zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMedia en literatuurInternet-en telefoonverkeer Suriname uitgevallen

Internet-en telefoonverkeer Suriname uitgevallen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 sep – Vanaf 31 augustus 2006 rond 16.30u heeft Suriname last van een storing op de America’s II zeekabel tussen Trinidad en Miami. Als gevolg van deze storing is zowel het data-(internet) als het spraak (telefoon) verkeer gisteren gestremd geweest. De uitval van de zeekabel leidt ook vandaag tot vertraging en /of onderbreking in het internationaal telefoon- en dataverkeer.

Op dit moment is het Telecommunicatiebedrijf Suriname (TELESUR) druk bezig met de herstelwerkzaamheden van deze storing. Het bedrijf laat op haar website weten dat deze storing buiten haar invloedsfeer ligt en biedt klanten haar verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Laat China Voor Sur. een sateliet de ruimte inbrengen. EU en USA dingen worden ook voor andere doeleinden gebruikt. Had je niet verwacht b.v. ITT. ITT. jullie hadden dit moeten weten.(geen vertrouwlijk apparatuur).verborgen zaken.(niets zeggen)

  liti a faya baka ma no kiri mi telefong.

  you know you know


  Maak melding

 2. “Op dit moment is het Telecommunicatie-bedrijf Suriname (TELESUR) druk bezig met de herstelwerkzaamheden van deze storing. Het bedrijf laat op haar website weten dat deze storing buiten haar invloedsfeer ligt en biedt klanten haar verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief.”

  Wat een gebral van Telesur een storing verhelpen die buiten haar invloesfeer ligt. Huren zij duikers of zo om in zee de kabel te inspecteren? Wie heeft zo een dom persbericht opgesteld?


  Maak melding

 3. Luister fluister, het is zielig om te moeten constateren dat ze in Suriname achter de feiten aanlopen.Dit gebeuren vraagt om geen verontschuldiging van Telesur, maar ze moeten de fout bij zichzelf zoeken. De schade voor Suriname is enorm.De outsourcing bedrijven die in Suriname op dit moment actief zijn, zijn hiervan de dupe.Er is geen vertrouwen meer in Telesur. Dit bedrijf had voorzorgsmaatregelen moeten treffen en niet primitief blijven doorwerken met de gedachte dat ze meedoen met de volkeren der wereld.Een dikke onvoldoende voor Telsur.Men had gewoon capaciteit op meerdere satelieten moeten inkopen.En reken erop dat het spotgoedkoop is.Per minuut is het bijna gratis.Als ze bij Teleur visie hadden, dus slim waren geweest had men snel kunnen overschakelen op beschikbare satelietcapaciteit die ingekocht was. Een eigen Caribische sateliet is een optie. De meeste telecommunicatie satelieten worden thans door de Russen voor heel veel landen gelanceerd.Landen als Zuid Korea,China,Indonesie,India,Pakistan,Maleisie,Vietnam,enz. hebben voor weinig geld satelieten in Rusland laten bouwen en deze satelieten zijn door de Russen in de ruimte geschoten. Ook Afrikaanse landen hebben satelietcapaciteit bij de Russen ingekocht omdat veel van deze landen outsourcingopdrachten uitvoeren voor Europese en Amerikaanse bedrijven. De arme koeien in de Suriname hebben niet het vermogen om verder te denken. Het ontbreekt ze aan visie met hun gewichtig, maar inhoudloze doenerij.


  Maak melding

 4. Rob: ik weet dat ze blind zijn en lui om te denken,(lui,lui om niet te werken of te denken) Een ieder(land) gaat voor zijn voordeel. Niemand zal je dwars zitten.(wees hierbij handig)
  Maar ja na vele jaren van een behoorlijke school opleiding blijft een ding waarschijnlijk over Koloniaal liefhebber of denker.(ERG !!!)
  Ik zie het al gebeuren dat deze heren binnenkort Ned.vragen Su. weer over te nemen.

  Omdat dan de echte winti waai lanti pai terug komt.(Su zal pijn lijden)

  Tang boeng.


  Maak melding

 5. Van de meeste berichten deze week wordt je niet vrolijk van. Maar o wee als je de koe bij de hoorns pakt en dat onverbloemd opschrijft voelen vele mensen zich beledigd, worden ze boos en gaan schelden en bedreigen.
  Maar NO SPANG hoor, het gaat nog steeds verschrikkelijk goed met en in suriname.


  Maak melding

 6. De meeste van deze kritikasters zijn voor-
  malige surinamers die hun Ned.paspoorten bij de onafhankelijkheid stiekum verborgen hiel-den.Nu uiten zij kritiek op Suriname en Suri-
  namers die achterbleven om hun land te hel-pen opbouwen.Ze horen tot de club van Hirshi
  die n.Nederland vluchtten uit eigen belang.
  Laat ze hun grote mond maar houden.Nederland heeft er heel lang (eeuwen) overgedaan in de
  staat te komen waar ze nu is.De bovengenoemde
  voormalige Surinamers profiteren ongegeneerd
  van de hardwerkende autochtone Nederlanders.
  Houden jullie maar jullie grote waffel.Wij willen niets van jullie weten daar ginder.
  Protesteer maar tegen CDA, PVDA en VVD of
  poog daar wethouder te worden.Velen van jullie zijn voormalige Bouta-aanhangers. Basta !!


  Maak melding

 7. Tang Boeng het geblunder van Telesur geeft een aantal outsourcingbedrijven in Nederland toch het gelijk aan hun kant om liever afdelingen in Turkije en Marokko op te zetten dan in Suriname. Veel Turken en Marokkanen die naar hun vaderland zijn verhuisd spreken Nederlands. In Turkije en Marokko zijn nu kantoren opgezet waar deze Nederlands sprekende gerepatrieerden telefoondiensten en de administratie uitvoeren voor Nederlandse bedrijven.Deze landen hebben betere communicatie voorzieningen via internet en telefonie met het buitenland. Ook in het geval van nood zijn ze bereikbaar met het buitenland. Suriname dus niet.De heren politici en beleidsmakers in Suriname, hebben geen visie. Met behulp van outsourcingsbedrijven kan een groot deel van het overbodige overheidspersoneel opgevangen worden.
  Rob


  Maak melding

 8. Rob (luister ik fluister) er is oorlog uit- gebroken op deze side, zij zien het niet en weten het niet en denken nu, dat positieve kritiek, een politieke lading heeft.

  Maar de boys in Su.>>> Machthebbers denken niet aan hun bevolking, maar aan vrienden en familie. Su is van hun, niet voor de man die wil werken.
  Dus als welke SuriNed dan ook, het niet ziet of begrijpt dan zit hij op iets te loeren In Su.(meedoen !!!)

  sst sst !!ik fluister. b.v. heb je gehoord dat Somo die bekend staat als (fromoloog)(fromoe) zijn meisje heeft voorgedragen voor een post in Den-haag.(ja,ja Ambassade mi boi)

  Kwaliteit of capaciteit telt niet bij deze club van dhr.V. integriteit helemaal niet, ik fluister er zijn nog meer zaken maar laten wij het hierbij houden.

  Ze doen gewoon en denken dat ze in de jaren ’60 zitten.

  Luister fluister.


  Maak melding

 9. de mensen die de Nederlanders van Surinaamse afkomst uitlachen en vervloeken, kijk eerst in je eigen huis. wat hebben jullie na de onafhankelijkheid opgebouwd. GEEN Moer. het is erger geworden. het land zakt steeds verder af en alle natuurkijke rijkdommen worden uit het land geroofd. En Wie worden er rijk van? ja de mensen in de politiek. zakkenvullers. Alleen maar steekpenningen en vriendjes politiek. De Chinezen/ Brazilianen komen met duizende het land binnen. straks hebben de Surinamers zelf niets meer te vertellen. Ja er zijn wel 2 bruggen gebouwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES