vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameVaart achter hervorming Surinaamse overheid

Vaart achter hervorming Surinaamse overheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jul – De hervorming van de overheid zal strakker ter hand genomen worden. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Een Executive Task Force zal in de komende tien maanden de planning, coördinatie en begeleiding op zich nemen van alle relevante activiteiten.

Onder meer zal nauw afgestemd worden met ministeries, overheidsinstellingen, sociale partners en andere belanghebbenden. Samen zal een routekaart op maat worden uitgewerkt. Als basis geldt de conceptkaart die is opgesteld door een groep Canadese consultants. De bedoeling is een “realistischer beeld van wat praktisch haalbaar en beheersbaar is op het gebied van overheidshervormingen en modernisering in Surina-me”, stelt Financiën.

De Task Force zal ook duidelijk moeten aangeven wat direct gedaan moet worden om op korte termijn het overheidsfunctioneren zichtbaar te verbeteren. De regering wil ook een overzicht van de financiële en sociale kosten, de gevolgen en wat er nodig is aan compensatiemaatregelen. Ook zullen ambtenaren en publiek meer bekend gemaakt moeten worden met het hervormingsproces.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. De bedoeling is een “realistischer beeld van wat praktisch haalbaar en beheersbaar is op het gebied van overheidshervormingen en modernisering in Suriname”
  Surinaamse politici zijn meesters in het verkopen van gebakken lucht.


  Maak melding
 2. ik hoop dat het een keertje lukt om het overheidsapparaat te hervormen/saneren. Tot nu is het alleen tot het papierwerk gebleven.
  Anyway succes.


  Maak melding
 3. Canadese consultants, Canadese consultants, raar kunnen de Suri’s niet zelf inzien waar de schoen wringt.
  Of worden zij niet op niveau geacht…raar.
  Echt heel jammer Front …..you are take them by the look.
  Ons land tot domoren land..(mongool)


  Maak melding
 4. Interessantdoenerij maar inderdaad slechts gebakken lucht terwijl het antwoord reeds jaren voor de hand ligt wat er moet gebeuren.
  Daadkracht en durf is nu gewenst.

  Het praktisch haalbare is alvast te beginnen met het afslanken van het overheidsapparaat.
  Begin met de spookambtenarij aan te pakken.
  Niet functionele of overbodige ministeries opdoeken of onderbrengen in andere ministeries.

  Functie eisen scherp stellen op basis van kwaliteit/ kunde en vaardigheden. Geen geregel van personen maar de juiste man of vrouw voor de juiste functie. Controle op uitvoering van taken en opdrachten is een must om de kwaliteit te waarborgen.
  Gebruik maken van automatisering is een kwestie van efficiency en voorkomt teveel rompslomp.

  Zo moeilijk ligt het volgens mij echter niet
  Ik zou zeggen begin eindelijk hiermee dan komen we een heel eind en de rest dat wijst zich van zelf.


  Maak melding
 5. SOSO lafu torie, men is al jaren mee bezig, soso djoke djote. Canadeze counsultants?
  no meek mi lafu, weer een soort Bruynzeeldeal waarbij een directeur en een minister hebben geprofiteerd van een jepie monie foe serie na prisie bungkopu? Leren wij het nooit af?
  sorry ik wil niemand beledigen of kwetsen, maar kijk naar SML en Bruynzeel wat er is gebeurt met rapporten van buitenlandse counsultants ( Bij SML tot 3 keer toe).


  Maak melding
 6. Moe wordt je van al die negatieve lingen op deze site reageren. waarom denk je dat suriname niet vooruitgaat. ga de secret lezen. mofotakie na wang takroi sikie maakt niet uit wat voor regering er in paramaribo aan zit. zolang dit soort negative gasten als prik en dinkie noh nun negativiteiniet ten positieve keren zal het lang geen stap voruitkomen. de beste stuurlui staan aan wal.


  Maak melding
 7. Krassi jij wordt ziek en moe van bepaalde reactie’s, maar kunnen de Suri’s niks meer zien en horen zijn ze nu blind/doof daardoor een Canadees voor begeleiding…. Is het geen njang Lantie monie (wintie waai lantie paai).


  Maak melding
 8. wat isd er mis met het inhuren van expertiese. dat doen alle landen in de wereld. als zuriname eerder had ingezien dat ze ook kennis uit het buitenland kunnen halen waar ze van kunnen leren, was het land er nu beter aan toe. waaro denkt je dat trinidad zo vooruitgaat. zij zitten niet met het eng nationaal denken waar surinamers mee behept zijn. we living in a globale village gooi ramen en deuren open als je er beter van wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES