zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname mag hulpmiddelen besteden aan ontwatering

Suriname mag hulpmiddelen besteden aan ontwatering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 14 jun – Suriname mag een deel van de restant verdragsmiddelen besteden aan ontwatering. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Hij heeft zijn Nederlandse ambtgenoot Bert Koenders ervan kunnen overtuigen van de noodzaak tot herbestemming van een deel van tweehonderd miljoen euro.

Het geld, deel schenking en deels pariteitmiddelen, was grotendeels reeds toegewezen aan andere ontwikkelingsprojecten. De wateroverlast van de afgelopen weken in Paramaribo en andere delen van het kustgebied nopen tot acute heroriëntatie. “Vandaag de dag verdient ontwatering hogere prioriteit”, zegt Van Ravenswaay. Het echte werk kan nu beginnen.

Het Masterplan Ontwatering Groot Paramaribo is reeds lang gereed voor uitvoering. De kosten zijn geraamd op zo’n dertig miljoen euro. Voor het droogho
uden van de geplaagde districten Coronie en Commewijne is nog eens ruim negentig miljoen euro nodig. Bij India is een kredietlijn opgenomen van twintig miljoen dollar voor aanschaf van pompgemalen voor enkele strategische plekken in en rond Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Goed nieuws deze week. 1. Het proces tegen de verdachten van de decembermoorden kan beginnen 2. Steun uit China en 3. Suriname kan gaan ontwateren.


  Maak melding
 2. Krediet-lijn uit India bedoelt hij oplichterlijn ,njan te maken lijn Surinaamse politici iedereen in Suriname weet van de Wint wai Lanti pai mentaliteit nl;geen controle laatstaan onderhouden gooi die straten open en kiezen voor grachten


  Maak melding
 3. Worden de grillen met betrekking tot het visumbeleid personenverkeer India ook aangepast.
  Is ook nagedacht over de waterbeheersing over 25 jaar. De wetenschappers/kenners en de feitelijke natuurgebeurtenissen tonen overduidelijk aan dat thans, dus nu, voorzieningen getroffen moeten worden.


  Maak melding
 4. Nr.3 Tafano
  Helemaal mee eens. Je kan meteen hoge dijken aanleggen.Kosteloos.Geen corruptie, tjoekoe. Er zijn genoeg mensen die op de kosten van de gemeenschap teren. Allemaal aan het werk zetten. Opnieuw werkverschaffing, maar dan op zijn Siberisch.


  Maak melding
 5. Wij willen het echt allemaal zelf doen. Voor de zoveelste keer wordt de ontwatering aangepakt. Als er iemand is om dat na te gaan dan zal dat uitwijzen om hoeveel miljoen het gaat en hoe vaak dat is gebeurt. Nu wordt er weer eens 150 miljoen teg aan gesmeten en letop Paramaribo is volgend jaar weer onder water. Een heel simpel probleem voor de ontwaring ligt in het feit dat de meeste riolen verstopt zijn en verstopt raken door allerlei afval die mensen daar dagelijks in deponeren, he je daar zoveel geld voor nodig. pak dit aan voor enkele honderd guldens en Paramaribo is weer droog. Lijkt simpel maar daar moeten wij het zoeken. Want van de 150 miljoen gaat alles in onnodige processen en naar bedrijven en naar de TJOEKOE. Zo simpel ! Jammer want dit geld kan anders besteed worden. Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen is als je toch gaat smijten met dit geld doe het niet zelf. Neem deskundigen uit het buitenland die alles beheersen over ontwatering en die zijn hier in Nederland te vinden en los dan het probleem voor eens en altijd op. De surinaamse brug is ook zo gebouwd en het gaat prima.
  Hein Taus


  Maak melding
 6. Dit lijkt me een goed idee om die djuka’s die met wapens goed kunnen omgaan aan werk te helpen op basis van een contract om de dijken in Coronie en Nickerie met een schop en een tjap aan te leggen.

  Ook kunnen ze een dijk in paramaribo aan leggen. Waarom laat Vene deze djuka’s het werk niet doen…

  Of willen ze ook genieten van het spookambtenarij in Suriname..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES