zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieProces Bouterse van dichtbij te volgen bij Mtnl

Proces Bouterse van dichtbij te volgen bij Mtnl

-

Does Travel - naar Suriname

Jessica Dikmoet, oud-eindredacteur van Mtnl is voor 3 maanden in Suriname en houdt een dagboek bij. Exclusief voor Mtnl herschreef ze haar aantekeningen. Vanaf maandag 14 mei op www.mtnl.nl dagelijks verhalen en foto’s over de aanloop naar het 8 decemberstrafproces.

In de nacht van 8 op 9 december 1982 werden 15 burgers, waaronder advocaten, journalisten en vakbondsmensen, zonder vorm van proces vermoord. Het toenmalige militaire regime onder leiding van Desi Bouterse gaf als reden dat de 15 mensen een coup voorbereidden en dat ze, nadat ze gevangen genomen waren, in een vluchtpoging zijn neergeschoten. Al gauw werd duidelijk dat de 15 op brute wijze zijn vermoord.

Zullen Desi Bouterse en nog zo’n 20 andere verdachten binnenkort terecht staan voor de moorden op 8 december 1982? 25 jaar na dato is er in Boxel speciaal voor deze zaak een rechtbank ingericht. Suriname lijkt klaar voor het proces. Toch is er enige stagnatie. Het wachten is op . . . ? Deze en andere vragen worden beantwoord in: Bericht uit Suriname!

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Ik noem t proces van de nachte kaars omdat t wordt niks alle politici in Suriname zijn gewoon bang voor Bouterse men speelt spelletje met de Surinamers jammer voor de nabestaande en de bevolking, die niet mag weten wat werkelijk plaats heeft gevonden zolang Bouterse in leven is zal t een beerput blijven waarom heeft men dat geld van de bunker in Domburg niet besteedt aan de kippehok die kinderen moeten zitten als schoolgebouw in Pontbuiten en Sophia’s


  Maak melding
 2. het proces tegen de dhr bouterse, is meer dan ,n toneelvertoning, om de wereld, zowel nationaal, als internationaal te laten zien, dat het rechtsysteem in suriname goed functioneert, terwijl het gewoon ,n lekkende apparaat is.dhr bouterse verdiend respect, om hetgeen, wat hij vroeger, en heden voor suriname heeft gedaan, dus voor mij hoeft hij niet berecht te worden, temeer, omdat er nog veelmeer dictators, in de wereld rondlopen, die amper bestraft worden, bokka


  Maak melding
 3. Goed uitgelegd Bokka en Tafano,laat het ze duidelijk zijn,zowel voor Jessica,laat ze niet achter het proces schuilen,ze is om prive in Su.

  Akuba


  Maak melding
 4. Harra venekesiaan is ook een van ze.
  Hij beschermt zijn soortgenoten en jut ze op om anderen te roven, vermoorden en te verkrachten. Die Schwans


  Maak melding
 5. 8 december ja 8 december,
  waarom geen 25 november,

  bouterse treft alle blaam hij is hoofdelijk
  verantwoordelijk oor 8 dedember,

  hem treft ook blaam als het gaat
  om de bruggen,staattsolie en de verbroedering.

  hem treft nog meer blaam en rancune

  zouden wij,
  zonder de krachten die achter de schermen hun deel hadden aan economische spanningen van die tijd bloot te leggen en alleen dat ene aspect de moord op 15 vooraanstaande surinamers uit het geheel halen en daarop stampen en hammeren duid meer op rancune
  dan dat suriname deze veroordeling gebaat zou zijn op een andere manier dan genoegdoening naar de nabestaanden.

  precies deze nabestaanden worden uitgebuit,
  elke keer wordt het naar boven gehaald

  deze zwarte dag moet in het licht van die dagen bekeken worden

  de zwarte dag ,
  surinamers vochten tegen surinamers in een strijd naar economische onafhankelijkheid.

  zo een nobel streven en toch heeft deze strijd ons eerder verdeeld dan samen gebracht.

  het is dan ook vreemd dat bouterse geen bijval krijgt vanuit welke hoek dan ook.

  zijn we met zijn allen rancuneus,

  bouterse is een product van v/der valk.
  als ze je niet meer nodig hebben en je bent
  hun een doorn in het oog dan zijn je dagen geteld.

  het proces tegen bouterse is wat mij betreft
  meer rancune dan wijsheid.

  na so a de


  Maak melding
 6. @ bokka en akuba vertellen jullie mij wat voor goed die moordenaar voor suriname heeft gedaan , wat ik leuk vind jij zeg zelf dat hij een dictator is lees goed wat jij zeg , er is geen laats voor mensen alls bouterse in suriname de enige plaats die voor hem is weten jullie wel he de gavangenis,waneer gaat bouterse op vakantie hij lang niet naar het buitenland geweest met zij grote smoel ik ga waneer ik wil laat hj durven zij poot buiten suriname te zetten , en alls hij word opgepakt wil zie at jullie gaan doen niets dat is suri eigen mekie barie ma notie mie boi


  Maak melding
 7. tot nu toe geeft dikmoet oud nieuws op die website. nieuws van april. ze is lekker vakantie aan het houden . het feit dat ze op 15 mei nieuws van 24 april presenteerd geeft aan dat ze niet zo veel te melden heeft over de maand mei ,vandaag of morgen. die hele periode sedert 24 april tot heden was zelfs zo saai,dat ze dus ook daarover niks te melden heeft.En het gaat ook zo blijven. Santhoki zat/zit samen met punwasi in nederland. dus ook deze week is de kans op het proces 0. ik durf te zeggen dat het niet meer deze maand word. dus zit dikmoet voor niks hier. als ze geluk heeft, echt geluk…dan maakt ze de uitspraak van de bezwaarschriften mee. maar ik denk niet dat het proces in de komende 2maanden begint. ik geloof het niet. en als het eenmaal school vakantie zal jusititie gek zijn om het proces te starten. de jeugd willen ze niet op straat hebben in de vakantie. dus het proces begint echt na oktober.lijkt mij tenminste.


  Maak melding
 8. Dat proces tegen D.D.Bouterse is gewoon een reden om NIETS te doen en de kas leeg te roven voor wat erin in zit en wat er gaat zitten te de komende 3 jaren.
  LAAT MEN A.U.B. HEEL SNEL BEGINNEN MET HET PROCES VAN DE EEUW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Wedden dat!
  Er dit jaar geen proces komt?

  Of liever nog;
  Er komt helemaal geen proces meer .
  Dit jaar niet,volgend jaar ook niet.
  nooit,never, nada.

  Dat was mijn reaktie.Ik hoop dat ik fout zit.
  wat denken jullie?


  Maak melding
 10. dit word altijd bij de verkiezing gebruikt, om de kiezers te beinvloeden, en ja hoor ze stemmen weer voor front hoera, mensen mensen waarmee zijn jullie bezig, zo word sardjo nog rijker, brunswijk kan vrij in drugs handelen, en zijn mensen roven overal in sur, veni lip word grooter, stadkast word leeg geplunderd, groote sukken land word onderelkaar verdeeld


  Maak melding
 11. Als je de kop van de slang (NDP) afhakt gaat de slang (NDP) dood en kunnen de muizen en ratten (Nw Front) ongestoord knagen aan alles wat hun lief is. Maar wat wil je liever in je omgeving? Een giftige slang of een besmette rat?


  Maak melding
 12. een slang of een ratte plaag…. een slang of een ratte plaag…

  niet zo moeilijke keus, de landbouwers over de gehele wereld hebben die keus ooit eens gemaakt… en de ratten hebben verloren.

  in ieder geval de reportages van dikmoet stellen teleur, niet vanwege de inhoud maar vanwege de de oudheid, niet vers van de pers.


  Maak melding
 13. Er komt geen proces, nu niet, nooit niet…!

  Die mevrouw mag rustig van haar drie maanden betaalde vakantie genieten in Suriname en daarna overichterzake terugkeren.


  Maak melding
 14. Suriname is verworden tot een groot vlot waar wij met z’n allen op drijven. Kijk maar naar die hartverscheurende toestanden te Commewijne.

  De 8 decemberkwestie zal een feit zijn wanneer wij met z,n allen zijn afgedreven of verzopen natuurlijk met veroordeling en al.

  Waarom snappen wij niet dat het sein voor onderlinge communicatie allang gegeven is?

  Het is nu pompen of verzuipen. Die decemberkwestie is terug te voeren tot de Romijnen 13 en verder basta! Ora et la bora!


  Maak melding
 15. Blaaskaak ,aangeklede @@p,ik zou je aanraden

  je in te schrijven,…..?????,dan krijg je tenminste een nieuw computer,gevangenis,plaatst e moeilijk ju fu schrify,lastaan te zeggen dat Bouterse een grootte Smoel heeft, die grootte
  rode smoel staat net voor je, waarom zou Bouterse naar het buitenland moeten,we hebben een mooi binnenland waar de bakrabasies van jou opuit gaan,alle deuren staan voor jou Guru open en toch pinaart het volk,je guru moet de taken van Holland uitvoeren ,de bedelaars,zakkenvullers,boeven,en jij een van hun martelaar,Bouta na moy boy fu dada, laat dit je nou duidelijk zijn tan njan ju kuru 28 jaren jou handen opgeheven voor de socialedienst,die mentaliteit heb jij ook,wie een militair wil uitschakkelen moet weten wat de conseqenties zijn…,dat geld ook voormijn eigen familie fredeman ede ne broko.. .

  Akuba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES