zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaams onderzoek drugsverbruik verloopt goed

Surinaams onderzoek drugsverbruik verloopt goed

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jun – Het nationaal onderzoek naar drugsverbruik in huishoudens verloopt goed. Dit meldt de Nationale Anti-drugsraad, Nar. De afronding vindt binnenkort plaats als de laatste van de vierduizend geselecteerde huishoudens zijn geïnterviewd. Weliswaar wordt niet overal even vlot meegewerkt.

“Maar dat is een heel klein percentage op de vierduizend die wij beogen”, zegt Nar-functionaris Kries Rambali. De respons is over het algemeen genomen goed geweest. De grootste zorg van respondenten is dat de gegevens doorgespeeld zullen worden aan andere personen of organisaties. Volgens de Nar hoeft daar niet voor gevreesd te worden. Het gaat erom beleid te maken.

De verwachting is dat met de data beter ingespeeld kan worden op sociale problemen die het drugsverbruik met zich meebrengt. De doelgroep is tussen twaalf en vijfenzestig jaar oud. Het onderzoek kost ruim veertigduizend dollar, wat grotendeels wordt betaald door de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Suriname is het derde Caribische land waar een dergelijk onderzoek wordt uitgevoerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. de drugsbazen (niet alleen mensen zoals Brunsie en Gilds) die de verkiezingscampagne van het van Nieuw Front Plus hebben gefinancierd willen natuurlijk iets terug hebben voor hun bijdrage aan de overwinning van het schurkenkabinet onder leiding van Tip-tip Vene.


  Maak melding
 2. Kakka toe,

  Ben je vergeten dat de NDP de grootste drugsorganisatie in Suriname is.

  De leider van die partij wordt nog steeds internationaal gezocht ivm drugsuitvoer.

  Hij is zelfs bij verstek veroordeeld tot 11 jaar gevangenis straf.

  Wat zeg je daarvan.


  Maak melding
 3. hahahahhahaha de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet,hahahahah

  En Brunswijk is 1 van de grootste drugsbaronnen van Suriname, hij heeft heel Marowijne in zijn macht,die smeerlap had zelf vliegtuigjes die dat verdervelijke spul vervoerden,ook dommie Brunswijk is veroordeeld tot een jarenlange celstraf in Nederland en nu jij Afro pffffffffffff


  Maak melding
 4. By the way,als je 1x naar Suriname op vakantie gaat,loop dan effe langs de steenbakkerijstraat,langs de markt, bij de bank zo langs de kerk tot de heiligeweg, dan kan je met eigen ogen aanschouwen door wie dat spul aangeboden wordt,jaaaa Brunswijk zijn mannetjes(zg,djoekas),allemaal stuk voor stuk,dus kom niet met je vinger wijzen op Bouterse eerst je huiswerk doen,Afro 1 stok vind je altijd om iemand te slaan aiiiii bajaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding
 5. Beste Afro,

  Lees het volgend artikel uit de De Ware Tijd van 21 februari 2006.

  Advocaat Inez Weski:

  ‘IK BEN OVERTUIGD VAN BOUTERSE’S ONSCHULD’

  door Stuart Rahan

  ROTTERDAM – Inez Weski. advocaat van NDP voorzitter Desi Bouterse laat zich uit over de uitspraak van de Nederlandse Hoge Raad. Die heeft onlangs het vonnis tegen haar cliënt nogmaals bevestigd. Bouterse blijft voor de Nederlandse staat veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een cocaïnetransport van 474 kilogram naar Stellendam, Nederland.
  Weski legt zich er niet bij neer dat de Hoge Raad tot deze conclusie is gekomen. Zij gelooft in de onschuld van Bouterse. In het onderzoek dat Weski gedaan heeft na de uitspraak in 1999 is volgens haar bevindingen gebleken dat zowel het openbaar ministerie als de zogenaamde kroongetuige P. van Loon verklaringen hebben afgelegd die niet stroken met de waarheid.
  “Het is gebleken dat er in ruil voor strafvermindering belastende verklaringen zijn afgelegd door van L. en dat er nog meer deals met het Openbaar Ministerie zijn gemaakt enkel en alleen om mijn cliënt D.B. te S. veroordeeld te krijgen.”
  Ook is gebleken dat haar cliënt en van Loon nooit persoonlijk contact hebben gehad. “Dat heeft meneer van L. allemaal verzonnen”, aldus Weski.
  Zij stelt dat er een trend in Nederland is, waarbij de verdediging een ‘gefileerde versie’ krijgt van een onderzoek omdat er zogenaamd personen in bescherming genomen worden en dat gevoelige informatie niet naar buiten mag omwille van het niet dwarsbomen van andere zaken. “Je mag hopen dat je een rechter vindt, die meer vragen gaat stellen omdat met het magere bewijs er in feite geen zaak kan zijn.”
  Weski geeft aan dat het hele proces er één geweest is om haar cliënt veroordeeld te krijgen. In haar bevindingen is er geen enkel hard bewijs aan te voeren, waaruit blijkt dat Bouterse zich ingelaten heeft met strafbare zaken. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn cliënt onschuldig is. De toenmalige rechters hebben niet de moeite genomen om vragen te stellen
  en een nader onderzoek te gelasten om de waarheid boven tafel te halen. Dat vind ik ongelooflijk.”

  Rook en vuur
  Op de opmerking, dat waar er rook is er ook vuur moet zijn, vraagt zij zich af wie die lucifers brandende houdt. “Wie creëert de rook en wie heeft er belang bij?”, vraagt zij zich in gemoede af.
  Zij ziet een blinde drang bij Nederlandse beleidsmakers om Bouterse tot verdachte te maken en ook nog veroordeeld te krijgen. “Er zijn miljoenen geïnvesteerd in het onderzoek en er moet een zeker psychologisch rendement uit voortkomen.
  Het is de Nederlandse politiek die er baat bij heeft dat Bouterse veroordeeld wordt, want zij wil immers bepalen wie er in Suriname gekozen wordt en wie niet. Het zijn helaas aspecten die niks met het recht te maken hebben. Zelfs een blind paard moet begrijpen dat er politiek met deze zaak bedreven wordt.”-


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES