dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameUitvallen internet Suriname aan regionale lijn

Uitvallen internet Suriname aan regionale lijn

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – Het uitvallen van de internetverbindingen met het buitenland is te wijten aan een mankement aan de America’s II. Dit zegt woordvoerder Dennis Belfor van telecommunicatiebedrijf Telesur. De glasvezelkabel voor Suriname, Guyana en Frans Guyana heeft het laten afweten de laatste dagen. De oorzaak is onbekend. Het sms-en met het buitenland komt langzaam weer op gang.

Dat geldt ook voor het bellen naar buiten. Alleen internet is nog een echte kopzorg. “We doen er alles aan, vooral omdat we begrijpen dat het veel ongemak brengt”, zegt Belfor. Wanneer de lijn weer hersteld is valt moeilijk te zeggen. Telesur heeft er geen vat op, de lijn ligt voor de kust van Frans Guyana. Volgens Belfor zou het al binnen een dag kunnen, maar net zo goed kan er ook een dag of vier overheen gaan.

De back-upverbinding van Telesur heeft een beperkte bandbreedte, die bij lange niet genoeg opvang biedt. Behalve individuele thuisgebruikers en bedrijven, zijn vooral de internetcafés zwaar getroffen. Volgens de eigenaren wordt minimaal driehonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd euro) per dag verlies geleden. Vorig jaar viel de verbinding ook enkele dagen uit en begin dit jaar eveneens.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Dat de glasvezelkabel stuk gaat is begrijpelijk, alles kan stuk gaan, maar moet dit niet regelmatig nagekeken worden en dat mankementen optijd opgespoord en verholpen kunnen worden. Zo kan men veel schade voorkomen. Nu is het internet verkeer heel erg van belang voor de samenleving en dit duurt wel te lang


    Maak melding
  2. er is geen enkele storing, men heef geen kennis, kom door lage opleiding.
    ik hoop dat de regering nu inziet dat, anderen ook een kans moeten krijgen, heb zelf de buurlanden gebeld, men weet van geen enkle storing.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES