vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse houtproducenten moeten het water op

Surinaamse houtproducenten moeten het water op

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 jun – Houtbedrijven die niet langs waterwegen zijn gevestigd maken weinig kans op overleving. Het ministerie van Handel & Industrie, HI, gaat voor veiligheid op de weg. Houttransporten zullen zoveel mogelijk over de rivier moeten geschieden. Houtzaagmolens langs openbare wegen worden steeds meer gezien als een levensgevaarlijke aangelegenheid.

Niet alleen het gebied waar de houtkap plaatsvindt loopt gevaar, maar ook de nabije omgeving van de houtzaagmolens en gebied waarlangs het hout wordt getransporteerd. Met hout beladen, logge vrachtwagens zijn op alle uren van de dag waar te nemen in de meest drukken verkeerssituaties. HI wil nog slechts eenmaal de vergunning verlengen voor houtzaagmolens, die niet langs waterwegen zijn gelegen,.

Zulke bedrijven kunnen dan nog hooguit drie jaar doorgaan of er zal een nieuwe plek worden gezocht langs het water. Behalve de veiligheid spelen ook economische overwegingen. De afgelopen jaren zijn honderden kilometers aan wegen gerehabiliteerd. “Het vervoer van zware houtblok-ken draagt voor een belangrijk deel bij aan de vroegtijdige vernietiging van de openbare wegen”, stelt HI.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
  1. he he liever laat dan nooit,maar in het rijbesluit moet ook de max massa dat een voertuig mag hebben vastgelegd worden,anders zal de rechter de transporteurs in het gelijk stellen.Want”Geen feit is strafbaar dan uit kracht van een vooraf gane wettelijke strafbepaling”


    Maak melding

  2. Zo werd het vroeger gedaan in heel Su. maar ja boto no di.
    Maar wan sani: ti unu e go trusu massaal tap na watra, zorgu fu no kierie sma…nanga ding hibie skwalla.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES