dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie verdeeld over Taiwan-trip

Surinaamse oppositie verdeeld over Taiwan-trip

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 jul – Binnen de oppositie lopen de meningen sterk uiteen wat betreft de gratis trip naar Taiwan. Waar sommigen het One-Chinabeleid van de regering laken en de uitnodiging maar al te graag accepteren, zijn anderen wat behoudender.

Zo heeft NDP-leider Desi Bouterse onlangs gezegd dat zijn partij achter Beijing staat wat betreft de One Chinadoctrine. Erkenning van Taiwan en het aanknopen van diplomatieke banden zijn dus not done voor de NDP. Wel worden betrekkingen op economisch en handelsgebied voorgestaan, zoals ook andere landen dat doen. Andere oppositieleden willen verder gaan.

“We hebben goede betrekkingen met China, maar dat moet ons niet weerhouden om met andere landen vriendschapsbanden aan te gaan, waardoor dit land ontwikkeld kan worden”, zegt VVV-parlementariër tegenover Dagblad Suriname. Alleen al het Taiwanese aanbod om infrastructurele werken te betalen, zou tot nadenken moeten stemmen.

Suriname moet halen wat er te halen valt. Daarom ook accepteert Vishnudath de uitnodiging. Dat parlementsondervoorzitter Allendy door Beijing onder druk wordt gezet, is eenvoudig niet te verteren. “Als burgers van Suriname moeten we in deze tijd van globalisatie zaken niet in hokjes plaatsen. We zijn goede vrienden van China, maar die vriendschap moet ons niet beletten in onze ontwikkeling”, aldus Vishnudath.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Zeer opportunistisch gedrag van de VVV.
  Want in de tijd dat President Wijdenbosch veel steun kreeg uit China, respecteerde hij wél de One China doctrine. Nu is zijn partij via Visnudath nadrukkelijk aan het shoppen. Wat dat betreft heb ik respect voor de opstelling van Bouterse en de NDP: hoewel hij in de oppositie zit, blijft hij trouw aan zijn eigen uitgangspunten.


  Maak melding
 2. De vriendschapsbanden met Taiwan gewoon aanhouden. In deze wereld moet je wel opportunistisch zijn. Door opportunisme zijn vele landen rijk geworden. Deze opstelling komt de ontwikkeling van ons land alleen maar ten goede.


  Maak melding
 3. In de tachtigerjaren wilde Nederland ook niet bemoeien in de oorlog tussen Irak en Iran (dus geen banden aanknopen met de twee landen)Maar wie schetst mijn verbazing toen er wel,in die periode Iraakse en Iraanse boeings voor groot onderhoud in hangar 11 op schiphol oost stonden.Ik weet nog dat de Iraakse vliegtuigen (lees Boeing 747)zo uit de woestijn met kogelgaten en bebloedde militaire kleren in het diepst van de nacht werden overgevlogen naar schiphol.Die vliegtuigen waren ook uitgerust met apparatuur om andere vliegtuigen in de lucht bij te tanken.Geld stinkt niet en men gaat letterlijk en figuurlijk over lijken!!!!!!


  Maak melding
 4. Ik geef Theodoor volkomen gelijk als hij zegt dat het OneChina-beleid ons niet mag weerhouden om met andere naties vriendschappelijke betrekkingen aan te gaan . Wij Surinamers moeten onze waardigheid bewaren en door niemand laten intimideren .


  Maak melding
 5. Isri: het gaat er niet om of Suriname wel of niet zaken mag doen met Taiwan. Er is juist alle vrijheid om zaken te doen met Taiwan vanuit Suriname, ook China zelf doet gewoon zaken met Taiwan. Chineze bedrijven hebben vestigingen in Taiwan en omgekeerd. Het draait hier om de diplomatieke erkenning van Taiwan. Daar heeft China problemen mee omdat Suriname het One China beleid steunt.


  Maak melding
 6. nr 7. Aluku jij zit dwars…China wil Su helemaal niet in de buurt van Taiwan hebben.
  En dat is toppunt brutaal…niemand wil gedicteerd worden dus rest maar een ding China rot op.


  Maak melding
 7. Pak die $ 1 miljard:1.000.000.000,00. Versier een Zuid Suriname project en dan maar de grabbelton aanspreken. Wat hebben jullie ertegen. mi boi, zelfs de oppositie kan niet langer wachten.


  Maak melding
 8. China is bang dat hij straks het pot moet delen met Taiwan…Twee mannen met een vrouw in bed….Spannend….

  En wat betreft Paolo…Somo… die denkt dat de rijke jappies die in Taiwan wonen de verkiezingen van Paolo zullen helpen financieren….en daarvoor kunnen ze alles in Suriname afstaan wat niet van hun zijn…Zelfverrijking van een groep jappies alleen……

  Laat Taiwan een bromfietsen fabriek opzetten in Suriname ….tenminste kunnen die djoeka’s in het binnenland niet te voet naar parbo te komen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES