dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister wars van emoties rond Taiwan

Surinaamse minister wars van emoties rond Taiwan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – Emoties mogen geen rol spelen bij het beoordelen van eventuele samenwerking met Taiwan. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het aanbod om enkele grote ontwikkelingsprojecten te financieren moet dus nuchter bezien worden. One-Chinabeleid heeft er absoluut niets mee te maken.

Integendeel, samenwerking met Taiwan biedt kansen. “Als de ontwikkeling van Suriname daarbij gebaat is, dan is het zeker de moeite waard om dat in beschouwing te nemen en niet emotioneel daarover te reageren, maar rationeel. Per slot van rekening gaat het niet om China of Taiwan, maar meer over de ontwikkeling van Suriname”, zegt van Ravenswaay tegenover Dagblad Suriname.

Als enige vertegenwoordiger van zijn politieke partij Alternatief Forum gaat Van Ravenswaay wel mee met het regeringsstandpunt. Wel zou tenminste het aanbod overwogen kunnen worden. Beseft moet worden dat Suriname zelf moet zorgdragen voor zijn ontwikkeling en er zelf verantwoordelijk voor is. “Het gaat niet om China of Taiwan, maar om de ontwikkeling van Suriname”, aldus Van Ravenswaay.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Somo heeft gezegd… tot 2010 speelt hij mee met one china.
  Want er is een verdrag tot 2010.Straks moet men in 2010 niet zeggen somo maakt rare sprongen als hij geen one china meer wilt spelen. vene doet alsof er een one china forever verdrag bestaat.
  Verder moet china dat ding tussen hen en taiwan oplossen en niet de wereld opzadelen met het geschil tussen china en taiwan.aan tafel gaan oplossen. en dat one china probleem behoort tot het verleden.


  Maak melding
 2. Somo is nu de baas en wie wil mag of moet hem eruit schoppen verder basta…Somo is nu Solo
  en wil geld zien…Sarasara wil dit ook zien, normaal VHP. geld, geld, moet komen.

  Vtje blijft slapen en wacht op collecte centjes.

  (spr. SR uit)Somo/ Sohlo, de Baas van Vtje en Sarasara.

  Oom lip en Bab oor


  Maak melding
 3. goed gezeg meneer de minister helder ik heb verder niets meer aan toetevoegen, ik zij het al in mijn eerdere reaktie het gaat om suriname en niet om partij belangen of wie er rijker van word maar ik ben bang dat het laaste de doorslag zal geven .


  Maak melding
 4. Minister je hebt gelijk t gaat niet om China of Taiwan maar Suriname maar die oude elite politici de meeste van hen kiezen niet voor t Surinaams volk maar voor hun eigen portomonee, anders zouden ze geen dollars accepteren van China om Taiwan buiten de deur te houden.China onderhoudt betrekking met landen die hechte banden met Taiwan hebben, maar van hen mag Suriname dat niet omdat de politieke elite hebben chantage geld geaccepteerd van China men één woord men heeft 500.000 duizend inwoners verkocht voor 1 dollar cent een verstandige heeft een half woord nodig ps Surinamers wordt politiek bewust wanneer je gaat stemmen en t wordt nu tijd dat de president wordt gekozen door t Surinaams volk, anders zullen we jaar in jaar uit meegesleurd met ALIBABA met de 12 rovers kijk even na tot heden hoe regering in Suriname tot stand komen t is de koek delen


  Maak melding
 5. Taiwan is een van de grootste investeerders in de Chineese economie. dat weet de surinaamse regering zeker niet. china is niet vies voor het geld van Taiwan. dus suriname, haal je voordeel uit banden met Taiwan. one china politiek betekend niet dat china bepaald met wie suriname in zaken doet.
  het wordt echt tijd dat de surinaamse overheid het chinesen probleem oplost. door bijvoorbeeld alle chinesen die een vergunning krijgen voor een bedrijf of winkel in suriname te beginnen te verplichten een percentage surinamsers in dienst te nemen. dat zijn zaken die in andere landen normaal zijn. dan voorkom je dat de bevolking zich tegen de chinesen gaat keren.


  Maak melding
 6. Zoals ik uit de economie-schoolboeken van Prof.Heerjte toentertijd heb geleerd:(Suriname heeft) grond en grondstoffen,en (Taiwan heeft)kapitaal.Deze factoren betekenen productie.Dus waar wacht Su nog op.


  Maak melding
 7. Nr 7. A. Wouden zulke vragen moet u niet stellen.

  Men verkoopt het liefst voor 0.10 dollar cent grondstoffen per ton.

  En gaat daarna lekker zitten als “Bokito”, dit omdat men witman weer lekker blij gemaakt heeft.
  Oom Lip en Bab Oor hartelijk dank en nog vele na deze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES