Een minister van Justitie is er om oa criminaliteit te bestrijden Kabila.
  Heb jij last van Gilds gehad? Vertel.

  Als je Gilds wil bekladden of crimnaliseren, beargumenteer het adn. Als je dat niet doet, maak je eigenlijk je zelf verdacht en zeg je meer over jezelf dan over degene die je probeert te slachtofferen.


  Maak melding
 22. Wereldsman, ik koester geen wrok maar vindt het triest en jammer voor het land.
  En trouwens, het verhaal zit anders in elkaar, Bouterse heeft onderhandeld waardoor hij militair af was en ook die onderhandeling zal klaarheid geven binnenkort.
  Het enigste wat ik op mijn kerfstok heb is dat ik van Suriname hou en het jammer vind dat wij steeds in een beerput blijven zwemmen.No spang.


  Maak melding
 23. R.Wereldsman wat een vreemde reactie. Als iemand noodgedwongen zijn functie moet neerleggen mag ik dan niet zeggen dat hij een oneerlijk mens is?


  Maak melding
 24. @ wereldsman ik ben het met een aantal dingen wat jij zeg eens en een aantal niet,gilds heeft zich zelf gecriminaliseert, waarom als minister van politie en het leger denk ook moet jij je ver houden van deze mensen al is het familie, dat is een,en geld witwassen is strafbaar als hij dat heeft gedaan .punt twee is dat er mensen gelijk de vergelijking met bouterse maken vind ook appels met peren vergeklijken


  Maak melding
 25. hoi meneer de miranda( kabila) bent u weer uit u hol gekropen. de dagen van je meester zijn geteld. dat suriname in een beerput zwemt komt dankzij gasten als jij en je baas.


  Maak melding
 26. krassi of Hoost, de dagen van Radio Tamara zijn geteld en ook je zogenaamde journalistieke carriere.
  Gilds, die gaat braken hoeveel hij jullie heeft toe geschoven om propaganda te maken, stuk verdriet dat je bent.
  Be a men and go to surinam, so they can send you back, you fool.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES