dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse leerkrachten eisen betere condities

Surinaamse leerkrachten eisen betere condities

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 jun – Het middelbaar onderwijs is dringend aan revisie toe. Dit stelt de Bond van Leraren, BvL. Niet alleen moet het een en ander veranderen aan de lonen, maar ook het onderwijs zelf behoeft veranderingen. De werkcondities zijn barslecht en het lesgeven gaat steeds moeizamer. Voor protestacties wordt niet teruggedeinsd.

“We zullen naar alle legale middelen grijpen om de reeds lang beloofde veranderingen er eens eindelijk doorheen te krijgen”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. De leerkrachten hebben minister Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling een bezoek gebracht om de nood nog eens aan te geven. In een petitie wordt onder meer koopkrachtversterking geëist en bijscholing.

De eisen zijn eerder voorgelegd door zowel de BvL als de nieuwe vakbondskoepel Col. Volgens minister Hassankhan van Binnenlandse Zaken & Milieu duurt het nog even voordat de nieuwe loonstructuren bij de overheid zijn afgerond. Volgens de leerkrachten is langer wachten niet verantwoord. De prijzen voor goederen en diensten worden als wurgend ervaren en het werk zelf wordt steeds frustrerender.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
  1. Zet Vtje en club klem, zij denken alleen aan patij genoten en belang hebbenden..verder.. de rest mag maar wat doen, met schijt…zet ze klem het liefst frontaal.Druf doen durf.


    Maak melding
  2. Slaap niet iedere buitenlandse trip kost de staat duizenden US dollars…slaap niet.

    Zij hebben.. dit..(reizen)elkaar om toerbeurt toegezegd.
    Slaap niet, anders vis jij achter het net.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES