zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname heeft water onder controle

Regering Suriname heeft water onder controle

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – De regering heeft de situatie rond de wateroverlast onder controle. Dit zeggen vice-president Ramdien Sardjoe en minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken, OW. De regering is in staat de kosten voor versnelde ontwatering te betalen uit de begroting. Er is geen behoefte aan een speciaal fonds of crisisaanpak.

Parlementariër Jennifer Geerlings-Simons had om zo’n aanpak gevraagd. Maar die blijkt niet nodig. Ook is er geen reden voor een crisisteam op regeringsniveau. Sleutelwoord is effectiviteit. Dus worden oriëntatiebezoeken van regeringsfunctionarissen aan getroffen gebieden wel nuttig geacht, maar niet perse noodzakelijk. “Het is afhankelijk van een aantal omstandigheden”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd.

Soms moet de voorkeur gegeven worden aan het coördineren. “Ik kan daar gaan, maar kan niks doen met mijn plaatselijke aanwezigheid. Door in Paramaribo het mechanisme op te bouwen en te werken aan oplossingen kan ik veel meer doen”, aldus Sardjoe. De regering tracht nu koortsachtig financiering te vinden voor het Master Ontwateringplan Paramaribo, dat ongeveer negentig miljoen dollar gaat kosten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

22 REACTIES
 1. Kakelt op basis van eerdere ervaringen.Niet gaan.Want nu kun je geen zetels binnen halen.God sta me bij en laat een keer de verkiezingen samen vallen met een gelijksoortig wateroverlast.


  Maak melding
 2. Ramdien Sardjoe ik wens je veel geluk! negentig miljoen dollar is veel geld. Ik heb een iedee. Als je 50.000 mensen in een rij laat staan, net als een ketting. Ze hoeven niet te lopen en ze blijven maar op een plek staan. Je gaat op een plek waar die grote stenen zitten. 50.000 mensen is ongeveer 50 km afstand. Dus je kan die stenen 50 km verplaatsen. Ik bedoel stenen van 1-3 kg. Het kost geen vervoer of benzine. Zo kunnen we stevige dijken op alle plaatsen maken. We moeten weer sloten graven. Kokers zijn een grote ramp. Éen kant stroomt het water weg en hoe zit het met die regenwater. Hoe rijken ze die kokers. Dus je ziet wel, alles is gesloten. Schelpen graven moet in Coronie en Saramacca verboden worden. Ik werk ook aan Schelpen (Mollusca). Heb ook een nieuwe schelp van de berg kasikasima als Drymaeus rishwani beschreven. Het zit in de Universiteit van Suriname. Als ik al die schelpen zie, dan blijkt dat het geen fossiellen en ze leven nog in de zee. Waar schelpen gegraven word is dan niet zo oud en vroeger was de zee daar. Je kan nu zeggen de zee geeft en de zee neemt weer terug. We kunnen het land behouden of vergroten door zelf dijken te maken. Het is niet zo moeilijk, gewoon de stenen op elkaar. Jammer dat ik niet meer kan komen. Ik kan de dure vliegticket niet meer betalen.


  Maak melding
 3. Je moet eisen van suralco/billiton en golden star dat ze onmiddellijk 40 % van de winsten die ze maken op de grondstoffen in surbo in de staats kas storten..

  Zoniet laat ze gewoon vertrekken uit surbo..

  Het is uiteindelijk ook hun belang..


  Maak melding
 4. Ik begrijp niets van dit in het bericht.
  Het volgende staat in het begin:

  De regering is in staat de kosten voor versnelde ontwatering te betalen uit de begroting. Er is geen behoefte aan een speciaal fonds of crisisaanpak.

  Daarna staat er:
  De regering tracht nu koortsachtig financiering te vinden voor het Master Ontwateringplan Paramaribo, dat ongeveer negentig miljoen dollar gaat kosten.

  Had de journalist een beetje door kunnen vragen ? Want dit verhaal is zo tegenstrijdig als maar kan.


  Maak melding
 5. Zoals gewoonlijk kijken deze heren weer naar hun eigen privé situatie en niet naar de problemen in het land. Mensen warvan huis en haard beschadigd zijn en die bij elke regenbui onder water lopen, denken er vast anders over. Maar leugens van deze heren zijn we al gewend in Suriname, mogelijk dat het op de Nederlanders nog indruk maakt. Het enige wat Sardjoe onder controle heeft is de scheiding in zijn haardos.


  Maak melding
 6. Goed idee Jadoen!

  Dan worden die domme kiezers gedwongen aan deze ‘ramp’ van een front regering te denken en die weg te stemmen.


  Maak melding
 7. Vtje.laat Sarasara de boel niet oplichten.
  wat hij moet vertellen, is puur dat hij een kanaal laat graven van 30 km rond par’bo +/- 5 meter diep.
  Langs de domein gronden achter krepie(lande)

  Daarin kan hij miljoenen liters hemel water in opslaan.(denk ook aan vissen)
  Dit water kan hij bij eb lekker in de rivier laten stromen..door een sluisdeur te plaatsen.

  Kosten nog geen 1 tot 5 miljoen US.

  Dus tapoe na 50 jaren plan met schurken streken.


  Maak melding
 8. Heel veel bla bla bla en gelul. Ik heb 5 civieltechnici hier die groot Paramaribo absoluut kunnen verhelpen van dit probleem.
  Het enige wat wij willen is de totale controle en zeggingschap over de afdeling ontwatering van OW en direct staan onder de minister van OW en niemand anders.

  Als tegenprestatie kan dit team verantwoordelijk worden gehouden indien hetgeen ze toezeggen onjuist blijkt te zijn met alle evt boete’s.


  Maak melding
 9. Hoeveel van de 90 mln gaat in Sardjoe en Kanhai z’n zak. AUB mensen, laat deze ouwe Sardjoe met pensioen gaan.

  Kan iemand mij vertellen of Dilip Sardjoe (1 van de grootste drugsdealer) familie van deze “vieze” president is?


  Maak melding
 10. Sardjoe die 90 miljoen dollars kunnen heel gauw op tafel komen als alle politici (om te beginnen bij jezelf) hun zakken “LEEG HALEN” wat jullie “sinds 1975” van de STAAT hebben toegeeigend/gestolen. Dan kan het water probleem al gauw aangepakt worden.


  Maak melding
 11. OPROEP..aan de heren aanvoerders…V’tje Sar’tje, Sommetje, Filsie de rest moet volgen.

  De graaf werkzaamheden beginnen op maandagochtend om 7.00 uur A.M.
  Domeingrond no 1. bij jullie allen bekend. neem zelf een schep mee.


  Maak melding
 12. Ja hoor volk van Su. Gaat u maar gerust slapen, niks aan de hand, t is maar een beetje boel veel water. Tot de volgende bui(en)dan zal sardjoe met een ander ouwehoer verhaal komen aan zetten. Voor alles wat noodzakelijk en urgent is , monie no de, maar voor andere onbelangrijke zaken is er wel ergens en potje om te uit te graaien.


  Maak melding
 13. Maandag ben ik persoonlijk gaan kijken als die pompgemaal aan de Davidsimon straat in bedrijf was en ik reed door ca. 40 cm water dat op de Wilhelminastraat lag en zag dat deze pompgemaal niet in bedrijf was .En als ik dan terug rij via waterkant zag ik tot mijn verbazing dat de Suriname rivier ruim 2 in de diepte nog aan water kon hebben.
  mijn conclusie is :DAT DEZE FRONT REGERING (VENETIAAN EN SARDJOE)SURINAME MOEDWILLIG IN EEN NOODSITUATIE BRENGEN OM BUITENLANDSE DONATIE TE TOUCHEREN WANT ZE HEBBEN DE SMAAK AL TE PAKKEN (binnenlandse watersnood)


  Maak melding
 14. Negentig miljoen dollar,,,,,, wow zoveel geld…
  Suriname telt 400.000 inwoners. Om een huis te bouwen heb je ongeveer 25.ooo dollar nodig.

  Waarom gaan al die surinamers niet een ander huis bouwen in de bergen. Daar is het tenminste kurkdroog.

  Van die 90 miljoen is 20 miljoen voor Vene, 15 miljoen voor Sardjoe, 10 miljoen voor Gilds (deze heeft al flink geld gemaakt in de drugs,dus hij krijgt wat minder), 5 miljoen krijgt Brunsie.( brunsie heeft al heel veel banken beroofd ,dus hij heeft geld zat. 5 miljoen krijgt Somo. Deze sapakara beroofd suriname nogsteeds. Dus hij kan het bedrag aanvullen.

  Sardjoe heeft de stemmen niet meer nodig dus hij gaat geen waterlaarzen meer kopen om de arme stervelingen te bezoeken. Hij weet wanneer hij hun gaat bezoeken. Droge tijd…verkiezingstijd…

  stelletje boeven…


  Maak melding
 15. bla blabla bla bla waterover last gaat altijd een probleem zijn als suriname geen dam heeft en de afvoerkanalen niet goed werken. deze regering moet gewoon weg sorry voor die goede ministers. maar anders kan het niet.


  Maak melding
 16. eerts zie dan geloven want in Su doet men aan veel beloven .

  Het verhaal gelijkt op met stroopgesmeert kun je veel vliegen vangen??

  Noem mij in su een gebouw of instelling die na de onafhangkelijkheid is neergezet ten bate van de weerloze burgers??

  Alle ministieri”s en gebouwenzijn uit de koloniale tyd.

  Een land 3m boven de zeespiegel waar nog zulke taverelen plaatst vinden duid op laksheid en onvershilligheid.(Het verstand zit nog klem onder het juk van kolonialisme van toen)
  LAAT HET LAND KANALISEREN DOE IETS VOOR DE 500000 MENSEN DOOR de rijkdommen van het aan te wenden voor de welvarendheid en welbehagen van het volk dan zul je ook gezonde natie kunnen bouwen anders ??

  Suriname kan en mag nooit onderlopen want je kan een goede irrigatie systeem opzetten vanwege de vele rivieren

  deng tja stof (dotie)

  Glenno


  Maak melding
 17. zeker wetren als ieder zijn eigen straatje goed schoonhoud,zijn de problemen al een stuk minder en daarnaast moet ook van regering zijde zeker een heleboel gedaan worden ,niet alleen vd burgers ,zo gemakkelijk kom je er niet van af groetjes bert


  Maak melding
 18. nr 11. Jay
  Wees toch objectief. Niet verstandig van je. Jou reactie mbt corruptie en rampen is begrijpelijk. Aub probeer binnen de grenzen van het toelaatbare te blijven. Overigens is een ieder vrij te zeggen wat hij wil.Geen censuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES