dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwkomers telecommarkt Suriname vragen uitstel

Nieuwkomers telecommarkt Suriname vragen uitstel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jul – Beide nieuwkomers op de telecommunicatiemarkt hebben om verlenging gevraagd van de periode voor betaling van hun bankgarantie. Dit zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Volgens Digicel Suriname en Intelsur is 1 september niet haalbaar.

Voor die datum moet de garantie van één miljoen dollar in orde zijn. Het betreft een van de voorwaarden voor toetreding tot de markt. Volgens de bedrijven is hun onvermogen onder meer te wijten aan het uitblijven van de interconnectie met staatsbedrijf Telesur. De regering moet nog beslissen of inderdaad uitstel wordt verleend. Eerder hebben Digicel en Intelsur elk drie miljoen dollar moeten storten.

Dat was de prijs voor de telecommunicatievergunning. Over de interconnectie wordt al maanden onderhandeld. Telesur wil eerst passende wetgeving zien. Volgens Apinsa moeten de bedrijven die zelf voorbereiden. De nieuwkomers zullen zich uitsluitend richten op mobiele telefonie. Digicel is intussen gereed voor het lanceren van het eigen product, met of zonder interconnectie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Dit heet vertragings politiek van Telesur. Ze proberen de concurrentie uit te schakelen.

  Als er wetgeving moet komen voor de interconnectie wordt dat bepaalt door de regering en niet Telesur.
  Maar ja, in suriname is alles mogelijk.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Telesur is gewoon bang voor concurrentie, maar het moet. Is nu wel tijd daarvoor.
  Telesur i pina oen langa. Nu gaan jullie klanten verliezen hoor. Hele dag hetzelfde gedonder, geen netwerk, geen verbind, storend is dat. Je hele leven gaat eraan

  Trotse lene


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES