zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPetitie Surinaamse Nederlanders over AOW-gat

Petitie Surinaamse Nederlanders over AOW-gat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jun – “Wij willen een volledig AOW-pensioen voor deze groep, of ze nu de Nederlandse of Surinaamse nationaliteit hebben, in Nederland of Suriname wonen.” Dit zegt Emile Esajas die bij de Nederlandse ambassade heeft geprotesteerd tegen het zogenaamde AOW-gat. Het gat zal moeten worden weggemaakt.

Er dient recht te worden gedaan aan allen die minimaal vijftien jaar oud waren bij de de realisatie van Suriname’s onafhankelijkheid per 25 november. “De Nederlandse regering heeft toegegeven dat zij fout heeft gehandeld in het niet informeren van Surinaamse Nederlanders dat zij zich kunnen bijverzekeren voor het aantal jaren dat ze tekort komen voor volledige AOW-uitkering”, zegt Esajas tegenover de Ware Tijd.

In de petitie wordt dit aangedikt als onderdeel van acties die ook gevoerd worden in Nederland. De Surinaams-Nederlandse politicus Iwan Leewin heeft in Den Haag een petitie ingediend bij de Vaste Commissie voor Sociale Zaken van de Tweede Kamer. “Het enige dat de ambassade kan doen is deze petitie doorsturen naar de Nederlandse minister van Sociale Zaken”, zegt ambassadewoordvoerder Ralph van der Beek.

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. Dit AOW “gat” is niet alleen van toepassing op (ex)Surinamers maar ook op Nederlanders die kortere of langere tijd in het buitenland verbleven, voor ieder jaar dat deze mensen niet in Nederland woonachtig waren wordt een jaar in mindering gebracht op de AOW-uitkering in Nederland.
  Het zal dus in het kadar van”gelijke monnikken – gelijke kappen” kostbaar worden voor de Nederlandse overheid


  Maak melding
 2. Eendracht maak macht.Wo spang annoe voor onze rechten.Die racisten wisten dat Nedeland stront was voor Surinamers want onze gulden was 2x zoveel waard.En daar hebben ze goed gebruik van gemaakt.1955/59. Een ding moeten we niet vergeten dat Suriname Nederlandse grondgebied was.Ik hoop dat we het nu zullen beseffen hoe ze ons hebben genaaid.En vraag iedereen die een onvolledige AOW hebben een klacht bij het bureau discriminatie in te diennen.Trons die hele AOW, is met ons bloedgeld uit de grond gestamt.De Slaven en emigranten hebben op brood en water en suikerrietsap moeten werken om deze boeven te verrijken.Dingkie boy.Ik hoop een reactie van de organisator want er moet een heel grote demostatie komen.Oudere Surinamers die nog over zijn en in Suriname,en nog wonen? Moeten ook een compensatie krijgen.De Joden krijgen ook een oorlog compensatie .Wat Krijgen kinderen van slaven?En emigranten zeker een dikke tussen hun benen.Ook zijn wij 12% bestolen bij de invoer van de euro .Laat tata me pang pang zuigen .De ouderen moeten Een volledige AOW krijgen zoals die witte.Sorry ik ben erg boos het lijkt alsof we geen Nederlanders zijn.Maar azielzoekers die worden opgesloten,zo worden we ook opgesloten voor de volledige AOW.Weetje nog op school toen we Wilhelmus uit het hoofd moesten kennen? Anders die kinderen mishandeling pak op de broek en en schoppen wat we van die stront Hollanders kregen?Ik heb nogsteeds trauma van.


  Maak melding
 3. Suriname heeft die arme Nederland opgebouwd. Dank zij die kruiden zijn Nederlanders nu rijk. Mensen als slaven gebruikt, verkracht, vernedert en zelf hun eigen namen vernietigt. Mooie christenen zijn het! Bloedgeld van Suriname, Indonesia en Antillen. Waar komt al het goud en diamanten van daan. Zeker in jullie boerderijen he bakra!


  Maak melding
 4. Dr.No moet niet zo moeilijk doen, ook Bakra’s
  worden gekort op de AOW over de periode dat ze niet in Nederland verbleven. Dit heeft niets met ras of kleur te maken en dan altijd dat zielige gedoe over de slavernij Ook de Nederlandse Arbeiders klasse leefde in slavernij en had het geen haar beter dan de slaven over zee maar waar was het Verzet in Suriname tegen de Kolonisator ? De Nederlandse Arbeiders- klasse heeft zich grotendeels zelf bevrijd maar Suriname KREEG
  haar onafhankelijkheid.
  Meer respect kan ik opbrengen voor de Indonesiers die hun vrijheid dapper bevochten.


  Maak melding
 5. Dr. no. dan moet jij bij Front zijn deze jongens zijn zwak.(zwak in alles, bluffers, maar wreede kerels, vol wraak naar eigen mensen toe).
  En knikken hevig als zij de meester zien.

  Zij hebben de smoel vol bilateraal maar als het erop aankomt, verkoopt men jouw.

  Front moet de bek nu open trekken, wij kunnen alleen petitie’s in dienen of protesteren.

  Maar staat moet nu met staat gaan onderhandelen.(knecht en de meester)knecht verliest.(de laan insturen..weg wezen knecht)

  Wat gebeurd er niks die boys hebben een hoop rotzooi lopen bekrachtigen.
  Ga het nu eens begrijpen jij mag alleen op vakantie…maar in Su wonen: forget it.

  Front:
  Geboren of niet weg is weg zij kunnen jouw een handje helpen jouw toegang te weigeren, of het land uit te zetten.
  Dus financieel voor Surned. Su moet aanvullen en nu hoor jij dat zij aan het schreeuwen zijn.
  Maar Holland mi boi het verleden telt niet meer.
  Dat na wan foe din torie….genadeloos…
  Front doet ze na.


  Maak melding
 6. Waarom hebben jullie zich in de jaren ’80 niet ingezet.
  Dan wis men waar bepaalde problemen vandaan kwamen(komem)
  Maar nu: Front jij ziet het, het staat voor niks, geen bal.

  KOLONIALISME..!!!!!!!!!!
  daarom moeten bepaalde figuren weg uit SU. Wie niet de smoel gesnoerd wordt, moet opgesloten worden…door Krutu Bakra.

  Men blijft eisen eigen mensen voor niks aan te zien.


  Maak melding
 7. linksom je kan nooit een goede Surinamer zijn of je zit onder de plak van je Hollandse geest.Surinamse afhankelijkheid is gekocht door eieren inkomen.I Sabi tog.Het land is gewoon afhankelijk gemaakt in plaats van onafh.
  En ieder geboren Sur. Weet dat Het een schurkenbende is die NPS/VHP.Probeer in je eigen geboorte land te komen zonder een visa .En zo zie je dat zij niet minder zijn dan de slavenhandelaren.( Arabieren )Front .El bandaleros.


  Maak melding
 8. Hoezo aboi ? Suriname Nederlands grondgebied ? Dat grondgebied hadden die Bakra- kapitalisten toch gewoon gejat ?
  Veel Surinamers speelde “handje klap” met hun overheersers destijds, daarom kon het zo lang duren !
  Ik blijf dus maar gewoon “Linksom” beste aboi,het is de beste weg naar het RECHT.

  h


  Maak melding
 9. Hallo heren niet vanaf 15 jaar..nee…nee.
  Vanaf geboorte voor 25 nov 1975. 24 uur…dus 0.00 uur. 26-11-75 niet meer dat is billijk.
  Kan toch niet: na eeuwen van kolonialisme met zulke rotte streken komen op zetten shame on you Holland.
  SCHANDALIG HOLLAND.


  Maak melding
 10. Linkom heeft zeker een witte vrouw of man, ik werd afgetakeld als ik mijn maandag cent niet had grote angst. die lowsie 1 cent hadden mijn ouders niet wat hadden ze het toch goed linkom .te zien hoe Linkom draaibaar, zich onderdanig voor witte mensen, dit is duidelijk. geboren voor ,75 dat zaakje op tafel leggen.

  Akuba


  Maak melding
 11. Bij de indiening van de petitie waren er heel veel bussen uit Amsterdam. Rotterdam had een probleem met bussen zei de organisator , maar ik vroeg me af waar de Haagse Surinamers bleven het was erg triest hoor een stuk of 10 mensen ???????

  SARIE TORIE er wonen heel veel Surinamers in Den Haag en dit beeld is erg MAGER!!!!!!
  Volgens mij is het een “Surinaamse zaak” of niet. We hebben zelfs een Hindostaanse wethouder,nou nou nou………..

  Soso lobi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES