woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieConsumentenbond Suriname: groenteprijs overdreven

Consumentenbond Suriname: groenteprijs overdreven

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 jun – De prijs van groenten is overdreven hoog. Dit stelt de Consumentenbond. De prijs wordt almaar opgedreven onder het mom van slecht weer. Consumenten moeten het gelag betalen en opmerkelijk is dat de producent zelf er nauwelijks beter van wordt.

De lachende derde is de opkoper of tussenhandelaar. “De boeren worden niet eens contant betaald voor hun product, vaak moeten ze een hele tijd wachten’, zegt Consumentenbondsvoorzitter Rudi Balker. Het is dus een handjevol mensen die beter worden van het groententekort dat zich nu voordoet. Door de regens en de slechte afwatering hebben veel landbouwgebieden ondermaats geleverd.

Het tekort is te merken op de groentenmarkten waar de prijzen fors zijn gestegen in vergelijking met de eerste maanden van het jaar. Ook supermarkets hebben de prijzen van importgroenten opgeschroefd. De Consumentenbond spreekt van misbruik. “Er is een zekere lijn te herkennen, als het nu regent of als de zon schijnt, de prijs blijft hoog”, aldus Balker. Als nodig wordt de groenten gedumpt.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
  1. oud nieuws in een nieuw jasje…

    ga eens zelf werken op het platte land …dan ga je voelen wat het werken inhoud op het platte land… denk je dat de groenten zomaar op de markt terechtkomt….of groeit het vanzelf……als de prijzen hoger zouden ,zou het beter zijn… want Vene en sardjoe kan het wel betalen… Somo neemt genoegen met Bana en Cassave en Brunsie is al blij als hij een stuk oude nappi ergens kan vinden…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES