maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams Hof wijst bezwaarschrift Bouterse af

Surinaams Hof wijst bezwaarschrift Bouterse af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jun – Het Hof van Justitie heeft afwijzend gereageerd op het bezwaarschrift van Desi Bouterse tegen strafvervolging voor de Decembermoorden. De ex-legerleider moet binnenkort voor de Krijgsraad verschijnen. Ook de andere verdachten mogen vervolgd worden. De Organisatie voor Grechtigheid en Vrede, OGV, juicht het besluit toe.

Nu kan meer dan ooit bewezen worden dat Suriname een rechtsstaat is en dat het recht geldt voor iedereen die een scheve schaats rijdt. “Het is het nieuws waar wij en de nabestaanden al jaren op wachten. Het proces kan nu verder en we kunnen dan eindelijk horen wat er precies gebeurd is”, zegt OGV-voorzitter Betty Goede tegenover Radio 10.

Wanneer het proces echt begint is nog niet duidelijk. “We staan elk moment klaar om welke strafzaak dan ook te beginnen”, zegt een functionaris van het Openbaar Ministerie tegenover de Ware Tijd. Bouterse’s politieke partij NDP heeft voorgesteld om amnestie te verlenen voor alle politieke wandaden vanaf 1980. Er bestaat al een amnestiewet, maar die geldt voor de periode 1986 tot en met 1992.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. leve de democratie niemand staat boven het recht ook bouterse niet ,wat de uitkomst ook mogen zijn hij moet zich voor het gerecht verantwoorden , zodat de surinamers in suriname het gevoel hebben dat er een rechtstaat is die waakt over het recht , nu zal duidelijk worden wat voor wreedheden deze man heeft begaan in suriname al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel ogen zullen geopen worden de gene die nog slapen , voor de gene die deze moordenaar vereren , de wereld kijk ook mee .


  Maak melding
 2. Zelfs de meest simpele ziel heeft het door dat nu minister Van.Ravenswaay, geld mee krijgt er ineens een ophef is.
  Het is zelfs op het Stadhuis in Amsterdam het gesprek van de dag.
  We benne benieuwd of de verdragsgelden nu wel worden inget om het land nu eens eindelijk verder op te bouwen, althans voor het zomer reces want Den Haag kan het zo blokkeren.


  Maak melding
 3. Bouterse heeft alles (intimidatie, leugens,amnestie, referendum) geprobeerd om verantwoordeing afleggen te vermijden, nu moet die lafaard dat toch maar doen.

  Just Wijnberg


  Maak melding
 4. ik zeg en blijf zeggen dat het geen eerlijk proces wordt sterker nog er komt nu nog geen proces,pas als er weer verkiezingen zijn denk ik dat er weer een polotiekke spel proces komt let maar op ik krijg weer eens gelijk


  Maak melding
 5. you can run but you can hide
  you can fool all the people some of the time
  you can fool some people some of the time
  but now it is justice and pay back time

  sranang free, was yu anu foe a broedoe
  sranangmang kier sranangmang, dat no kang


  Maak melding
 6. Mooi mang en na Bouta ook Brunswijk en daarna Somo en daarna…., en daarna…., en daarna……., en daarna….Het wordt zo wel heel erg leeg in het parlement. Maar ja, een grote schoonmaak is noodzakelijk voor de wederopbouw en we kunnen de lege plekken altijd weer opvullen met concubines, dronkelappen, aangetrouwde families, pokermaatjes, buitenkinderen, broekenpissers…..Viva la Republica !

  Liberty


  Maak melding
 7. Deze regering doet alsof haar verdienste is om bouta berecht te krijgen, maar heeft 25 jr niks gedaan.
  zoals uit eerdere berichtgeving blijkt is het balletje (van bouta?) pas gaan rollen toen hij zelf aangaf een rechtszaak te willen, anders scheelde het de front regering geen ene mallemoer en was tot op heden niks mee gedaan.
  bouta dacht toen misschien wel de schijn te kunnen opwekken clean te zijn en had misschien niet gerekend op voortzetting van daadwerkelijk een zaak. nu wordt de grond hem te heet en maakt rare sprongen.
  anyway als front pretendeert gerechtigheid te willen doe dan ook iets aan je vriendje balesar. die man heeft al een zaak gehad en schuldig bevonden.
  santhoki wat doe je met balesar?


  Maak melding
 8. jammer dat de aanhang van die menserechten schender en leugenaar moordenaar en demagoog niet reageren eindelijk kunnen de nabestaanden hun verwerking gaan beginnen .


  Maak melding
 9. nr. 7 h: jij bent een redi-musu.(je kop is reeds verkocht)
  wat weet jij, anderen moeten jouw geld geven om je eigen mensen te bevechten.
  Domoor domoor!


  Maak melding
 10. Waarom heeft het zo lang geduurd,voordat er een rechtzaak kwam? Waarom? Wie kan daarop antwoorden?
  Was men niet nieuwsgierig naar de toedracht e.d. van het gebeurde? Is er wel een onderzoek gedaan in al die voorbij gevlogen jaren?

  Suriname is toch een rechtstaat?


  Maak melding
 11. Ik noem t THE MICKEY MOUSE CASE, want t wordt niks en zal ook niks worden, als de hoofdverdachte niet wordt verplicht om aanwezig te zijn, waarom zoveel geld verspild voor de bunker, terwijl een tekort is aan schoolgebouwen waar de kinderen van de lagere scholen in de middag naar scholen toemoeten, terwijl we hebbben zoveel hout en land in Suriname is gewoon schandelijk


  Maak melding
 12. Wanneer het proces begint is kofie dik kijken.Hoe sterk is de rechtsstaat Suriname.Wie beschermd wie?.Als volk moeten wij verder kijken dan dit proces(Bouterse).”Die scheve schaats spelen wij door naar Holleder”.’Een toepasselijke surinaamse term ken ik zo één twee drie niet.Ik ben niet poëtisch.’


  Maak melding
 13. ugh,ugh,

  Wat zijn bepaalde van jullie hier toch zielig.Vertel nou eens;wat is het doel dat jullie beogen.Denken jullie dat Suriname hiervan beter wordt?Echt niet.Los van de nabestaanden,wie zal er enig winst hieruit halen?Niemand hoor,stelletje idio……..
  Ga eens erover nadenken of algemeen belang niet boven partij belang komt te liggen/staan.

  Stel je eens voor dat er een uitspraak wordt gedaan;het zij vrijspraak of gevangenisstraf.
  Dan wat dan?
  Zal Suriname niet meer onder water komen te staan?
  Zullen de mini-ster(s) niet meer stelen uit de staatskas?Zullen ze het verlengde van de blanke z’n rug niet meer likken?
  Zullen de leerkrachten niet meer staken c.q. protesteren en vragen om een betere waardering?Zullen de ex-illegitieme combatanten niet meer vragen om werk bij een overheidsapparaat,zonder dat men(de huidige regering)nagaat wat zij in het verleden hebben uitgespookt?Zal Brunswijk ook vervolgd worden?Ook nog een paar van die z.g. notabelen in de regering.
  Zal men ook verder ingaan op de kwestie Vene en zijn schoonzus.Is dit ooit onderzocht,dat hij vleselijkgemeenschap heeft gehad tegen haar wil in en vandaar de brand toen…?

  Het zou leuk zijn als men de waarheid zou willen weten over de kwestie dec.,maar dat men niet moet gaan vechten voor een berechting van iemand die wel de leiding had,maar niet aanwezig was op dat moment.

  Mensen;denk er goed over na,want Suriname heeft echt een goede leider nodig en de enige die het land nu kan leiden is D.D.B.
  Echt waar mensen!!!

  Geef de man een kans en jullie zullen zien.

  Denken jullie erover na,

  odie odie,

  Na mie


  Maak melding
 14. Nr. 21
  “Mensen;denk er goed over na,want Suriname heeft echt een goede leider nodig en de enige die het land nu kan leiden is D.D.B.
  Echt waar mensen!!!

  Geef de man een kans en jullie zullen zien.

  Denken jullie erover na,

  odie odie,

  Na mie

  na mie”

  Die kans heeft hij reeds eerder zelf genomen!
  En! Wij hebben het gezien!

  Vandaar nu het proces.


  Maak melding
 15. Hoi Patricia,
  ben jij het op nr.17?
  als ik het zo lees ben ik er bijna van overtuig van wel sorry als het niet zo is.

  maar je kiert me.

  normaal reageer ik niet op de politieke gebueren vanwege mijn wroko weet je,maar ik moest dit ff kwijt.
  no spang ik zie je wel op de andere topics.

  malli.


  Maak melding
 16. is vene zo flink, die vrouw heeft zeker z,n gelaat afgedekt met een handdoek.

  hahahahahah.

  whome sorry. DD.Bouterse is de enige die Suriname kan redden aan wie hebben jullie de 8 Dec.bedanken ??vraag het maar aan de frontleiders, daarom willen jullie hem achterslot en Grendel in opdracht van die zaaksels witman,jullie zijn er niet vies voor de anyssas van jullie AFO op de gron spreiden onderdannige b…. hand opheffers,bedelaars,de raaf van waay

  Akuba


  Maak melding
 17. jullie zijn net een stelletje schapen kijk hoe surinamers strijden om hun broeder te veroordelen .
  niemand van die ratten is nog boos op nederland die ons land leeg geplunderd heeft o ja dat is natuurlijk het verleden !!!!!
  suriname suriname wanneer wordt je wakker !!!!!!


  Maak melding
 18. hey mie mattie akuba de ete mooi mang , dong no e kerie dong o kerie joe brada,iemand vroeg waarom het zolang heeft geduurt nou een paar reden wat ik denk , veel mensen waren of zijn nog steeds bang voor die moordenaar en men moest zeker weten dat de gewapende macht militairen geen probleem zouden maken nu weet men in suriname dat niemand het in zijn hoofd zal halen om een staatgreep te plegen want dat is zelfmoord ze weten goed wat de gevolgen daarvan zullen zijn dus nu is de tijd rijp daarvoor jullie weten hoe men bang was voor bouterse het was een schrik bewind die tot niets heeft gelijd en toch hoor ik mensen hier roepen dat hij de enige is die suriname vooruit kan brengen, hoeveel jaren heeft hij nog nodig wat heeft hij al die tijd gedaan uit zijn neus vreten of nee zijn neus vol stoppen met coke, hij ziet de bui al hangen ze hebben alles geprobeert om verwarring te zaien , een ding snap ik niet akuba vertel mij dat bouterse zeg zelf ik heb gevraag op een rechtzaak en nu het komt zeg hij ik ga niet opdagen bouterse is en blijft een toe mofo gong en de laaste kogen van zijn gong kan hij door zijn kop schieten zijn we van hem af.


  Maak melding
 19. @ du,Een allatta dat je bent,Bouta ligt niet wakker van het proces jij wel,je komt nauwelijks uit je woorden ay fom ju fu schrivy lastan fu taky,je bent een onalfabetisch geval,dat Bouta zijn neus volprop met coke, heeft hij van jou en Gilds geleerd,Bouta gaat persoonlijk voor de krijgsraad wacht maar!!! te Kaka fowru kies tify. @du lees Kogel en geen Kogen…@du lees…Zaaien en geen zaien,

  @ du lees geleidt …..geen gelijdt ,dat heb je als je ziek ben en dat ben je ook,jij krijgt een kogel door jou strot,ik heb je steeds gevraagd jou AFO als mij begrijp wat AkUBA inhoud kraai jij geen onzin,Bouta na Indjo maka ja my kony moro dala wist je het niet ,en zeker is hij de enige die Suriname kan redden( rat).jij zit op je kont op een toren flat ga werken.jullie weten alleen maar te feesten want botiko V. is binnenkort jarig.

  Akuba


  Maak melding
 20. wat betreft de bezwaarschrift die dhr bouterse heeft ingediend, en waarvan we nu weten,dat het hof, het heeft afgewezen, is ,n degradatie,voor zowel. het surinaamsevolk, als van het hele surinaamse parlement.de exleider bouterse verdient, het niet om achter de tralies te geraken, maar hoort in het sur.parlement.we leven niet in het verleden, maar anno 2007.wat mij betreft,mag dhr. bouterse,niet berecht worden.er zijn ergere dictators op de wereld, dan desi bouterse, en die lopen vrij rond????


  Maak melding
 21. Nr 17 Geef es antwoord op de vraag van Nr 15; neem aan,dat jij het wel weet;als ik zo jouw reacties lees.

  Nr 17 & 28 Als men over het algemeen stelt en ook aanneemt,dat de hr D.B. wel de eind verantwoordelijke is van wat zich toen in dec. heeft afgespeeld,dan is het toch logisch,dat hij daarover uiteindelijk zal worden gehoord? Wie zegt bij voorbaat,dat hij achter slot en grendel gaat?
  Als hij onschuldig is,dan hoeven zijn sympathisanten zich toch geen zorgen te maken? Waarom die angst en ophef over een rechtzaak? Een rein geweten vreest toch geen aanklacht? Denk daar maar overna;we leven toch in een Democraties land?

  Peace to all of you,en bovenal to switi Sranang.


  Maak melding
 22. Desi Bouterse kan het land nog redden! Geef die man toch een kans en een eerlijk proces in Suriname. Laten we hem vergeven. Kijkt zelf de laatste leiders heeft het land in de uitverkoopt gegooid. Waarom worden Sranangmang in het buitenland nog steeds als buitenlanders behandelt. Waar blijft onze Surinaamse paspooren en weg met die visum. Waarom word Suriname nog steeds door die buitenlanders geplundert. Waarom zijn de bakras nog steeds baas over de Sranangmang. Wat gebeurd is heel erg, wij zullen dat nooit vergeten. De binnenlandse oorlog en de staatsgreep van uit Nederland, via Frans Guiana, gesteund door Nederland en de vele stakingen hebben het land vernietigt. Desi Bouterse en Henck Arron wouden niet voor Nederland kruipen. Alleen omdat Henck Arron die spoorlijn in West Suriname aan legde. Bakras wouden de laatste bauxiet daar ook hebben. Wat heeft Suriname van Suralco en Billiton gekregen. Ze hebben miljarden verdient en Suriname nog steeds arm. Leest zelf over nieuwe dieren in Suriname, ik hoor er niet bij. De bauxietmaatschappijen BHP-Billiton en Suralco maken nieuws over nieuwe dieren en steunen die Bakras en die Amerikanen met snoepen en reizen en aan de aandere kant willen ze het bos vernietigen, ja bauxiet is meer waard. Materiaal worden naar Amerika en Europa weg gesluist. De top van de Universiteit van Suriname moeten ze naar huis sturen. Ze kruipen voor die bakras. Snappen jullie die oorlog in Irak, niemand keurd het toch goed en het is duizenden maal erger dan wat in Suriname is gebeurd. Redimusu’s heeft het land verpest!


  Maak melding
 23. Aan de ene kant is het goed dat mensen tercht staan die in het verleden moorden hebben begaan. Of het wat uithaalt voor de verbeteringen in Suriname betwijfel ik.
  Zolang er in de regering van Suriname zoveel etnische belangen moeten worden nagestreefd die niets met het algemeen belang van doen hebben, zal er weinig veranderen.

  Rob


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES