Surinaamse Minister opent conferentie in A’dam

12

Op zaterdag 9 juni a.s. opent Michel Felisi, Minister van Regionale Ontwikkeling, de landelijke werkconferentie ‘Eén jaar na de watersnoodramp in Suriname – Van noodhulp naar duurzame ontwikkeling’ in Paviljoen Het Oosten te Amsterdam.

Ruim één jaar geleden, zaterdag 6 mei 2006 om precies te zijn, werd het binnenland van Suriname getroffen door een ongekende watersnoodramp, doordat de Suriname, Lawa en Tapanahoni rivier buiten hun oevers traden ten gevolge van hevige regenval in het zuiden van Suriname.

De landelijke werkconferentie is een initiatief van Marron Stichting Dufuni en zal worden gehouden in Paviljoen Het Oosten, Sarphatistraat 410 te Amsterdam. Aanvang plenaire bijeenkomst is 13.30 uur (inloop 12.30 uur) en afsluiting om 17.30 uur. De dag wordt voorgezeten door CDA Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier en het slotwoord wordt verzorgd door Burgemeester Job Cohen.


12 REACTIES

 1. ja, het nuttige in deze is om de suri’s in nederland zoet te houden opdat in vervolg wederom geld ingezameld kan/zal worden voor Suri, terwijl de politiek achterover geleund een goed leven leiden in Suri.En natuurlijk dat de minister even op vakantie kan.


  Maak melding

 2. 1. Wat is het nut van deze conferentie?
  2. Waarom Kathleen Ferrier. Is het omdat zij van Surinaamse afkomst is. Zij is toch geen woordvoerdster voor Suriname.
  3. Wanneer houden de goedkope reisjes van de Surinaamse ministers op?


  Maak melding

 3. Het is een vakantie voor Felisi. In de eerste plaats is hij daar om te gaan bedelen.
  Ten tweede gaat hij om hulp vragen van ex-surinamers die als zij naar suriname willen eerst een visum moeten aanvragen en aantonen wie ze gaat verzorgen in suriname en dat ze weer ophoepelen na hun verblijf.
  Het wordt tijd dat we die ministers gewoon weigeren te ontvangen en ondersteunen tot dat wij zonder enige hinder terug kunnen naar ons geboorteland.


  Maak melding

 4. Mij god man wat is het nut hiervan
  Wat een domme actie
  ze denken nog steeds dat de patatas meer kunnen doen voor ons dan wij voor onszelf
  De minister wil gewoon een snoep reisje


  Maak melding

 5. Schryfster # 5 KS, change jouw rot paspoort en wordt Surinaamse zodat je geen visum meer nodig hebt om naar Suriname af te reizen. Ik woon in Amerika en moet voor iedere reis $$$45 neer tellen voor een visum, maar ik klaag niet.


  Maak melding

 6. Felisi gebruikt een oneigenlijk argument om het festival met South South West en zijn in Tilburg woonachtige volgelingen mee te maken.


  Maak melding

 7. Ik vraag mij af waarom zulke oom tom types suriname vertegenwoordigen. In Suriname komen Surneds niet aan bod en hebben de blanken het nog steeds voor het zeggen.


  Maak melding

 8. Eduard Lypson:

  Jij bent zeker een van die amerikanen die in Miami zit te niksen. Jij begrijpt natuurlijk niet dat sommige ex-surinamers constant hun paspoort nodig hebben en dat niet voor 3 weken kunnen opgeven om aan een fu..ing visum voor suriname te komen.


  Maak melding

 9. Enkele reacties wijzen terecht op het feit dat SuriNeds goed zijn om hulp te geven wanneer dat nodig is maar zelf niet echt welkom zijn in hun geboorteland. Jaarlijks sturen velen nog honderden miljoenen euro’s aan hulp naar hun familie.

  Ook de vele vakantiegangers zijn een goede inkomstenbron voor het land. Ouderen die willen remigreren moeten 35% belasting van hun weinige en door de Nederlandse overheid al gekorte AOW betalen.

  Het zou al veel schelen als voor SuriNeds de visumplicht wordt afgeschaft. Ik denk ook aan marktconforme vliegtarieven zodat veel meer toeristen naar ons mooie land kunnen.

  Als elke toerist minmaal €1.000,= uitgeeft is het makkelijk na tegaan wat dit voor extra inkomsten en werkgelegenheid oplevert.

  Maar helaas, de Surinaamse machthebbers staan niet graag hun grip op de SLM af en daarmee hun makkelijke grijp naar de inkomsten van deze monopolist (ism KLM?Martinair). Dit getuigt van kortzichtigheid en gebrek aan visie.

  Jaarlijks gaan minimaal 60.000 SuriNeds op vakantie (lees familiebezoek) naar hun geliefde geboorteland. DE Surinaamse overheid ziet hen als lopende portemonee en niet als mensen die daadwerkelijk een grote bijdrage aan de ontwikkeling van hun geliefde land kunnen bijdragen.

  Wiker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.