donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname stelt miljoenenhulp vanuit VN veilig

Suriname stelt miljoenenhulp vanuit VN veilig

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 jul- Suriname krijgt de komende vier jaar veertig miljoen dollar aan hulp van de Verenigde Naties. Dit is minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos, overeengekomen met de regionaal vertegenwoordiger van de UNDP, Marcia de Castro. De hulp is veelomvattend.

Verscheidene ontwikkelingsgebieden en –behoeften worden gedekt, waaronder sociale en economische. “Het is een breed spectrum dat zich spreidt over het hele regeringsbeleid”, zegt Van Ravenswaay. De hulp wordt verstrekt via programmas van UNDP, Unicef, Unesco en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho. Er zal intensiever dan ooit worden samengewerkt.

Om de effectiviteit te vergroten is een Raamwerk voor Ontwikkelingssamenwerking overeengekomen. Het wordt het kader voor het verstrekken, meten en eventueel bijstellen van de hulp de komende jaren. De Castro zelf verwacht meer succes bij hulporgrammas op gebieden als armoedebestrijding, gezinsplanning en onderwijs. Er zal ook een regionaal bureau gevestigd worden in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. Ik denk dat het heel dom is van de VN om het geld zonder hele strenge voorwaarden aan Suriname te geven. Bij de watersnood ramp zijn er vele milioenen naar Suriname gezonden.

  Het geld is niet terechtgekomen waar het moest. Van Ravenswaay (ali baba en zijn roversbende)is een grote boef en crimineel. Want dit geld is ook zo verdwenen. Ze gaan voor vijf miloen wat bouwen. Na een jaar zeggen ze dat het geld verdwenen is. Hoeveel geduld heeft de Heer nog met dit land en deze regering. Aan de andere kant, het volk heeft gekozen.

  Surinamers zijn bang voor veranderingen. Daarom hebben ze gekozen voor de zelfde regering. Ze konden ook kiezen voor die partij met die olifant maar het probleem is dat deze ook heel erg aan eeen ras gelinieerd is.

  Als er een baan is kijken ze eerst naar de capaciteiten van de sollicitant maar naar de etniciteit. Dat komt ook wel eens voor bij die groene vlag. Dus er moet een nationale regering komen. Een eenpartij stelsel.

  Zolang dit er niet is gaat Suriname altijd zo blijven. En een president naar Amerikaans model. Eentje met meer macht.
  Niet dat ik het eens ben met Bush over het aanvallen van Irak hoor.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. maar guyana …
  De Internationale Ontwikkelings Bank (IDB), heeft niet minder dan US$ 356.5 miljoen dollar afgeschreven en aan Guyana kwijtgescholden.

  dat is pas hulp in de armoede bestrijding.idiots


  Maak melding

 3. Hopelijk mag iedereen onafhankelijk van politieke kleur projecten indienen ter financiering. Het geld wordt immers gegeven aan Suriname en niet aan Front.


  Maak melding

 4. ‘Veilig stellen’…dat en al die mooie termen als raamwerk etc laat mij niet minder denken dat ze ook een groot deel van dat geld op hun eigen rekening zullen veilig stellen..


  Maak melding

 5. Beste mensen,

  Ik neem aan dat er capabele Sur. zijn die nu weten wat ze doen. Sur. is geen kolonie meer van niemand. Toen hadden de Sur. ook niet voor het zeggen en werden dom gehouden.

  Gun ze het en blijf positief. Je kunt trouwens toch van te voren ook niet weten of je partner geschikt is voor jou tot de dood.

  Dus zeg ik Sur. let goed op wat je doet in het voordeel van het volk.

  Janny.


  Maak melding

 6. Die 40 miljoen kan VN liever verdelen onder de 400.000 Surinamers. Ten minste zullen de stervelingen een zak rijst kopen om te eten…Want het geld zal verdeeld worden onder de schurken in Suri…

  Vene ziet het al aankomen…. 10 miljoen voor de nps….10 miljoen voor de Vier Hoopjes Poep partij…10 miljoen voor Paolo Somo…want anders gaan de jappies schreeuwen,kraaien en loeien….
  En 10 miljoen wordt verdeeld tussen Gilds ,Brunsie,,,,etc…Bouta krijgt geen cent…hij moet van de zijlijn kijken hoe het geld verdeeld wordt…


  Maak melding

 7. moe word je van al die negatieve berichten hier. geen wonder dat Suriname niet vooruit komt. mofotakie na wang takroe sikie. ik denk dat dit allemaal mensen zijn die geen moer van hun leven gemaakt hebben en daarom maar op alles wat ze horen hun negatieve kijk op het leven projecteren. en ondertussen gaan de postieve ontwikkeling in suriname aan hun voorbij. het is jammer, want als Suriname het van dit soort gasten moet hebben, zal het land niet vooruit komen. maar gelukkig is er een nieuwe generatie Surinamers die niet vraagt wat hun land voor hen kan doen, maar wat zij voor hun land kunnen doen. Njan mang no lob njan mang is een keiharde surinaamse gezegde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES