zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameFrans Guyana geïnteresseerd in Surinaams onderwijs

Frans Guyana geïnteresseerd in Surinaams onderwijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mei – De autoriteiten in Frans Guyana zijn geïnteresseerd in nauwere samenwerking met Suriname op onderwijsgebied. Dit zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Ook voor culturele uitwisseling is er belangstelling. De onderlinge bezoeken van studenten van middelbare scholen is een voorloper.

De verwachting is dat het studentenverkeer aan de oostgrens de komende tijden alleen maar zal toenemen. Er is genoeg reden voor enthousiasme. Door beide landen wordt een protocol van samenwerking voorbereid. Het is nog niet bekend op welk niveau deze samenwerkingsvorm bekrachtigd zal worden, zegt Wolf tegenover de Ware Tijd. Met president Venetiaan zal worden afgestemd over de voortgang.

De oostgrens vormt geen belemmering voor het bezoeken van de scholen aan de overzijde. Het is normaal dat Surinaamse kinderen op school gaan in Frans Guyana en omgekeerd. Op sommige scholen in Frans Guyana wordt ook Nederlands gegeven als vak. Volgens de Fransen moet dit de onderlinge communicatie bevorderen. Ook vergemakkelijkt het de eventuele terugkeer naar Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. En dan te bedenken dat ons onderwijs het nog doet met boeken en geschriften van voor de tweede wereld oorlog?

    Door het stelselmatig moeten kopieeren toch al vage stencils zijn onze kinderen onderhand aan brillen toe!

    Laten we hopen dat die Fransen dat niet door krijgen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES