Surinaamse minister bij evaluatie noodhulp

2

PARAMARIBO, 9 jun – Minister Michel Felisie van Regionale Ontwikkeling, RO, woont in Nederland de evaluatie bij van de noodhulp bij de watersnood van vorig jaar. De donororganisaties willen onder meer de logistiek onder de loep nemen van de aan de gemeenschappen in het binnenland verstrekte hulp. Ook zal een blik in de toekomst worden geworpen.

“De organisaties willen de hulp evalueren om in de toekomst structureler hulp te kunnen bieden”, zegt Felisie. Er is werk aan de winkel. Niet alleen moet veel worden hersteld, in veel gevallen moeten drastische veranderingen plaatsgrijpen in de lokale leefwijze. Die voldoet niet meer aan de natuurlijke omstandigheden, zoals vorig jaar is gebleken. Het dicht bij de rivier wonen is een riskante cultuur geworden.

Duizenden rest niets anders dan te verhuizen naar hoger gelegen gebieden. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan, daar de binding met de grond sterk meespeelt. “De overheid moet zich haasten om de beheersing van de situatie in het binnenland op een hoge niveau te brengen, inclusief criminaliteit, HIV-besmetting en milieuvervuiling”, aldus Felisie. Duurzame ontwikkeling is het sleutelwoord.


2 REACTIES

 1. Ga iets daadwerkelijk doen, jullie willen macht, maar niet verder gekomen dan schurkerij.
  Doe iets! niet blijven roepen….dat ding begint op een roversbolwerk te lijken.

  Of gaan jullie weg…go home.


  Maak melding

 2. 500000 Zielen tellende land met heel veel staastgelden in bezit dat steeds aangewend word ten eigenbate wat zich weerspielt in een verloederingsstaat en land Suriname.

  Het is een land waar de inwoners nog op bijna opzelfde niveau leven als hun voorouders die uit heinde en vere getransporteer werden.

  Eendracht maakt macht.

  Laat het land Kanaliseren met het vrijgekomen geld.
  Structurele hlp vormen bedenken zodat de 500000 mensen niet elk jaar hoeven te verzuipen van de overstomingen.

  Een land 3meter boven de zeespiegel met vele rivieren.

  Dit riek naar ?????????? Subtiele vormen van uitbuiting en onderdrukking. Neokolonialisme (Clacificatie Verdeel en heersbeleid en pleitten voor verdervelijkheden)

  aboeng dang ding joppes jta dotie

  Glenno


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.