donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieGebrekkig internetcontact Suriname duurt nog even

Gebrekkig internetcontact Suriname duurt nog even

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 mei – De beperkingen op het internetgebruik kunnen nog ongeveer een week duren. Dit zegt directeur Dirk Currie van het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur. Het reparatiewerk aan de America’s II glasvezelkabel voor de kust van Frans Guyana duurt nog even. Wel is de aangeboden internetruimte enigszins opgevoerd.

‘Het internet- en internationaal telefoonverkeer verlopen nog niet vlot, maar er is wel communicatie mogelijk’, zegt Currie tegenover de Ware Tijd. Hoewel er sprake is van een overmachtssituatie, de America’s II is een huurobject, wordt goed beseft dat de hele toestand Telesur geen goed doet. De afgelopen jaren is het internetverkeer vaker uitgevallen wat vooral bedrijven veel schade op heeft geleverd. Satellietaansluiting is geen optie.

Telesur maakt er weliswaar beperkt gebruik van, maar alleen al de kosten zijn een obstakel. Een beter alternatief lijkt de aanleg van een nieuwe glasvezelkabel in Suriname zelf. De kosten worden geschat op minimaal vijftien miljoen dollar. De waarde ligt vooral in meer ruimteaanbod. ‘Hiermee wordt niet alleen de capaciteit van de internationale glasvezelkabel uitgebreid, maar ook de mogelijkheid gecreëerd voor een alternatieve backuproute’, aldus Currie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE
  1. aleen maar leugens, ga maar een opleiding volgen. er is nergens storing, niet in de buurlanden, maar alleen in sur, oplichters zijn jullie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES