Justitie Suriname wil betere slachtofferzorg

5

PARAMARIBO, 27 jun – De begeleiding van slachtoffers van misdaden moet beter. Dit zegt minister Chandri-kapersad Santokhi van Justitie & Politie. Vooral slachtoffers van geweldsdelicten ontberen adequate hulp. Hierin moet drastisch verandering komen.

“Slachtoffers van ernstige geweldsdelicten, roofmoord, en andere strafbare feiten lopen vaak trauma’s op en kunnen nergens terecht voor adequate hulp”, aldus Santokhi. Totnogtoe is alle aandacht in het strafrecht voor de pleger, inclusief sociale en psychologische begeleiding. Een door Justitie & Politie ingestelde commissie heeft intussen institutionalisering aanbevolen.

Onder meer moet een Bureau Slachtofferzorg worden opgezet. Ook wordt meer voorlichting en training aanbevolen voor de politie. “Immers, politiecommandanten en het onder hen dienend personeel zijn aanspreekpunt nummer één. Zij komen als eersten met het slachtoffer in contact”, stelt commissievoorzitter Rudi Dwarkasing. Santokhi wil het bureau zo snel mogelijk gerealiseerd zien.

- Advertentie -

5 REACTIES

 1. Geweldig initiatief,
  Men kan misschien kijken en leren van het nederlandse bureau voor slachtofferhulp.
  Er wordt al meer dan genoeg aandacht besteed aan de criminelen.Ik heb nog nooit gehoord of gezien dat die zogenaamde mensenrechten organisaties zich bezighielden met slachtoffers van zware criminaliteit. Maar zodra er wat gebeurd met een crimineel hebben ze gelijk hun mond vol van ‘mensenrechtenschendingen’. Je vraagt je echt serieus af voor wie ze werken.Ik ken persoonlijk iemand op blauwgrond wiens knie kapotgeschoten is door een rover nu kan die man voor de rest van zijn leven niet meer normaal lopen, zijn vrouw moet nu alles doen. Niemand en geen enkele organisatie heeft hem ooit geholpen. Ik hoop dat er met dit initiatief verandering in komt voor de toekomst
  Santhokie ga zo door.

 2. Kan de heer Shantokhi mij soms vertellen wie achter die grote bouw projecten zit in Suriname?”De financierders”.Ik heb recentelijk een uitzendkracht,’een landgenoot’, gesproken bij mij aan ’t werk,’die’,opmerkelijke feiten beweerde.Hij vertelde over de moorden gepleegd door mensen afkomstig uit’t binnenland en de zwervers,’wie dat mogen zijn’,liet hij in ’t midden.De moorden hebben invloed gehad op de manier waarin dat milieu rijk dommen werden of in mindere mate nog,’wordt vergaard.”Het was voor mij een openbaring!’.

 3. Justitie wil ! Maar what about SZF…ding man sidon njan alla na monie.
  En dan komt een iets uitleggen waar hij einde van de rit met gebakken lucht voor een ieder blijft zitten.
  Blijf stil ! mi boi.

 4. Dit is een goed intiniatief van Mr Santhokie

  Ben blij dat ie iets met zijn adviezen van Nederland doet !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.