dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieArbeidswetgeving in Suriname wordt gemoderniseerd

Arbeidswetgeving in Suriname wordt gemoderniseerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mei – Er wordt hard gewerkt aan modernisering van de arbeidswetgeving. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Zowel naar werkgevers als arbeiders toe zijn er nieuwe voorzieningen nodig. Internationale en nationale ontwikkelingen dwingen tot snelle aanpassing.

Suriname wil zo goed mogelijk bij blijven. Gericht wordt naar vooral de Internationale Arbeidsorganisatie, ILO, en de Caricom. “De arbeidswetgeving zal gemoderniseerd worden in lijn met standaarden van de ILO en wetgeving van de Caricom”, zegt Amarello-Williams. Om de kans op succes te vergroten zal zoveel mogelijk worden samengewerkt met de vakbeweging en werkgeversorganisaties.

Dat past binnen het streven naar tripartisme, het samengaan en samenwerken van de sociale partners. Het is leidend principe van de ILO. Aan de andere kant moet ook de onderlinge communicatie verbeteren. Er doen zich nog te vaak misverstanden voor wat betreft de rechten van arbeiders en werkgevers. Die zijn door de ILO netjes uitgewerkt en de kunst is nu onderlinge afspraken te maken over wat mag en wat niet binnen de arbeidsverhoudingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Vind ik heel goed. Maar even wat. Wie weet het antwoord hierop?
    Volgens Surinaamse wet: op hoeveel vrije dagen hebben we recht per week?????
    Er is een bedrijf in Suriname die hun werknemers heel binnenkort wilt dwingen om 6 dagen per week te werken en ze zullen maar een vrije dag krijgen. Zover ik weet is het tegen de Surinaamse wet. Kan iemand mij alsjeblieft uitleggen hoe het in mekaar zit?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES