maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIn Suriname veroordeelde Europeanen mogen weg

In Suriname veroordeelde Europeanen mogen weg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mei – Europeanen die veroordeeld zijn tot gevangenisstraf in Suriname, mogen voortaan hun straf uitzitten in het land van herkomst. Het parlement heeft het Europees Verdrag inzake Overbrenging van Veroordeelde Personen goedgekeurd. Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie kan nog nauwer worden samengewerkt met andere landen.

Toetreding tot het verdrag uit1983 betekent immers dat Europese burgers meer rechten worden verleend. Als gedetineerden wordt hen de kans geboden om in eigen vertrouwde samenleving te resocialiseren. Dit past in het Surinaamse strafrechtssysteem dat zoveel mogelijk resocialisatie nastreeft. In Suriname zitten ruim tachtig buitenlanders gevangen, waaronder negentien Nederlanders.

De rest bestaat uit Brazilianen, Colombianen en Guyanezen. Het aantal veroordeelde Surinamers in Nederland is ruim honderd. In andere Europese landen zitten vier vast, in Cuba vijf en in Zuid-Amerikaanse en andere landen vier. Suriname heeft als voorwaarde voor toetreding geëist dat de verzoeken in het Nederlands worden opgesteld om interpretatieproblemen te voorkomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. hihihih, maar niemand komt in suriname terug om te ..whatever..
  en terecht ook, die mens onterende gevangenissen in Suriname.
  Is er ergens niet een verdrag dat verbied dat er zoveel mensen in een cel moeten.Santhoki schijnt zich daar niet zoveel van aan te trekken.


  Maak melding
 2. Dus een toename van het aantal europeanen die een gokje gaan wagen…..stomme zet Santhoki. Het probleem wordt nu alleen maar erger. De surinaamse gevangenissen zijn een goed afschrikmiddel voor europeanen, nederlanders, om geen drugs te smokkelen.

  Ik had het anders aangepakt.


  Maak melding
 3. Ik vind het ronduit schandalig dat criminele overtreders van de Surinaamse wetten hun straf in `eigen’land mogen gaan uitzitten!!!
  Bàhhhhh…… op die manier leren ze het niet af en proberen ze het de volgende keer weer zodat ze in NL lekker van alle gemakken kunnen worden voorzien of met vervroegde vrijlating naar huis kunnen.
  We weten namelijk hoe kort de straffen in NL zijn… voor moord/doodslag hoef je haast niet de bak in … laatstaan voor het vervoeren van bolletjes, misdaad gepleegd in een ander land!!!
  Van mij mogen ze met z`n tienen of mèèr in een vieze cel, leren ze het af en denken ze wel 10 keer na èèr ze weer de Suri- wetten overtreden!
  Als je stoer genoeg bent om de kans te wagen om de wet te overtreden dan moet je ook de straf uitzitten in het land van de overtreding…… punt

  No mercy, na mi taki!!!


  Maak melding
 4. Harry, 1 keer raden waarom Europeanen weg mogen.. er zijn cellen tekort daarom. Het aantal(mpp)criminelen onder de surinaamse bevolking is toegenomen… dan is er idd meer ruimte voor onze gevangenen:)


  Maak melding
 5. 25 plus man in een cel. en er zijn 19 nederlanders in al die cellen.
  hun vertrek zou alleen ruimte winst betekenen als er 2 cellen in heel suriname waren. dit land telt veel meer dan 2 cellen, dit land telt veel meer dan 2 overvolle cellenhuizen. dus het vertrek van 19 nederlanders lost niks op voor de andere gevangenen. er moeten meer cellenhuizen gebouwd worden. er moet ook een nieuwe santa boma komen.


  Maak melding
 6. Sandoppie moet zich meer op interne zaken richten zoals roof, geweld en diefstal. Het is duidelijk dat zijn salaris betaald wordt door Europeanen.

  Wiens brood men eet diens woord met spreekt,


  Maak melding
 7. Hey Sandoppie voor dat ik het vergeet,

  Hoe zit het met de gebroeders van Yokohama,
  waarom mogen die niet hun straf in eigenland zitten. Zie je niet dat je krommeverstand weer een feit is???

  NEderlanders worden wel uitgeleverd om hun luxe bestaan voort te zetten en Surinamers dan? ZIet die sandoppie niet dat het een eenrichtingsverkeer is?

  Mi E begi gado foe meki deng wittie mang opo you ai,… Je bent gewoon een landverrader en een echte hollandse eigen haring


  Maak melding
 8. Europeanen die hun srafbare feiten plegen in ons land mogen niet gestaft worden daar komt t op neer, omdat de ervaring wordt geleerd dat wanneer die mensen zijn teruggestuurd naar hun land van herkomst, dan worden ze nooit meer vervolgd onder de mom de tijden van voorarrest past niet in de europese strafrecht


  Maak melding
 9. Zo maakt Suriname de weg vrij voor bolletjesslikkers om hun gang te gaan, want zij weten dat zij geen straf krijgen voor hun daden in Nederland. Ik zou hun gewoon de straf in Suriname uit laten zitten. Dan weten zij tenminste wat gevangenis is. Of speelt hier een financiele kwestie voor Suriname.

  ramses


  Maak melding
 10. nu kan je met gerust hart drug uit sur mee nemen, als je gepak word geen probleem, je gaat toch in ned in de gevangenis, wat niks voor stel ha ha


  Maak melding
 11. Voor de geenen die het niet weten!!! ook in nederland zijn de wetten en maatregelen aan gepast.vroeger kon je de volgende dag na aanhouding op schiphol met 5oogr coke op het vliegtuig retour paramaribo.tegenwoordig wordt je niet terug gestuurd en kan je met 100gr op zak al een jaartje brommen.dus stoffie tot ziens in 2008.goede zet van sandokhan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES