dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse kleinmijnbouw niet voor rest Caricom

Surinaamse kleinmijnbouw niet voor rest Caricom

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mei – De kleinmijnbouw zal voorlopig nog buiten bereik blijven van andere inwoners van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Hoewel vanuit verscheidene Caricom-landen de druk wordt opgevoerd, is de regering niet van plan toe te geven. De belangen zijn te groot.

Het recht tot exploitatie van natuurlijke hulpbronnen wordt gezien als uitzonderlijk strategisch. ‘Daar het een zeer gevoelige kwestie betreft, die ook te maken heeft met bescherming en behoud van het milieu en de biodiversiteit, wil de regering dit recht vooralsnog alleen verlenen aan eigen staatsburger’, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Weliswaar is Suriname verplicht anderen uit de regio toe te laten als zij dat willen. Het Verdrag van Chaguaramas dwingt tot openstelling.

Alle leden van de gemeenschap moeten gelijke toegang hebben tot de deelnemende markten. Toch zal Suriname niet snel overgaan tot het verstrekken van exploitatierechten voor onder meer kleinschalige exploitatie van goudaders en andere mineralen. Vooral voor de grondstoffen voor bouwmaterialen is er veel belangstelling. Intussen hebben enkele Caricom-staten Surianme aangeklaagd bij de Commissie voor Handel & Economische Ontwikkeling, Coted.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Dat ding is moeilijk toch..in de caricom is Su. altijd (nog steeds) een buitenbeentje…dus niet druk maken zij zullen dit ook niet serieux nemen.


  Maak melding
 2. Wat doet een land als zeventiende rijkste land in de Wereld in Caricom in plaats van de deur open doen voor de Surinamers die binnen en in t buitenland zitten om, als regering gebruikt te maken van hun kennis voor de opbouw van ons land. Suriname is een geschenk van God maar de polkitieke elite maken ons geliefdland kapot met hun jungle mentaliteit


  Maak melding
 3. Suriname is geen Caribisch gebied, nooit geweest en zal het nooit zijn.
  Spreken een andere taal, andere geschiedenis etc.

  Suriname kijkt en denkt nog steeds Nederland(s), de helft van z’n bevolking woont in Nederland, de belangrijkste vlucht is richting Nederland, de belangrijkste partner is Nederland etc etc etc…

  Alle Caricom landen zijn door het Verenigd Koninkrijk gekoloniseerd, spreken engels hebben een gemeenschappelijk geschiedenis op Suriname na…

  Maar nu we in Caricom zitten door een paar doordrammers uit de DNA moeten we er alles uithalen en een belangrijke economische positie zien te creeeren…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES