Internet- en telefoonverkeer Suriname weer goed

4

PARAMARIBO, 22 mei – Het internet- en telefoonverkeer is genormaliseerd. Dit meldt het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur. De America’s II-glasvezelkabel voor de kust van Frans Guyana is hersteld en er kan gecommuniceerd worden als vanouds. Het herstel komt eerder dan verwacht.

Aanvankelijk was voorspeld dat het zeker nog een week zou duren. “Het werk is sneller afgerond. We zijn erg blij, het verkeer kan nu weer ongestoord voortgaan”, zegt Telesur-woordvoerder Roy Belfor. Er is geen oorzaak aangegeven door het consortium dat de kabel beheert. Behalve Suriname zijn ook Guyana en Frans Guyana getroffen. Vooral eigenaren van internetcafe’s hebben zich beklaagd.

Er zijn forse verliezen geleden en gevreesd werd dat Telesur evengoed abonnementsgeld zou heffen. Maar intussen is besloten de afnemers tegemoet te komen. Om het uitvallen zoveel mogelijk te beperken wordt gewerkt aan een reservekabel. “We zijn op de goede weg maar het zal nog wat tijd vergen. We moeten met verschillende landen gesprekken voeren”, aldus Belfor.


4 REACTIES

 1. Waardeloze blijdschap van Telesur.Binnen de korste keren gaat de kabel weer stuk en dan mag men weer opnieuw wachten tot de verbinding hersteld is.Het ontbreekt het management van Telesur aan visie voor de toekomst.Ze maken extreme winsten met achterhaalde technische middelen.Er moeten meer adsl internetaanbieders op het net worden toegelaten.De prijs voor internetten in Suriname kan zeker met minimaal 300% omlaag.


  Maak melding

 2. TiBITI ,

  Je bent ondankbaar en een waardeloze ex-surinamer. Suriname doet zijn best om vooruit te komen. Een land dat 30 jaar in ontwikkeling is doet zijn best om naar westerse maatstaven surinamers tegemoet te komen.

  We ontwikkelen en leren van onze fouten. Dus geen gelul.


  Maak melding

 3. Ai boi Suriname moet afrikaanse it-ers in dienst nemen ze zijn topspecialisten op het gebied van digitale informatie en telecommunicatie. Ze zijn echte proffesionals om zulke complexe problem op te lossen. Als telesur afrikanen in dienst zou nemen zou surianme op het gebied van digitale informatie en communicatie hoog op de wereldladder staan.

  Overal op de wereld USA, Europa, Azië zie je dat ze afrikanen in dienst nemen om hun it-branche te runnen. in afrika rijzen it- bedrijven als paddestoelen uit de grond. Waarom neemt telesur geen afrikanen in dienst? Afrikanen staan op de wereldtop qua digitale communicatie en informatievoorziening. Misschien kunnen we ook de naam suriname veranderen in GHANAME


  Maak melding

 4. Adop,

  jij bent geen realist wat Tibiti heeft geschreven is niet anders als de waarheid.
  Als iemand schrijft dat Telesur de boel aan het oplichten is,is hij plotseling een waardeloze ex-surinamer.
  Nou ik heb meer waarmme ik niet eens ben in suriname.Ik woon zelf in Nederland maar ben elk jaar in Suriname.Ik hou heel veel van mijn land maar ik haat de mentaliteit van de doorsnee surinamer en daar ben jij een perfect voorbeeld voor.Heb je wel gelezen wat tibiti schreef?Er staat niets over ex-of geen ex-surinamer.Er staat dat telesur woeker winsten maakt en niet doet aan lang termijn planning en dat klopt.Ik zal je vragen om beter te lezen en jezelf beter te ontwikkelen want wat jij hier hebt gepost is KOLDER!!!
  Je hebt het over een land dat in ontwikkeling is.Is dat de reden waarom internet anno 2007 nog steeds zo duur en zo slecht is in suriname?nee dat is niet de reden ezel.
  De reden is dat er teveel gesjoemeld wordt en met dat gesjoemel zullen we het land nooit opbouwen.Alleen als men voor lange termijnen gaat plannen kan er iets terecht komen van suriname,anders blijft het in handen van ezels zoals jij die direct gaan schelden als een ex-surinamer iets meld dat niet klopt in de hedendaagse structur van suriname.En jullie leren niet van jullie ezelachtige fouten,want jullie plannen niet voor een lang termijn maar voor jullie eigen zakken.
  The wise man build his house on the sand and the foolish man build his ouse on the rocks.
  And when the rain came down,the foolish man his house was washed away

  for so long

  de realist


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.