dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Volkspartij constateert moreel verval

Surinaamse Volkspartij constateert moreel verval

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jun – Het moreel verval grijpt steeds meer om zich heen in Suriname. Dit stelt de Progressieve Surinaamse Volkspartij, PSV, naar aanleiding van de controverse tussen het Staats Ziekenfonds en de huisarts Anil Mansaram, De publieke bekentenis van Mansaram dat hij niet correct heeft gehandeld bij het opbouwen van zijn cliëntenbestand is ongestraft gebleven.

“Het heeft de PSV verbaasd dat hiermee deze zaak als afgehandeld wordt beschouwd door het S.Z.F. en aan drs. Mansaram zonder enige reprimande of tuchtstraf een nieuwe overeenkomst is aangeboden”, stelt de politieke partij. De verklaring is nota bene afgelegd in bijzijn van SZF-functionarissen als een soort compromis. Mansaram heeft zijn aanklacht wegens smaad ingetrokken bij het Openbaar Ministerie.

Aan de andere kant mag hij diensten blijven verlenen aan het fonds, dat hem eerder had gedwongen de dienstenovereenkomst op te zeggen. De PSV zegt zich al enige tijd zorgen te maken om het moreel verval in de samenleving en constateert dat er steeds makkelijker toe wordt overgegaan ethische overwegingen aan de kant te zetten bij het nemen van beslissingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Ach het was misschien meer een administratieve slordigheid. Ik denk niet dat Mansaram die patienten verzonnen heeft, hij had alleen geen zin ze allemaal persoonlijk te laten tekenen onder een formulier van de SZF en heeft toen zijn eigen handtekening onder het formulier gezet. Daarbij heeft hij niet helemaal correct de procedure gevolgd, vervolgens zijn de arts en het SZF elkaar in de haren gevlogen, en nu hebben zij het bijgelegd.Er was dus niet sprake van een financiele fraude oid, althans voor zover mij bekend.

  PSV moet hier niet zo flauw over zeuren en van een muis een olifant maken uit politiek winstbejag. Laat deze jonge arts zijn werk doen en laten we er vooralsnog maar van uitgaan dat hij van zijn slordigheden geleerd heeft. De kwestie heeft al genoeg in de publiciteit gestaan.

  Soms moet je mensen ook kunnen vergeven cq een kans geven, ook dat valt onder de christelijke normen en waarden, heren en dames van de PSV !!!!


  Maak melding
 2. Heren van PSV, is het UWE nog niet duidelijk wat in Suriname speelt???,vraag u,uw zelf niet af
  waarom zijn zus meteen,naar de assemblee toestapte? ik heb er geen woorden voor,iemand die zich schuldig maakt aan duistere praktijken mag gewoon zijn praktijk verrichten was het een kleine man,nou dan weet u wat er gebeuren zal,In Suriname zie ik geen verbetering.er is gewoon geld op tafel gesmeten,deze arts verdiend een tuchtstraf ja
  wel,wel, In Suriname kan alles.stelletje bandieten die het land steeds achteruit brengen met duistere praktijken.Berispingen????,is niet bekend bij deze leiders .zijn zus heeft voor anderen een grote smoel er wordt dichtbij haar gesjoemelt en is blind voor ze heeft de left gehad ondanks er duidelijke bewijzen zijn in de bres te springen
  voor deze situatie wat een schande.men zal blijven stelen een iedere komt en speeld zijn deel.God ZIJ met jullie. vertrouwen is zoek bij de ziekenfonds dit is spelen met noden van arme mensen.

  Akuba


  Maak melding
 3. De mensen die corrigerend moeten optreden kunnen dat niet omdat ze zelf op een dubieuse manier aan de macht zijn gekomen dus wat wil je??????venetiaan beloofde alles met wortel en tak uit te zullen roeien maar vergat dat,als hij dit gaat doen,hij zichzelf uitroeit!!!!!!!.


  Maak melding
 4. Ach, posting #1, onderstreept wat er in dit artikel wordt gezegd. Daarom gaat het niet goed in het land, juist vanwege deze ‘laat maar waaien’ attitude.


  Maak melding
 5. Bij het lezen van dit soort berichten,bekruipt mij het gevoel,om samen met anderen een intellectuelecoup te plegen,weg met het gedonder van fraude,roven,hulp aan familieleden en kennissen.Maar tja, binnen no-time worden wij weggebonjourd door het stomme stemvee.
  Surinamers(het stomme stemvee) zijn mede verantwoordelijk voor het wel en wee van Suriname,zij kiezen steeds maar weer voor dit soort lieden,want ze zijn wars voor vernieuwingen.

  1 ding is er goed uitgekomen,zus van dr.Mangal staat lekker in haar hempie,lekker puhhhhhhhhhhhhh voor haar,zo zie je maar weer,dat ze zeker weet had van het gesjoemel van broerlief,en maar zg,opkomen voor zijn goede naam pfffffffffffffffff.


  Maak melding
 6. Dat na wan sanie 01-06-2007 dus joe wannie taigy mi no-w fosie ding man she na torie.

  Fool your self…dat ding wordt van kwaad tot erger.
  Schurkerij, manipulatie, malversatie’s noem ze allen op, jij vindt ze…FRONTAAL…Bende.


  Maak melding
 7. Laat maar waaien attitude… is dat soms ook van toepassing op de Heer toen hij sprak “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen”?
  Volgens mij gaat het land eerder ten onder aan dit soort geneuzel in plaats van gewoon aan het werk gaan.
  Dat neemt niet weg dat ernstig zaken zoals fraude of diefstal hard aangepakt moeten worden. En wat te denken van de vele spook ambtenaren; dat is ook een vorm van diefstal.

  Hier gaat het om een hard werkende arts die een slordigheid heeft begaan, en daarvoor is hij op de vingers getikt. Daarmee is de zaak van tafel in een volwassen maatschappij. Dan gaat men weer aan het werk in plaats van maar door te blijven zeuren.


  Maak melding
 8. dit is de beloning dat je krijgt als je land en volk besteeld,
  oweeeee je durft het land op te bouwen dan lusten ze niet alleen je zweet maar ook je bloed.
  met dit recept is armoede troef.

  a tang so


  Maak melding
 9. Het blijkt dat men zeer selectief omgaat met ethische vraagstukken. Als de politieke leiders het goede voorbeeld geven dan volgt het volk. Maar als een leider van een arbeiderspartij als SPA niet de eer aan zich zelf houdt vanwege het strafproces dan kun je onmogelijk van het gewone volk verwachten dat deze zich anders gedraagt. Dus niet met de mond ethische waarden belijden maar met daden. Overigens is hij niet de enige politicus die zich daaraan bezondigt. Waar blijft de kritische massa?. Blijf het volk dom houden en gebruik hen als stemvee voor de eigen doeleinden. Is het dan raar dat jonge surinamers hub heil andere zoeken???. Laat men naar de oorzaken kijken en geen struisvogel zijn.


  Maak melding
 10. De constatering is juist maar reeds lang achterhaald. Opeenvolgende regeringen hebben ook al te vaak bewezen, niets aan het moreel verval te doen. Naar mijn mening omdat zij zelf debet hier aan zijn. Immers de pot verwijt de ketel dat het zwart ziet, dus er gebeurt verder niets. Sarie tory

  Een antwoord op dit vraagstuk zou m.i gezocht moeten worden bij het volk zelf, en dan bedoel ik dit met enig verwijt, dat het volk eindeloos blijft klagen maar dat er niets terzake wordt bewerkstelligd. Al te vaak de constatering ”De caravaan rijdt verder en de honden blaffen.” Dit mag niet zo blijven want dit levert frustraties en inbreuk in solidariteit op. Een inperking in het proces van Surinamisering en de onderdrukking van het geloof in eigen kunnen.

  Bedenk aan de andere kant wel, dat diegene die zich volksvertegenwoordiger noemen en die nu aan de macht zijn, alle belang hebben om de situatie zo te houden zoals het nu is omdat het ten voordele geldt van het eigen belang.

  Thans zal er sprake moeten zijn van een mentale ombuiging, dat men zich meer dan ooit zonder schroom zal moeten richten en volharden in acties, in wat voor vorm dan ook. Dit vraagt om nationale eenheid met durf en moed om offers te brengen.

  Het is dus tijd om kritisch af te rekenen met dit gajes en het moreel dat zo laag is.

  Truetory


  Maak melding
 11. De Arts Mansaram verdient een kans hij heeft zijn fouten ingezien en zijn excuses aangeboden wat wil je nog meer van die arts zijn zus als volksvertegenwoordigster moet gewoon bedanken iemand die publiekelijk meewerkt met fraude want zij weet dat haar boer fout zat en deed alsof haar neus bloedde en over 5 jaar heb je zo iemand als mini-ster wat denk je dat op zo’n ministerie zal plaatsvinden. PSV tijdens jullie regering periode in de jaren 70 wil ik weten, als Suriname die periode een rekenkamer en clad hadden, die functioneerde nee stop jullie met t volk zand in de ogen te strooien, terwijl jullie maken deel uit van de politieke elite boeven iemand die zijn of haar fouten heeft ingezien is genoeg gesraft laat die man in alle rust zijn beroep beoefenen er zijn velen, maar hij is uit de mand gevallen


  Maak melding
 12. Suriname!!!!!!!!!!! een weelderig weiland met sappig gras,waar er voornamelijk ezels grazen. (bandieten foefoeroe-mang kirie-mang mordenaars schurken lee-beesten en taki sma sanie …… pima beest)


  Maak melding
 13. psv is een verlengd stuk van front , die oude garde moeten hun mond houden , in de jaren 70 hebben zij suriname ook naar zijn verdoemenis geholpen, die zijn ook corrupt geweest als de pest , nu willen zij de brave gasten uithangen . trouwens alle politieke lijders(LEIDERS) in sur zijn met de paplepel groot gebracht om het volk te belazeren , wijs mij er een aan die niet besmet is , het volk gaat om de 5 jaar trouw naar de slachtbank, keer op keer doet het volk mee aan hun eigen slachting, dat anil mansaram nu de boel heeft bedonderd , wordt er een hele ophef van gemaakt er zijn toch ook ministers geweest die hebben lopen graaien in de staatkast , hoor je nu nog wat van , waar was de psv toen amafo met staatsgeld een feestje had verbouwd , wie houdt wie voor de gek


  Maak melding
 14. PSV.. ik hoorde een lied in gedachten toen ik dit las…”””zing””… Sin sie kondri bing di…. a bing siti so… a bing siti nanga foefoeroe mang….la la la la la la la la la etc.etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES