zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname wil praten over situatie in grensgebied

Suriname wil praten over situatie in grensgebied

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jul – De regering wil alle communicatielijnen met de Franse autoriteiten openhouden voor wat betreft recente ontwikkelingen in het grensgebied met Frans Guyana. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Paramaribo wil op zijn minst omstandig geïnformeerd worden.

Dat is totnogtoe uitgebleven en er wordt in het duister getast over het wel of niet uitvoeren van beheersdaden door Franse ambtenaren. “De laatste dagen zijn er meldingen geweest die bezorgdheid wekken in de Surinaamse gemeenschap en het is zaak dat we als goede buren die zorg wegnemen”, zei Venetiaan bij het afscheid van de Franse ambassadeur Jean Marie Bruno.

Bruno mag dan zijn best hebben gedaan voor optimale relaties, het moest eruit. “Het is geen zaak die ongemeld kan blijven”, aldus Venetiaan. Suriname blijft bereid tot praten. Venetiaan zegt zelf niet geïnformeerd te zijn door de Inheemsen die beweren te zijn gemolesteerd door de gendarmerie. “Eigenlijk tasten we volledig in de sfeer van geruchten.” Bruno weet ook van niets.

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES
 1. De houding van de Fransen mag arrogantie worden verweten. Het geeft aan dat men letterlijk deze regering niet al te serieus neemt. Je kan zeggen wat je wilt, maar als je blijft wachten op een reden die de Fransen zullen moeten geven dan ben je rijkelijk te laat om je eer nog te redden.

  Al weer een staaltje krabbenmentaliteit wat hiermee wordt geillustreerd, of zijn onze leiders inmiddels tot fossielen verworden?


  Maak melding
 2. “Eigenlijk tasten we volledig in de sfeer van geruchten.”
  Is de weergave van Vene. Maar als dit waar is dan roep je de ambassadeur toch op het matje om tekst en uitleg. Of doe je het in je broek en is de stoerheid verdwenen.
  Ja Suriname kan niet zoals tegen Guyana zeggen “dan nemen wij het heft in handen” neen de tijd van “Mekie deng kong we wachtie deng”


  Maak melding
 3. Als je niet weet wat je moet zeggen houd dan liever je mond.Wat een latente uitspraken van de president.
  Paramaribo wil op z’n minst omstandig geinformeerd worden. Waarvoor hebben we al die dure ambassades en consulaten in het buitenland?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES