zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse scheepsbouwer krijgt miljoenenopdracht

Surinaamse scheepsbouwer krijgt miljoenenopdracht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – De Surinaamse Dok- en Scheepsbouw Maatschappij NV, SDSM, gaat vier containerschepen bouwen voor de in Hong Kong gevestigde Caribbean Maritime Limited, CML. Het project heeft een waarde van ruim twintig miljoen dollar. SDSM is gekozen na strenge selectie.

“Ze hebben eerst naar faciliteiten in onder meer Guyana en Trinidad gekeken en hebben uiteindelijk voor ons gekozen”, zegt president-commissaris Rajen Pahladsingh van SDSM tegenover de Ware Tijd. De beide bedrijven hebben een intentieverklaring getekend voor de bouw van de boten in Suriname. De bouwtijd is gesteld op een jaar. Er zullen voorgebouwde delen naar Suriname verscheept worden voor assemblage.

Het project schept ongeveer honderd en vijftig banen, waarvan vijftig gereserveerd zijn voor Chinese vaklui van CML- dochteronderneming Guangzhou Pan Yu Shenhai Shipyard Co. Ltd. Het is de eerste keer dat het bedrijf een opdracht voor containerschepen in de wacht sleept. De schepen zullen worden ingezet voor vrachtvervoer in het Caribisch gebied.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. wat mooi dat suriname zoiets binnenhaald!!! hopen dat de 50 chinezen wel vertrekken na dat jaar en dat ze geen 50 supermarkten gaan openen…


  Maak melding
 2. Proficiat SDSM. Goed begin hopelijk zal dit meer werk opleveren dus lever kwalitatief hoogwaardige containerschepen af. Kwaliteit gaat hand in hand samen met continuiteit.


  Maak melding
 3. raa raa ?/// wat zal er met de 20 miljoen dollar gebeuren na afronding van het project,of misschien zelfs voor de afronding.Zakkenvullers in de regering.


  Maak melding
 4. Ik denk nu nog alleen aan de Franse Revolutie
  van 1789.

  Toen werd alles wat niet deugde aan de kant gezet om een nieuwe maatschappij te krijgen.

  30 jaar onafhanelijkheid en 30 jaar ellende, bijna hongersnood, watersnood.

  Politici verklaren dat ze niet naar de plekken van onheil gaan omdat deze niets aan de oplossing toevoegt. Deze lafaards zijn bang voor een confrontatie met het volk. Ze hebben hun zetel binnen. Triest!!!


  Maak melding
 5. nr. 11. Sari. Die man Sara-sara was zijn auto even kwijt…dank jij dat hij of de anderen gek zijn.

  Ze krijgen tja-auw-tjauw….pai-pai.
  Een stevige kotie go-go voor het bedonderen.
  Dus: even lekker thuis, de straat is te gevaarlijk….vol levende lopende labaria’s


  Maak melding
 6. ai sari
  ze gaan niet naar de plekken des onheils omdat ze geen oplossing hebben.

  ze zitten hoog en droog, hydrofoor afstandsbediening voor de poort cellulair voor elk kind ook de buiten kids,
  te midden van de ellende wanen zij zich in de hemel en noemen zich democrats.

  these leaders brings poverty they lack the love for the people.


  Maak melding
 7. Het zou echt een wonder zijn als Pahladsingh als tassen sjouwer van Sardjoe geen munt uit zijn relatie had kunnen slaan.Men praat over 50 chinezen maar wie van ons gaat tellen want ik weet wel zeker dat dit weer een foefje van de chinezen is om Taiwan weer verder van Suriname te houden met hun 1 miljard dollar en hiermee is ook weer een reden gecreeerd om duizenden chinezen binnen te laten maar deze zullen wel stemgrechtigden worden voor de VHP.Want van de hindoestanen zal de vhp het de komende verkiezing niet hebben.


  Maak melding
 8. IK,stel voor dat bij de 50 chinezen vaklui dat er 1 surinamer(of 2) mee kijkt hoe het moet en leert, zo dat suriname ze de volgende keer niet meer nodig heeft, ik hoop dat de andere honderd niet van 1 soort zijn.
  want het is al lang bekent dat sommige surinamers(hundisanen en chinezen)toch hun mensen voor trekken en de andere bevolking groepen links laten liggen.


  Maak melding
 9. Laat die blakamangs toch zelf iets beginnen..

  Commentaar leveren op een andere volk is makkelijk…

  Begin op para die jungle open te kappen en plant kasaba bana,daar heb je geen hulp nodig uit het buitenland..

  coroniaan kan makkelijk kokos koek maken en op de scholen verkopen of gewoon kokos langs de weg verkopen..daar hoef je geen drs te zijn..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES