dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieAir France wil weer gaan vliegen naar Suriname

Air France wil weer gaan vliegen naar Suriname

-

PARAMARIBO, 25 jun – Air France wil vanaf november weer gaan vliegen op Paramaribo. Volgens plan zal gevlogen worden vanuit Parijs via Martinique en Frans-Guyana naar Paramaribo. “Het officieel verzoek is nog niet ingediend, maar hun plannen zijn al bekend. Dit is ook door de Franse autoriteiten bevestigd”, zegt John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst.

Het verzoek moet wel binnenkort worden ingediend om november te halen. Air France heeft een meerderheidsaandeel in de KLM, dat Martinair wil gaan overnemen. De drie zouden wel eens afspraken kunnen maken voor de Mid-Atlantische route. Toch wordt niet gevreesd voor kartelvorming tegen de SLM. “Er zijn regels en toetsingsmodellen die dat voorkomen”, zegt Veira tegenover de Ware Tijd.

Daar zal zeker op terug worden gevallen. “Zowel wij in Suriname, als Nederland en de Europese Unie volgen de ontwikkelingen rond de overname van Martinair door KLM”, aldus Veira. De SLM moet ervoor zorgen zijn positie te behouden als marktleider op de route. Dat is het best te garanderen met goede service, redelijke prijzen, optimale vliegfrequentie en constante marketing.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. A torie smeer boeng.
  Laten wij hopen dat het iets wordt, dit omdat ik ook in France Guyana fam. heb.

  Laatste over de weg naar F.G. via Albina..mi boi gaten en nogmaals gaten…een buriki zelf duft niet eens over deze internationale weg.

  Maar ja EU had geld voor de weg liggen…u weet het waarschijnlijk niet….Corruptie heeft het doen mislukken.

  Hoe kan jij zo dom zijn om een Italiaan jouw te laten omkopen door een 1 cm lag dunner te laten leggen op het weg dek.

  Dan maar door de lucht, Air france kom op.

  Front maak niet nog eens een domme fout.
  SLM zit toch vol schurken.


  Maak melding

 2. Ja,ja ja….en wat mag dat dan allemaal gaan kosten?Geen kartel vorming?????Hou toch op man,al EEUWEN is men bezig met cartelvorming inclusief de slm die notabene de buitenspelers alle credits geeft om hun neo koloniale bewind van deze tijd vorm te geven!!!Goede prijzen,goede service???Het bejegenen van reizigers van en naar Suriname en de koppigheid van de slm om de tarieven maar niet willen te verlagen,stagnatie van het ecotoerisme,het te grote personeels bestand van de slm en 1 boeing 747-300 die spoedig weldra inefficient zal zijn door hoge brandstof kosten,een bedriegelijke (gedeeltelijke) opensky die overigens helemaal geen opensky IS,allerlei snoepreisjes van slm’rs en de tientallen zo niet honderden miljoenen euro’s die Suriname jaarlijks door middel van toerisme had kunnen verdienen….en DIT zijn de harde feiten!!!

  Wat maakt het uit,ook al zou Airfrance zich weer op het toneel begeven,het maakt voor de gewonen reizigers geen ene moer uit,want hoe je het ook draaid of keert,de tarieven moeten op een aanvaardbaar nivo worden gebracht en betaalbaar!!Het kan me geen ene klap schelen welke maatschappijen zich aanmelden voor die route,het grote toverwoord is en blijft “BETAALBARE” vliegtickets!!!Punt uit!!!


  Maak melding

 3. Als dit gebeurd ben ik de eerst .Wel goedkoper dan de rest dan is het zeker te doen.En waneer mogen Surinamers zonder Visum naar Suriname ? Alleen onze ontwikkelingshulp is zeker welkom?Belasting geld van Sur,Nederlanders.


  Maak melding

 4. prima maar wel goed in de gaten houden.ik vraag mij af waarom sur niet een eigen vliegtuig koopt .dat zou toch beter zijn voor sur zelf.of blijven jullie maar op andere maatschappijen teren .jammer


  Maak melding

 5. KLM is van Air France, de winst van deze bedrijven moet uit de lengte of uit de breedte komen. Denk maar niet dat je er als consument beter van wordt.


  Maak melding

 6. SLM IS KLM EN KLM IS AIR FRANCE…
  dubbele winst voor de Fransen!!!

  laat Air France eerst maar toestemming regelen voor SLM dat ze de lucratieve route naar Belem over Frans-Guyana kunnen maken met een tussenstop in Cayenne…

  Voor wat, hoort wat…


  Maak melding

 7. go air france … en nu nog de prijs vanaf nederland naar parijs … doet mijn hart sneller kloppen, want ik hoop van harte dat slm/klm op deze manier eindelijk koekje van eigen deeg krijg go air france …!!!


  Maak melding

 8. Het algemene beeld van zogenaamde prijsafspraken en samenwerking van alle aanbieders is niet juist. KLM,SLM en Martinair zijn echte concurrenten van elkaar.

  De prijs wordt bepaald door vraag een aanbod. Zolang de mensen bereid zijn te betalen voor de huidig gestelde prijzen. Zullen alle aanbieders dit bedrag hanteren.

  Wat ik mijzelf afvraag. Als je van je land houdt, waarom steun je dan niet je je nationale luchtvaartmaatschapij SLM? volgens een pol lees ik dat 40% van de Surinamers toch kiest voor KLM.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES