vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname Business Forum mag geen praatclub worden

Suriname Business Forum mag geen praatclub worden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Het Suriname Business Forum is er voor het op één lijn krijgen van de sociale partners. Dit zegt voorzitter Ameerali van de Kamer van Koophandel & Fabrieken, KKF. Bedrijfsleven, overheid en vakbeweging krijgen een unieke kans om gelijk te stemmen over de economische ontwikkelingsrichting.

Het komt erop aan de voordelen optimaal uit te baten die Suriname voorhanden heeft. “Het is alleen maar te hopen dat het business forum geen praatclub wordt, maar dat de vertegenwoordigers ook werkelijk mandaat hebben om besluiten te nemen”, zegt Ameerali. Tripartiet overleg is vaker gestuit op zwakke besluitvorming onder meer door beïnvloeding van buitenaf.

Daar is nu geen ruimte voor, wil Suriname vooral zijn handelspositie verbeteren. Eensgezind denken en handelen is dan een voorwaarde waar nog aan gewerkt worden. De rest ligt praktisch voor het oprapen. ”Ik zeg vaker dat we met onze natuurlijke en menselijke hulpbronnen de reus kunnen worden in het Caribisch gebied”, zei minister Marica van Handel & Industrie bij de installatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES