Vier jaar celstraf geëist tegen mensensmokkelaar

1

Tegen J.B. (44 jaar) uit Alphen heeft de officier van justitie vier jaar celstraf geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De man werkte als teamleider bij een afhandelingsbedrijf op Schiphol en heeft bekend dat hij zijn zogenoemde Schipholpas heeft gebruikt om Chinese gelukszoekers vanaf de luchthaven weg te brengen en over te dragen aan handlangers.

De 40-jarige S.W. uit Nieuwegein is hoofdverdachte in de omvangrijke Chinese mensensmokkelzaak. Hij is spoorloos verdwenen.

Volgens het OM waren de twee verdachten lid van een criminele bende en was er sprake van een geraffineerde en internationale werkwijze. De mensen die werden gesmokkeld kregen in China een ticket en visum voor Suriname. De ruime overstaptijd van 22 uur op Schiphol benutte de organisatie om de Chinezen van de luchthaven af te krijgen. De gesmokkelden verdwenen volgens justitie naar Frankrijk en Italië, waar ze in de illegaliteit verdwenen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.