dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameVerzet tegen internetgeld Surinaams telecombedrijf

Verzet tegen internetgeld Surinaams telecombedrijf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – Het innen van abonnementsgeld door het telecommunicatiebedrijf Telesur voor internetdiensten is onrechtvaardig. Dit stelt de Surinaamse Consumentenkring. Er is sinds 7 mei geen behoorlijke verbinding aangeboden en toch wordt betaling geëist bij zowel individuen als bedrijven.

Vooral internetcafés hebben inkomsten moeten derven. Tenminste een tegemoetkoming zou gepast zijn. “Ik vind het niet correct, als je geen productie hebt, kun je niet vragen dat betaald wordt. Dit is gewoon uitbuiting”, zegt voorzitter Albert Alleyne van de Consumentenkring. Er zou wat meer begrip aan de dag mogen worden. Of er een rechtszaak komt is nog niet duidelijk.

De Consumentenkring overweegt nog welke stappen te ondernemen. “We leven in een rechtsstaat”, aldus Alleyne. Zijn organisatie heeft al een rechtszaak aangspannen tegen Telesur voor het niet vergoeden van TDMA-gebruikers. Het oude cellulairsysteem is compleet vervangen door GSM en volgens de kring is dit buiten de schuld om van de gebruikers. Die zouden aanspraak maken op een vergoeding.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Wanneer zal er een eind komen aan de malafide praktijken van TELESUR de surinaamse consumenten is gewoon een melkkoe van TELESUR.Consumentenbond ik hoop dat je vol zal houden en dat we beginnen wakker te worden in Suriname en vergeet de vervallen produkten van Combémarkt en de supermarkten niet waarvan de vervaldatum worden verwijderd voor nieuwedatum t is ook erger dan TELESUR nl; de gezonheid van de Surinamers die niet te koop is.Waarom moeten wij onze eigen mensen uitbuiten en vergiftigen t is gewoon zielig Sranang


  Maak melding
 2. Het zou prijzenswaardig zijn indien Telesur het abbonenemntsgeld vergoed aan de internetgebruikers. Telesur zal dit zelf niet voorstellen omdat zij geld nodig hebben om de lopende kosten te betalen. Het is dus niet een verwachtbare handeling van Telesur. Ik zou via een kortgeding een voorlopige uitspraak vragen omtrent de vraag: “moet ik betalen voor niet geleverde diensten” ?
  Dit is wel een unieke zaak omdat éénmaal een uitspraak deze ook gebruikt kan worden door andere leveranciers (bij een uitspraak in het voordeel van de leverancier) maar meer nog heeft dit verregaande gevolgen (indien de consument wint).
  Let wel dat de overheid ook dan in gebreke kan worden gesteld en de overige nutsbedrijven (waterleiding en EBS).
  De overheid is de aandeelhouder van Telesur, willen zij niet het onderspit delven dan moeten zij Telesur de opdracht geven (via de RVC) een vergoeding te geven voor de dagen van niet geleverde diensten.


  Maak melding
 3. Telesur moet een ieder die geen internet verbinding heeft vergoeden.
  Het is meer dan normaal dat als een TELESUR geld ontvangt en geen produkt of onvoldoende produkt levert aan de klanten,Telesur aansprankelijk is om de klanten te vergoeden.

  De consumentenbond moet er werk van maken of dat alle internetbenadeelden met zijn allen een schade vergoeding eisen.
  DE KLANT IS KONING dat voorop stellen


  Maak melding
 4. Als een abonnee z’n telefoon of internet rekening (om wat voor reden dan ook) niet betaalt, zal deze door Telesur worden afgesloten.
  Anderzijds heeft Telesur ook de verplichting (misschien zal ze zich beroepen op haar leveringsvoorwaarden) om de produkten en/of diensten te leveren waarvoor wordt betaald.

  Een technische storing van welke aard dan ook is volledig voor rekening en verantwoordelijkheid van Telesur.
  Telesur mag zich nimmer beroepen op bv ‘act of god, force majeur, kabel breuk voor de kust van Frans Guyana, etc. etc’.

  Ik hoop dat alsnog iemand opstaat en een procedure opstart tegen Telesur, vanwege haar wanprestatie zodat er alsnog jurisprudentie volgt om dit soort gevallen voor de toekomst uit te sluiten.


  Maak melding
 5. Telesur is bezig met zijn laatste stuiptrekkingen.Op allerlei manieren willen zij geld van het volk troggelen , terwijl de service die telesur geeft niet goed te praten is.Ik vraag mij af als er iets mis is met deze organisatie van dit bedrijf.Het is niets anders dan mismanagement.
  ik ben blij dat zij nu conccurentie hebben geen wonder dat telesur het volk bombadeert met slapeloze reclama’s die je minuten opeten


  Maak melding
 6. Met de concurrentie die men heeft belooft door digicel en telsur toe te laten vraag ik mij af of Telesur de monopolie gaat blijven behouden op alle internationale data/voice communicatie.
  Met andere woorden ook al zou jij Digicel gebruiken dat het internationaal gesprek toch via telesur gaat gaan. En daardoor zouden wij dan toch geneu.t worden door telesur en de regering.
  Zou iemand meer uitleg kunnen geven?
  Het zelfde gebeurt ook nu in Guyana met hun international gesprekken.


  Maak melding
 7. Geen verbinding = geen factuur. Ik begrijp dat Telesur niet 100% kan garanderen dat de verbinding er is, maar ze zouden er zeker wel voor moeten zorgen dat in geval van panne snel een oplossing wordt gevonden! Uitvallen van deze verbinding heeft ook economische gevolgen, dus ik denk dat het verstandig is om ook daar iets voor te vinden. Niet alleen het feit dat de consument gedeeltelijk niet betaalt, maar een oplossing voor de langere termijn. Want voorkomen is nog steeds beter dan genezen, toch?


  Maak melding
 8. De diensten die elk bedrijf aanbiedt, worden bij overeenkomst met de klant geregeld.
  Hoe sympatiek bovenstaande commentaren ook zijn, het lijkt mij dat in de overeenkomst tussen klant en Telesur is geregeld of er al dan niet abonnementsgeld is verschuld indien zich een storing voordoet buiten de invloedsfeer van het bedrijf.
  Om teleurstelling te voorkomen, zal men eerst de leveringsvoorwaarden moeten raadplegen. Een recht op schadevergoeding bestaat niet zonder meer ook al denkt men dat steeds meer te kunnen eisen.


  Maak melding
 9. Als je geen dienst levert kan je er ook niet voor worden betaald. Telesur is de laatste in de rij die om geld zou moeten vragen. Voor de grap moet men eens de ADSL tarievenlijst raadplegen van dit bedrijf. Men levert ADSL met snelheden uit de oertijd tegen astronomische bedragen. Waar ter wereld betaalt een particulier voor een ADSL snelheid van 128Kb nog 55 US Dollar per maand? Alleen bij Telesur!
  En bij een ADSL snelheid van 512Kb ben je 225 US dollar per maand kwijt.
  Geen wonder dat de internet-dichtheid in Suriname zo laag is. Gelukkig is er dan nu eindelijk concurrentie. Misschien dat dan nu de prijs-kwaliteit verhouding wordt rechtgetrokken, want de bovenstaande tarieven zijn idioot.
  Zie http://www.telesur.sr/cms/data/attachments/52/tarief_lijst/prijslijst_internet_ADSL%20sept%202006_n.pdf


  Maak melding
 10. Ik denk dat men hulp moet inroepen uit afrika.
  Daar zijn ze meester in om de storing zo snel mogelijk te verhelpen, er zijn deskundige afrikanen die een goede opleiding hebben genoten in zuid afrika op de universiteit van johannesburg. Vandaar dat de amerikanen en europeanen afrikanen in dienst nemen om zulke problemen op te lossen.
  Afrikaanse digitale communicatie-techniek staat op de wereldtop nummer 1.
  Overal in afrika zie je tegenwoordig ict bedrijven uit als paddestoelen verijzen uit de grond. Waarom probeert het bestuur van telesur brunswijk en co geen afrikanen in dienst te nemen zodoende voorkom je zulke high tech problemen. Afrikaanse ict-ers werken mondiaal. Het is te gek voor woorden wereld dat suriname online afgesloten is van de buitenwereld.

  Gwabe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES