zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChevron Caribbean werkt aan olielek in Suriname

Chevron Caribbean werkt aan olielek in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – De lekkage van een grote hoeveelheid brandstof bij een Texaco-pompstation te Catharina-Sophia, Saramacca, wordt aangepakt. Dit meldt licentieverlener Chevron Caribbean Inc. Besloten is onder andere om het pompstation te sluiten om de gemeenschap en het milieu te beschermen. Volgens de pomphouder komt de reactie laat.

Pomphouder Djaiman Doelhamid zegt vanaf oktober 2006 alarm te hebben geslagen bij Chevron. Hij besloot de autoriteiten zelf te informeren toen niet werd gereageerd. Chevron zegt het bedrijf direct gesloten te hebben. Volgens de Ware Tijd zijn de autoriteiten formeel niet in kennis gesteld. “Het voornaamste zorgpunt voor Chevron is de veiligheid te garanderen van de bewoners in het omliggende gebied, alsook het milieu”, stelt Chevron.

Er is een responseplan uitgevoerd om elke mogelijke vorm van vervuiling te onderzoeken en te corrigeren. De brandstofinstallaties van het station zullen of hersteld of vervangen worden. Ook zullen de pijpleidingen vervangen worden. Er zijn eerder problemen geweest met de opslag van brandstof bij een Texaco-pompstation. Sindsdien is afgesproken dat lekken meteen gemeld zullen worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Wie schade lijdt moet schadeloos gesteld worden…zelf de omgeving i.v.b..milieu.

    Hallo olieboys het wordt neertellen.

    Dit vooral omdat wij leven in een… USD..EURO tijdperk
    Dus de miljarden liggen overal, zelf de communisten zijn gezwicht… daardoor hebben de kapitalisten groot feest.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES