maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurStoring op glasvezelkabel netwerk treft Suriname

Storing op glasvezelkabel netwerk treft Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mei – Suriname is vanaf gisteren (zondag) voor veel mensen praktisch afgesloten van de buitenwereld. Volgens het Telecommunicatie bedrijf Suriname is dat het gevolg van een storing op de intercontinentale glasvezelkabel.

Hierdoor zijn de diensten internationale telefonie, internationale dataverbindingen, internettoegang en Crypto Internationaal (SMS) tot nader order zeer beperkt beschikbaar.

Volgens een medewerker van TeleSur is er wel een backup ingezet voor het mailen en internationaal bellen. Die is echter niet voor iedereen beschikbaar. Bijgewerkt: Deze backup maakt bellen voor een ieder mogelijk. Ook e-mailen lukt hiermee, echter daar is wel een Telesur account voor nodig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Volgens, volgens, het blijft volgens, kom met iets concreet….en zeg dat er altijd problemen zijn(is toch bedrieglijk)idioot.


  Maak melding
 2. Ja, dat krijg je ervan als je dingen achterstallig onderhoudt.Suriname zou aan dit soort dingen meer aandacht moeten geven als ze echt willen ontikkelen, stroomstoringen over het gehele land hoort toch niet meer in deze tijd?


  Maak melding
 3. Als jullie goed naar die lelijke Demente Kruisland en Santakie geluistert hebben hadden beiden het over het tappen van telefoongesprekken beiden krijgen het heet onder hun voeten komen ze met hun verhaal over vezelkabel ze houden hun zelf voor de gek
  laten ze duidelijk aangeven dat zij bezig zijn het telefoon verkeer met het buitenland
  in orde te maken wanneer de grote jongens Khan binnen gaan vallen dat zij in hun Bunker kunnen intrekken.
  Akuba


  Maak melding
 4. Maar waarom is deze backup niet voor een ieder beschikbaar ? Vraag: waarvoor dient een back up ? Juist ja, om de mensen bij evt calamiteiten of bijzondere omstandigheden alsnog de service te kunnen bieden.

  De mensen betalen toch ook elke maand hun abonnement, dus waarom nog onderscheid maken tussen have’s & have not’s ?

  Kwalijke zaak Telesur, zeer kwalijke zaak !


  Maak melding
 5. Gebeurt de beste, geen schande…
  Koel blijven Suri’s, blijf nuchter!..

  bij eventuele schade, schadeclaim indienen bij TeleSur…


  Maak melding
 6. Dit is een van de grootste knelpunten die een andere regering in Suriname moet oplossen.Suriname slaat een grote nul als het gaat om het aantrekken van outsourcingsbedrijven. Deze bedrijven zijn afhankelijk van internationale telefonie en data verkeer.Ik zou me als bedrijf niet in Suriname vestigen als er telkensweer problemen zijn met internationale telefonie of de energievoorziening.

  Drs.R


  Maak melding
 7. ben blij dat we ondanks belasting betalen toch dit soort problemen niet hebben in nederland.

  Belasting wordt in Nederland in goede gemeenschappelijke voorzieningen gestoken.

  Het zou een schande voor een bedrijf zijn,wanneer dit hier zou gebeuren. Waar gaat
  het geld van de Surinaamse staatkas heen ?

  Ik denk dat de Surinaamse overheid slim genoeg hiervoor is om dit op te lossen. of heb ik t verkeerd ? groeten Jan Bakove


  Maak melding
 8. Het lijkt meer op een onbetaalde rekening naar de buitenlandse telefoon maatschappij (AT&T) en die hebben de service afgesloten totdat de rekening betaald is.


  Maak melding
 9. ze deugen niet, en geven ze de internationale telefonie de schuld, internationaal was er geen storing, ze moeten gewoon oprotten, en een andere de kans geven, het is erg jammer dat sur zo achter blijf, dit alles kom door de regering, vriendjes politiek.
  ze hebben internet van de jaren 80 denk ik of 87, zo achter lopen ze.


  Maak melding
 10. het kom er van, als je laag geschoolde mensen in dienst heb, neem vb vrouw van brunswijk, volgens mij is ze hoofd daar bij telesur, heeft niet eens een mbo opleiding.
  het is jammer dat de geschoolde thuis moeten zitten, en de domme aan de macht zijn.


  Maak melding
 11. Ik lees:
  “Volgens een medewerker van TeleSur is er wel een backup ingezet voor het mailen en internationaal bellen. Die is echter niet voor iedereen beschikbaar.”

  Is toch VREZELIJK !!!
  Zo zie je wat telesur met de suri’s doen.
  Stelletje zakkenvullers…

  Ik juich de komst van DIGICEL & INTELSUR/UTS.

  pico


  Maak melding
 12. Ik vind het heel erg wat er nu gaande is met Telesur in Su. Ik moet met spoed belangrijke stukken naar Su faxen.Ik ben reeds drie dagen bezig. Het lukt mij nogsteeds niet. Als je probeert te bellen, kan je geluk hebben eens verbinding te krijgen.En dit anno 2007. Komt het land wel nog vooruit??????Ik denk dat wij dit niet meer meemaken. Mensen in Su heel veel sterkte.

  Caiso


  Maak melding
 13. Gevonden op de site van een ISP

  08 May, 2007 – 12:47 P.M. – The redundant satellite link is now operable but our network backbone is still not at full capacity. This means some services on the internet will not work normally and you may experience response time issues. French Telcom has made a commitment to full resolution of the cable breach in approximately 3 weeks

  3 weken…. goed gedaan Telezuur, alles via 1 kabel te laten lopen. Nooit gehoort van een ring structuur?


  Maak melding
 14. vreselijk wat er gebeurd in Su, ik probeerde gisteren te bellen en ja hoor……..nog steeds geen verbinding, die mensen betalen al zoveel elke maand en dan dit ook nog, wanneer komt er een eind aan telesur als alleen heerser, a sani musu k’ba now, echt waar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES